MałaR. 27.01.2006 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Pokój+kuchnia+przedpokoj=21 m2. Wszystko razem polaczone, mieszkanie w bloku. Dwa spore okna, od wschodu.Podobaja mi sie fronty kuchenne w klonie. Czy skrzynki szafek powinny byc klonowe, czy moze inne? . Czy waszym zdaniem meble w pokoju powinny byc takie same (kolor) jak fronty kuchenne? Myslalam o frontach kuchennych typu ramka i moze w dwoch ramka+szklo matowe. Czy w meblach pokojowych mozna powtorzyc ten sam schemtat? Moze zbyt monotonnie?Czy moj pomysl jest bardzo nie teges? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.01.2006 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 MałaR. to zalezy tylko od Ciebie I dostaniesz tutaj sto rozwiazan a kazdy bedzie inny To moze moj pierwszy, nie lubie mieszania drewna tym bardziej ze piszesz ze wszystko jest ze soba polaczone. Jezeli chcesz klonowa kuchnie "ramkowa", to zrob klonowe korpusy... poszerzane korpusy w innym kolorze dobrze wygladaja do gladkich drzwiczek, chyba ze chcesz uzyskac bardziej rustykalny styl, ale do tego znowu klon nie pasuje. Pozniej mozesz ten styl pociagnac w pokoj, ale ja polaczyla bym ten klon z bialym, niebieskim, czerwonym (zalezy od upodoban) kolorem. Wlasnie po to zeby nie bylo monotonnie tz chodzi mi o meble, szafki czy inne ktore maja korpusy klonowe, ale drzwi biale z klonowa ramka, albo klonowy korpus z bialymi polkami itp To moja propozycja one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 28.01.2006 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Dziekuje za rady. Tak sobie wlasnie myslalam, zeby ten klon zlamac innym zywszym kolorem. Klopot jest taki, ze mam plytki na podlodze, ktore nie bardzo mi pasuja, a wymienic ich nie moge. Gdybys chciala, zdejcie, moge podeslac, moze mi cos doradzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.01.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Pewnie ze slij, co pare glow to nie jedna Do plytek zawsze mozna dobrac kolor dodatkowy. Oczywiscie ze jak ktos ma zielone plytki a nie cierpi zielonego, to musi sie z nim zaprzyjaznic albo skuwac plytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 29.01.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Nie wiem czy sie nie wtracam w mila pogawedke dwoch Pan ale tez chcialbym dorzucic swoja opinie. Generalnie ja tez wykanczam caly dom w jasnym drzewie ale z przyczyn fianansowych i technicznych nie bedzie to jeden gatunek. Np. meble w kuchni z Ikei w brzozie, salon - schody witryny GK - jesion, parapety jesion, podlogi - jesion tylk ze ten Jesion bede przed lakierowaniem rozjasnial biala bejca. Poczatkowo mial to byc klon lub jawor ale mialem duze problemy aby go kupic i stolarze tez odradzali. Podobno efekt ma byc piekny ale na razie jeszcze za bardzo nie potrafie sobie wszystkiego wyobrazic. Z drugiej strony czytalem artykul w Dobrym Wnetrzu iz nie nalezy sie bac laczyc rozne gatunki drzewa gdzy jest to bardzo naturlane wykonczenie i zawsze bedzie do siebie pasowalo. Wedlug mnie czym bardziej wszystko jednolite i w podobnym stylu, tym lepiej. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 29.01.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Ja jestem troche nie za bardzo do mieszania wszystkich kolorow drewna, bo naturalnie wyglada niby nie wyobrazam sobie zoltawej w odcieniu sosny polaczonej z rozowawa buczyna elvis efekt bedzie dobry zobaczysz teraz takie cuda mozna porobic z drewnem ze az sie chce eksperymentowac.... tutaj dla zachety jest w topiku sosnowa podloga Jaski jedna jest robiona na bielone drewno, druga na egzotyka a robiona jest olejem. Wyszlo jak dla mnie rewelacyjnie. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61382 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 29.01.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Dzieki za podpowiedz z tym olejem. Do tej pory myslalem tylko o bejcy ale rzeczywiscie z olejem to moze byc dobry pomysl. Musze poprobowac na kawalku. Co do mieszania kolorow to zamierzam ograniczyc sie tylko do Jesionu zwyklego, rozbielonego i brzozy (kuchania). Mysle ze nie bedzie dysonansow. Ja bede mial wnetrza w stylu nowoczesnym ale mysle iz to rozbielane drewno bedzie tez pasowalo. Jak bede mial jakies probki - pod koniec tygodnia to moze wstawie jakies zdjecia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 29.01.2006 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Elvis, czekamy na zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts