kamedula 27.01.2006 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Mam wielki problem - akurat teraz przy duzych mrozach zdecydowalem sie przelozyc wylot spalin z Buderusa.Dotychczas wylot umieszczony byl w poziomie /lekki skos/na zewnatrz przez sciane pomieszczenia kotlowni.Wynikalo to z oszczednosci /rury dwuscienne do gory przez caly komin -ponad 5 m/Wszystko bylo OK do czasu nizszych calkiem temperatur - nad wylotem a pod okapem dachu zaczelapojawiac sie szadz. To zdecydowalo ze nie czekam na zgnicie podpbicia tylko przekladam w gore.I tu problem najwiekszy- przy wyciaganiu rury ktora wychodzila na zewnatrz przez sciane 30cm BK+ 10cm styropian - do srodka az gwizdnelo okruszkami styropianu i zimnym powietrzem.OPkazalo sie ze "dmucha" miedzy styropianem a sciana.Gdzie popelniono blad. Jak z tego teraz wybrnac.RATUNKU!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 28.01.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Gdzie popelniono blad. W nieprawidlowym umieszczeniu postu. To dzial techniczny dotyczacy problemow zwiazanych z forum jako takim, nie budowaniem. Przerzuc do "Wymiany doswiadczen", tam na pewno ktos Ci podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annakkk 29.11.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Witam, Mam chyba poważny problem. Od razu chciałam zauważyć, że jestem tu świeżynką i jeśli piszę w niewłaściwym miejscu to proszę o pokierowanie:) Otóż od początku października do początku listopada wykonywane było u mnie ocieplenie z wełny mineralnej lamelowej. Założenie było takie, że w tym roku miało pójść ocieplenie, siatka na kleju i grunt, a na wiosnę jeszcze raz grunt i tynk silikonowy. Klej był używany do wełny, grunt systemowy Kabe. 2 tygodnie temu były robione tynki wewnętrzne cw jeśli to ma jakieś znaczenie. I teraz przechodząc do problemu. Załączam zdjęcie z dzisiaj, widać na nim wyraźnie wybrzuszenia na elewacji w miejscu gdzie były kołki z trzpieniem metalowym. Czy to partactwo ekipy, czy "zejdzie: po ponownym malowaniu gruntem na wiosnę i później jeszcze pójdzie tynk? Nie wiem tylko czy to było od początku czy ja to dopiero dziś zauważyłam bo słonko przyświecało w "niekorzystny " dla ściany sposób? Czy to może z wełną lamelową coś się dzieje? Nie zauważyłam tego efektu na innych ścianach, chyba, że właśnie dlatego, że na nie nie padało tak słońce. Proszę o pomoc bo nie wiem co mam robić dalej. Zwłaszcza, ze nadciąga zima... Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 29.11.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 po co dublujesz posty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts