Essa 19.01.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Becikowe najpewniej (jeśli chodzi o czas obecny) przeznaczyłbym na potrzeby planowanej budowy, nie będę oszukiwał, więc korzyść bezpośrednio dla małego w zasadzie znikoma... Udało nam się przygotować niezbędne rzeczy przed narodzinami, bez ambicji zapewnienia mu wyłącznie nowych, ładnych rzeczy... Watek stary, ale jak juz na niego trafilam to napisze co mysle. Mi becikowe bardzo, bardzo sie przydalo. Nie ukrywam, ze w calosci wydalam je na szczepienia dziecka, majac do wyboru bezplatne szczepionki produkowane w Korei i platne np. z Instytutu Pasteura we Francji (na wszystkie szczepienia niestety nie starczylo). Sposob wydania pieniedzy otrzymanych od Panstwa to kwestia priorytetow. Podobnie jest z praca zawodowa. Uwazam, ze zawsze jest jakies wyjscie. W moim przypadku bardzo mi na pracy zalezalo (z roznych powodow) i nie bylo nikogo, kto by mnie mogl zastapic, wiec... moj macierzynski trwal DWA tygodnie. Pracodawca prawie nie odczul mojej ciazy, porodu i wychowywania dziecka, bo nie bylo dluzszych przerw w pracy. Zmienily sie tylko zasady, bo wiekszosc pracy wykonuje w domu, a do firmy wpadam gdy jest to konieczne. Wilk syty i owca cala, ale pomysl musial wyjsc ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts