martta 08.02.2006 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 dziekuje Zochna za podpowiedzi , chyba zdecydujemy sie na Abrę a jak będziemy wołac w domuhmm. wyjdzie w praniu, Maluszek, ja własnie ze względu nna bernenczyki zdecydowałam się na szwajcara, urzekły mnie posłuszeństwem , charakterem wogle cała osobowościa, ( chodziłam zrodzicami na szkolenia ich owczarków i tu spotkałam sie z bernenczykami). szwajcara wybrałam ze wzgledu na krótką siersc i imponujacy wygląd no i oczywiscie ten tubalny głos. Pablo 1979, cena faktycznie spora ,jednak bedzie to członek naszej rodziny i na rodzince nie bedziemy oszczedzac, zreszta tyle się naczekalismy ,że zdazylismy odłożyc . Jeżeli chodzi o pieska to przyjaciołka szuka domków dla dalmatynczyków po swoim piesku, jezeli jesteś zainteresowany to przesle namiar na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 08.02.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 A może ktoś weźmie tego pięknego kaukaza od Gafinki, jest łagodny i szuka domu, zdjęcia na forum pod hasłem "mix kaukaza". Jeśli możecie to pomóżcie, to piękna psina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karols 17.02.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Mieliśmy psa, zdarzało się - dość często, że nie reagował na swoje imię. Weterynarz stwierdził, że wybierając imię psa należy wybrać takie imię, które zawiera w sobie literkę "r". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 17.02.2006 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Mieliśmy psa, zdarzało się - dość często, że nie reagował na swoje imię. Weterynarz stwierdził, że wybierając imię psa należy wybrać takie imię, które zawiera w sobie literkę "r". imię już wybrane - rodowodowo będzie Abra(cadabra)jest "r" jak bedziemy w dpmou wołac zobaczymy Jutro jedziemy w odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 29.01.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witajcie, nie wiem Martta czy jeszcze bywasz na forum,ale postanowiłem odświeżyć wątek o Dużym Szwajcarskim Psie Pasterskim. Od półtora roku mamy Borysa, który wyrósł na świetnego kompana i czujnego obrońcę. Z Twojego opisu wnioskuję, że nasze psiaki mają wspólnego przodka - Leonidasa z najstarszej w Polsce hodowli Refugium Polonica. Wszystkim forumowiczom mogę z czystym sercem polecić tę nadal rzadką, choć zyskującą wielbicieli rasę. Kilka lat temu mówiło się, że na świecie jest w sumie ok.3000 szwajcarów, z czego tysiąc w Europie. Zainteresowanych rasą zapraszam do kontaktu ze mną, prowadzę także blog poświęcony Szwajcarowi http://www.borys2005.blog.onet.pl Znajdziecie tam wiele informacji, co ważne wynikających z praktyki. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 05.02.2007 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Marcinie czasem jeszcze bywam.. bułam też z Abrą na wystawie klubowej w Warszawie, moja Abra startowała w szczeniakach . były dwie Abry Abra z Konesera ( moja ) i Abra z Basmantii. Wybieraliśmy się też do Poznania ale ciczka Abry pokrzyżowała nam plany. Pozdrawiam i namawiam wszystkich. Moja Abra w tym roku zaliczyła już kulig. ciagneła dzieciaki na pontonach i była z siebie bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 05.02.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Hej, to musieliśmy na siebie wpaść, bo nasz też wtedy występował, tyle że w juniorach. Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 16.05.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Podciągam temat - mój syn marzy o tej właśnie rasie ENTLEBUCHER. Gdzie można takiego psa kupić - bez dokumentów? Piesek bedzie pilnował domu, nie bedzie miał czasu na wyjazdy służbowe - np. wystawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT 16.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Pani Natalio! nic dziwnego że Pani Syn marzy o takim psie jednak mimo wszystko polecałabym takiego z ,, papierami". rodowód to nie jest świstek papieru potrzebny do wystawiania piesków - to troszkę taka ,,gwarancja" na psiaka. duże szwajcary są zagrożone kilkoma dziedzicznymi chorobami między innymi dysplazją - warto zminimalizować ryzyko że nasz psiak będzie na nią chorował (koszty leczenia np. dysplazji mogą pożreć finansowe oszczędności kupna psa nierodowodowego a ,,strat moralnych" które poniesiemy ratując psa nikt nie policzy). Więcej nie będę się rozpisywać. polecam fora http://www.molosy.pl i http://www.szwajcary.com pozdrawiam wraz z ,,szwajcarską długowłosą kuzynką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 17.05.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Pani Natalio,zgadzam sie w pełni z powyższym postem.Innym rozwiązaniem może być kupno tańszego psa, który nie jest tzw. "wystawowy" - np. ma umaszczenie odbiegające od standardu czy niebieskie oko. Odradzam psy "bez papierów". Zresztą w tej rasie na razie nie spotkałem się z takimi (na szczęście).zachęcam do odwiedzenia forum http://szwajcary.phorum.pl i bloga http://www.borys2005.blog.onet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 17.05.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 No dzieki, PAŃSTWO ... Tu na forum raczej na ty wszyscy do siebie mowią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT 17.05.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Odradzam psy "bez papierów". Zresztą w tej rasie na razie nie spotkałem się z takimi (na szczęście) a mi się już coś obiło o oczy niestety ale fakt że skala problemu minimalna bo rasa jeszcze mało popularna... 10 lat temu tak samo było z berneńczykami a teraz lepiej nie mówić. a tak na marginesie to jestem kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Flawia 25.03.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 wyciągam wątek do góry, bo od dwóch lat mamy szwajcara i może będziemy kupować mu narzeczoną gdy wreszcie powstanie mój własny dom Może zajrzy tu jakiś szwajcar ze Szczecina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts