Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

spoko

Powiedzialem mu wprost, ze nie ma powodu by "czepiac" sie okien. Jesli nie wierzy - jego klopot. Moze sobie wezwac rzeczoznawce. Wybuli ekstra kilka setek i na papierze otrzyma to samo co mu powiedzialem

A wiesz Dominik co mnie najbardziej wkurzylo? To, ze dzwoniac pierwszy raz w trakcie mojego urlopu w Zakopcu byl mocno zdziwony ze nie moge natychmiast (!!!!) przyjechac do niego (W-wa). NIe mogl zrozumiec ze jestem na urlopie z rodzina. Tak jakbysmy nie mieli prawa do odpoczynku.

Przyznam bez bicia, jak zadzwonil trzeci raz w ciagu tygodnia dopytujac sie czy wracam zachowalem sie po chamsku i odeslalem go do pogotowia ratunkowego - oni reaguja natychmiast

Jareko,

zauważyłem, że w walce o klienta szczególnie handlowcy za bardzo "rozpieszczają". Ja wiem, że takie są tendencje i nie da się inaczej, ale niektorzy klienci dzięki temu myślą, że to wlaśnie wokół nich kręci się świat i to, że dali zarobić np. 300 czy 500zł., upoważnia ich do dzwonienia np. o g.20, podczas, gdy pracę kończy się o 16 i zawracania głowy jakimś drobiazgiem.

Myślę, że społeczeństwo po prostu nie dojrzało i to, że ktoś jako klient traktowany jest z należytym szacunkiem, nie upoważnia do nadużywania czasu sprzedawcy.

Trzeba być zawsze człowiekiem - sprzedawca też musi kiedyś spać przecież, ba nawet urlop mu sie należy :wink:

witam po przeczytaniu waszych wypowiedzi zwłaszcza jareko chyba "znalazłam" odpowiedz na moj problem który "odkryłam" w czasie minionych mrozów,kupiłam lokal użytkowy gdzie sa okna PCV i tez na łączu parapetu i okna zebrał mni sie lód utrzymał się 2-3 dni obecnie lekko sie poci,ponieważ w mieszkaniu mam 14 letnie okna drewniane ze Stolbudu co łączy sie z tym że nie potrzebuje żadnych mikrowentylacji(wentylują chyba za dobrze),teraz rozumiem skad ten problem mam w lokalu dzięki za informację,a już chciałam dzwonić no może nie po 23...