AldonkaS 05.08.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Wojtek86 - z całym szacunkiem, ale na śląsku wszyscy wiedzą, że retopal - to nadaje się ale tylko na posypywanie chodnika przed domem. Jak nie masz już czego kupić, to go kup, ale generalnie to straszny badziew, tak samo jak ten z Kazimierza.Dobry eko-groszek - to mają piekary (Julian) oraz Chwałowice (nie wiem czynawet nie jest lepszy od Piekar). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek86 05.08.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Wojtek86 - z całym szacunkiem, ale na śląsku wszyscy wiedzą, że retopal - to nadaje się ale tylko na posypywanie chodnika przed domem.. Wszyscy poza mną Dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 06.08.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 WOJTEK - WIDZISZ ILE MOŻE ZDZIAŁAĆ SIŁA REKLAMY :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek86 06.08.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 WOJTEK - WIDZISZ ILE MOŻE ZDZIAŁAĆ SIŁA REKLAMY :) W tym roku bende pierwszy raz grzał domek "czarnym złotem" więc wiele jeszcze bende musiał się nauczyć No ale liczę na waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mansta 06.08.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 WitamJestem na etapie budowy domu do stanu surowego. Potrzebuję pomocy!!!Żona boi się gazu więc musimy wybrać jakieś inne rozwiązanie na ogrzewanie. Proszę o sugestie i opienie. Generalnie stawiamy na eko-groszek, proszę o opinie i rady, jaki piec, jaki producnt... Za wszystkie rady i opienie z góry dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 06.08.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 A prezes Klank już nie jest prezesem. Coś czytałem że KW organizuje system zakupów przez internet ale czy dotyczy to e-groszku w detalu to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ala47 07.09.2006 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witam, mieszkam w Warszawie i zamierzam kupić piec na eko-groszek. Tylko mam jeden problem:nie mogę znaleść miejsca gdzie mogę kupić eko-groszek. CZy możecie mi jakieś podać? _________________ Znalazłam źródło możliwości kupna eko groszku z pierwszej ręki o wrartości opałowej 27 kcal bo najniższej cenie (wszędzie dzwoniłam i pisałam) po 500 zł za tonę workowanego eko groszku. Jedyny problem to proszono mnie abym też poszukała chętnego z okolic Warszawy - to tańszy byłby transport. Wydaje mi się że jak 50 zł dorzucę do transportu to nie będzie źle na obecna chwilę. Dlatego szukam kogoś kto jeszcze nie kupił na ten sezon i byłby zainteresowany zakupem. Sprawa pilna - rozpoczyna sie sezon grzewczy Pochodzenie : Kopalnia JULIUSZ (1 klasa ) Granulacja- 8- 25 mm Wartość opałowa- 26 MJ/kg Zawartość popiołu- 4-10 % Zawartość całkowita siarki- do 0,6% Zawartość wilgoci całkowita - do 12% Zawartość części lotnych- 36% Spiekalnośc RI- 0-10 Chlor- 0.071 Temp. spiekania popiołu- 1150-1190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumak1974 07.09.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witam, mieszkam w Warszawie i zamierzam kupić piec na eko-groszek. Tylko mam jeden problem:nie mogę znaleść miejsca gdzie mogę kupić eko-groszek. CZy możecie mi jakieś podać? _________________ Znalazłam źródło możliwości kupna eko groszku z pierwszej ręki o wrartości opałowej 27 kcal bo najniższej cenie (wszędzie dzwoniłam i pisałam) po 500 zł za tonę workowanego eko groszku. Jedyny problem to proszono mnie abym też poszukała chętnego z okolic Warszawy - to tańszy byłby transport. Wydaje mi się że jak 50 zł dorzucę do transportu to nie będzie źle na obecna chwilę. Dlatego szukam kogoś kto jeszcze nie kupił na ten sezon i byłby zainteresowany zakupem. Sprawa pilna - rozpoczyna sie sezon grzewczy Pochodzenie : Kopalnia JULIUSZ (1 klasa ) Granulacja- 8- 25 mm Wartość opałowa- 26 MJ/kg Zawartość popiołu- 4-10 % Zawartość całkowita siarki- do 0,6% Zawartość wilgoci całkowita - do 12% Zawartość części lotnych- 36% Spiekalnośc RI- 0-10 Chlor- 0.071 Temp. spiekania popiołu- 1150-1190 Myśle że nie bedzie sie opłacało wozić tego ze ślaska, bo ten sam węgiel sprzedają na skłądzie w Starej miłolsnej i w Zielonce. Chyba bedzie lepiej kupić woreczki i dogadać się z kimś żeby w te woreczki nasypał i myśle ze wyjdzie troche taniej niż wozic ze ślaska - powiadasz że dopłacisz 50 zł jak rozumiem do 1 tony czyli de facto wychodzi 550 zł za tone. Na skłądzie luzem kosztuje tona 420 zł a więc płacisz 130 zł więcej na tonie. Zakładam że musisz kupić ok 5 ton co daje kwote 650 zł więcej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heksa 07.09.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 WitamW ełku groszek 480 zł /tona workowany na terenia miasta dowiozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 07.09.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 a co na dolnym slasku nikt nie pali groszkiem?Dajcie szanse tym co dopiero szukają i będą palic pierwszy sezon.Trzeba wozić ze Śląska czy ktoś sprzedaje na miejscu w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 07.09.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 a co na dolnym slasku nikt nie pali groszkiem? Dajcie szanse tym co dopiero szukają i będą palic pierwszy sezon. Trzeba wozić ze Śląska czy ktoś sprzedaje na miejscu w okolicy. kupiłem eko groszek we Wrocławiu , wegiel z Piekar śląskich, luzem na składzie opału , 395 zł / tona + 80 zł. od tony za poworkowanie w worki 50 kg , transport 35 zł od tony ( 25 km ) , tona wyszła około 500 zł. więc chyba nie tragicznie drogo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 07.09.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witam,A ja mam pytanie do tych co palili w tym (lub jeszcze lepiej w zeszlym) sezonie.Ile wam ton wciaga tego wegla na sezon?Podajcie tez powierzchnie domu prosze.Jak rozumiem w tym jest takze ciepla woda.Ja "pale" propan-butanem - chce porownac ile moglbym przyoszczedzic.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 07.09.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Kotły na groszek można niewielkim kosztem dopasować do opalania: PELETEM i takie rozwiązanie WAM polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 08.09.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Pawelurb, Chętnie skontaktuję się z Tobą w sprawie tego ekogroszku na składzie we Wrocku. Jaka jakość, czy dużo popiołu? Proszę o namiary na maila: [email protected] dzięki scur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymciuch 16.09.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Cześć! Ja też jestem w trakcie wyboru kotła na eko-groszek. Na razie wybor zawęziłem do kilku i proszę o pomoc w wyborze i ewentualne rady. Oto lista moich "wybranych": 1. Ling 25 2. Fakora 25 3. Eko-Tech 26 A tak na boku to co myślicie o tym wynalazku?? http://kotly.com/sklep/product_info.php?cPath=7&products_id=481 I jeszcze jedno ile może kosztowac kocioł Ling Combi ktory jest wymieniany wśród "mercedesów". Dzięki za pomoc. _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymciuch 18.09.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Mam pytanie odnośnie groszku: Czy groszek 31.2 klasy 26/050/06 to to samo co groszek o uziarnieniu 6-25mm? Czy energo-ret to ten sam niesławny groszek co Retopal? Dzięki, pozdrawiam. _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys_77 03.10.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Czy ktos moze mi powiedziec, czy np. groszek 8-31mm z KWK Marcel mozna stosowac w retortach? prosze o odpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 04.10.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Czy ktos moze mi powiedziec, czy np. groszek 8-31mm z KWK Marcel mozna stosowac w retortach? prosze o odpowiedz... Zębiec takie uziarnienie dopuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 09.02.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Moze ktos z was ma namiar na ekoret albo inny eko-groszek w okolicach trójmiasta? Powoli czas przymierzac sie do dokupienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts