tatakuby 28.01.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Witam,mam pytanie jak w tytule.Mój dom już trzy lata stoi ocieplony styropianem.na którym mam położoną siatkę z klejem.Ile jeszcze może taka sytuacja trwać?Nie mam na razie środków na dokończenie prac,a nie chciałbym aby coś złego stało się z moim domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mironek 28.01.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 WitamMój kuzyn ma w podobny sposób ocieplony dom już od 5 lat i nie zauważyliśmy żadnych zmian- z jednym zastrzeżeniem-dom jest pomalowany impregnatem do kleju (zabezpieczającym go od wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.01.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Witaj "Krajanie" Coś po głowie mi sie tłucze, że po zabezpieczeniu kleju jakimś impregnatem gruntującym, nie powinien być to okres dłuższy niż rok. Mam docieplony budynek gospodarczy i podobnie jak Ty też tylko zabezpieczony klejem. Stoi tak dwa lata i na razie nie widać żadnych zmian,ale nie wiem co się dzieje z jego trwałość. Może ulegać osłabieniu pod wpływem bezpośredniego działania czynników zewnętrznych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 28.01.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Zgodnie z wszelkimi danymi producentów systemów ociepleń, tak ocieplony dom nie powinien stać dłużej niż 6 miesięcy, a w wyjątkowych przypadkach - rok. Jednak, alby można było zostawić przed tynkowaniem, koniecznie trzeba najpierw pomalować odpowiednim preparatem gruntującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erciu 28.01.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Z tego co mi wiadomo klej należy zabezpieczyc preparatem gruntującym i nie powinien zostać bez tynku dłużej niż 1 rok. Nie wiem co potem sie dzieje - mój budynek bez tynku stoi dopiero 4 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatakuby 29.01.2006 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Dzięki za odpowiedzi,zapomniłem napisać,że mam na kleju środek impregnujący.Mam nadzieję,że tak jak Mironek napisał ,nic nie będzie się działo.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 29.01.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Kolega architekt zaczął stawiać swój dom, gdy był jeszcze na studiach. Miał ograniczone środki, więc pozostawił ocieploną styropianem elewacje bez tynku. Co roku ją jednak gruntował. Stała tak 5 lat (w tym czasie kumpel wolał inwestować w firme niż w dom). Po tym czasie została obłożona płytkami klinkierowymi i tynkiem. Zrobił to prawie 4 lata temu. Nie ma żadnych kłopotów z elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts