Bartt 25.01.2003 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 Nad salonem mam przewidzianą pustkę i chcemy by pod sufitem było widać drewniane krokwie. Czy macie gotowy pomysł jak tego dokonać (zamierzam przecież solidnie ocieplić dach). Widzę 2 rozwiązania: 1 - dać imitację krokwii na płyty g-k 2 - zrobić jakieś długie nabitki na prawdziwe krokwie A jakie są wasze propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 25.01.2003 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 Bartt sprecyzuj.Dlaczego ocieplenie dachu ma mieć związek z widocznością krokwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.01.2003 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 My zrobiliśmy jedno i drugie, bowiem pomysł urodził się po wykonaniu stanu surowego zamkniętego.Zbyt wąskie krokwie i zastosowana folia wymusiły poszerzenie krokwii. Na to przyszły płyty g/k a potem takie nibykrokwie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 26.01.2003 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Marek200 Widzę to tak wełna 15cm między krokwiami + 5cm wełny w poprzek na krokwiach + paroizolacja - jak widzisz krokwie już są schowane - na to płyty g-k. A ja chciałbym widzieć solidne krokwie pod sufitem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 26.01.2003 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Bartt przecież żartowałem.Wiadomo, że po ociepleniu dachu nie będzie widać krokwi.Ale raczej imitacjia jest bardziej oki.Jak sam zauważyłeś nabitka wyszłaby dość solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts