y_not 03.04.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 "No i skończyło się rumakowanie..." [Jerzy Stuhr vel Osioł] To do mnie? sorry mam inne zajecia niz siedzenie non stop przy komputerze ale z tym oslem trafiles w dziesiatke - gratulacje , domysl sie co mam na mysli pisalem o nosnej bo do glowy mi nie przyszlo zeby analizowac przenikalnosc ciepla sciany dzialowej tak samo golej sciany bez ocieplenia wiedzac ze w technologi Prae fa sciana jest dwu (lub trzy) warstwowa moj blad bo sadzilem ze mowimy o faktycznych parametrach jaki ma dom postawiony w tym syetemie (a ma U=0,24) a nie o jakis abstrakcyjnych wyliczeniach w laboratorium bije sie w piersi Jeszcze - skoro tak krzewisz kulture na forum to nie nazywaj trolami kazdego kto osmieli sie poddac w watpliwosc to co piszesz i miec inne zdanie Bo osmieszasz tylko sam siebie Powtarzam :sciana nosna (zewnetrzna ) ma U=0,25 - 0,24 przy ociepleniu 12 cm welny lub styropianu i to jesty wazna informacje dla ew budujacych jak ktos mi udowodni ze jest inaczej to odszczekam ps. szanowny "ekspercie od systemu P." jedyny guru na tym forum sorry jak sie nie bede odzywal przez pare dni czasem mamm inne zajecia i nie sledze na biezaco (ps, pozdrow tego osiolka ) pozdrawiam ps. pik jesli bylo tak jak piszesz - czyli zmiana ceny i opoznienie - to zwracam honor sam bym sie wkurzyl i ich poslal w diably, u mnie bylo w teminie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 03.04.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Coraz bardziej podoba mi się ta "merytoryczna dyskusja".Tak wiele Cię kosztuje przeczytanie moich i własnych postów jeszcze raz i wyciągnięcie wniosków? Trollowanie jest zachowaniem pewnych ludzi, którzy zamiast rzeczowej dyskusji wszczynają kłótnie. W myśl tej definicji jesteś Trollem czy to Ci się podoba, czy nie. To nie ja zarzuciłem Ci bezpodstawnie pisanie bzdur, tylko Ty mnie. Jak jeszcze raz będziesz mnie karmił tym współczynnikiem U dla ściany i styropianu (nie masz tam nic innego pod ręką?) to pozostanie mi tylko napisać otwartym tekstem : "NIE KARMIĆ TROLLA!"Wspomniałeś coś o merytorycznym odnoszeniu się do postów i braku argumentów... No to czekam, bo to że dla Ciebie Lambda i U to wszystko jedno już wiem od dawna, to że nie czytasz ze zrozumieniem, też już wiem.Tylko gdzie te obiecane dowody? Jak napiszesz, w którym miejscu napisałem bzdury, to chętnie cię publicznie przeproszę. Na razie dalej idziesz w zaparte. Pozdrawiam, Sunao PS. Przepraszam za zaśmiecanie wątku autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 03.04.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Ale se czadu dajecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pah 03.04.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 praefa i legalet?? co już innych firm od keramzytu nie ma? zbudowałem z keramixu Optiroca zalety: wtedy było cholernie tanio sami byscie się zdziwili, pełne bloczki, nic się nie kruszy, odpady idą w podłogi - izolacja, ściana 24 cm, (i tak nas czeka styropian - jak większość), wkręcam śruby do montażu różnych lekkich rzeczy bez problemuwady: montaz ciężkich elementów utrudniony (np. grzejniki), tylko długie i potężne kotwy - prawie na wylotale se czadu dają - praefa i legalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 04.04.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Ale se czadu dajecie Nieee! No skąd! Tak sobie wymieniamy merytoryczne uwagi Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 05.04.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 elo Czy w tym wątku piszecie o pustaku z keramzybetonu czy może piszecie tez o pustaku w którym wszystkie dziury wypełniono styropianem ?? Interesuje mnie ten z styropianem podobno ma bardzo niską przenikalność cieplną lepszą od proterma i innych ścian 1 W. Czy ktoś z was budował z tego czy ktoś z was ma w tym jakieś doświadczenia ?? Póki co to większośc jest ościanach z keramzytobetonu (prefabrykowanych) ocieplonych standardową metodą lekką mokrą. Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts