Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z keramzytu

didek

Recommended Posts

"No i skończyło się rumakowanie..."

[Jerzy Stuhr vel Osioł]

To do mnie? :lol:

sorry mam inne zajecia niz siedzenie non stop przy komputerze

ale z tym oslem trafiles w dziesiatke - gratulacje :lol: , domysl sie co mam na mysli :lol:

pisalem o nosnej bo do glowy mi nie przyszlo zeby analizowac przenikalnosc ciepla sciany dzialowej :lol: :lol: :lol:

tak samo golej sciany bez ocieplenia wiedzac ze w technologi Prae fa sciana jest dwu (lub trzy) warstwowa

moj blad bo sadzilem ze mowimy o faktycznych parametrach jaki ma dom postawiony w tym syetemie (a ma U=0,24) a nie o jakis abstrakcyjnych wyliczeniach w laboratorium

bije sie w piersi :lol:

Jeszcze - skoro tak krzewisz kulture na forum to nie nazywaj trolami kazdego kto osmieli sie poddac w watpliwosc to co piszesz i miec inne zdanie

Bo osmieszasz tylko sam siebie

Powtarzam :sciana nosna (zewnetrzna :wink: :lol: ) ma U=0,25 - 0,24 przy ociepleniu 12 cm welny lub styropianu

i to jesty wazna informacje dla ew budujacych

jak ktos mi udowodni ze jest inaczej to odszczekam ;)

ps. szanowny "ekspercie od systemu P." jedyny guru na tym forum :lol: sorry jak sie nie bede odzywal przez pare dni czasem mamm inne zajecia i nie sledze na biezaco

(ps, pozdrow tego osiolka :wink:)

pozdrawiam

ps. pik jesli bylo tak jak piszesz - czyli zmiana ceny i opoznienie - to zwracam honor sam bym sie wkurzyl i ich poslal w diably, u mnie bylo w teminie pozdrawiam!

Coraz bardziej podoba mi się ta "merytoryczna dyskusja".

Tak wiele Cię kosztuje przeczytanie moich i własnych postów jeszcze raz i wyciągnięcie wniosków?

Trollowanie jest zachowaniem pewnych ludzi, którzy zamiast rzeczowej dyskusji wszczynają kłótnie. W myśl tej definicji jesteś Trollem czy to Ci się podoba, czy nie. To nie ja zarzuciłem Ci bezpodstawnie pisanie bzdur, tylko Ty mnie. Jak jeszcze raz będziesz mnie karmił tym współczynnikiem U dla ściany i styropianu (nie masz tam nic innego pod ręką?) to pozostanie mi tylko napisać otwartym tekstem : "NIE KARMIĆ TROLLA!"

Wspomniałeś coś o merytorycznym odnoszeniu się do postów i braku argumentów... No to czekam, bo to że dla Ciebie Lambda i U to wszystko jedno już wiem od dawna, to że nie czytasz ze zrozumieniem, też już wiem.

Tylko gdzie te obiecane dowody?

Jak napiszesz, w którym miejscu napisałem bzdury, to chętnie cię publicznie przeproszę. Na razie dalej idziesz w zaparte.

Pozdrawiam,

Sunao

PS. Przepraszam za zaśmiecanie wątku autora.

praefa i legalet?? co już innych firm od keramzytu nie ma? zbudowałem z keramixu Optiroca

zalety: wtedy było cholernie tanio sami byscie się zdziwili, pełne bloczki, nic się nie kruszy, odpady idą w podłogi - izolacja, ściana 24 cm, (i tak nas czeka styropian - jak większość), wkręcam śruby do montażu różnych lekkich rzeczy bez problemu

wady: montaz ciężkich elementów utrudniony (np. grzejniki), tylko długie i potężne kotwy - prawie na wylot

ale se czadu dają - praefa i legalet

elo

Czy w tym wątku piszecie o pustaku z keramzybetonu czy może piszecie tez o pustaku w którym wszystkie dziury wypełniono styropianem ?? Interesuje mnie ten z styropianem podobno ma bardzo niską przenikalność cieplną lepszą od proterma i innych ścian 1 W. Czy ktoś z was budował z tego czy ktoś z was ma w tym jakieś doświadczenia ??

Póki co to większośc jest ościanach z keramzytobetonu (prefabrykowanych) ocieplonych standardową metodą lekką mokrą.

Pozdrawiam,

Sunao