jaro71 22.10.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ok, ale jak z samym czyszczeniem. Czy ktoś ma patent na systematyczne czyszczenie pieca? Czytam tylko że ludzie robią to jedni raz na tydzień, inni raz na 2 miesiące. Ale jak to robią, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpin 27.10.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Pale ekogroszkiem od dwóch lat miesiąc temu czyściłem komin pierwszy raz szczotka z castoramy na giętkim kiju,jakie oczy zrobiłem jak z wyczyski wybrałem około 40 l sadzy, regularnie używam sadpalu oraz obierek wysuszonych piec czyszcze regularnie co dwa tygodnie wycior + dwa haczyki niestety jest to najmniej przyjemna robota, nawet piwo nie smakuje po takiej zabawie Mam na piecu temperature zadaną 60 stopni z tego powodu chyba dlatego wewnątrz pieca zbiera się nagar, jak podwyzszam temperature zadaną to póżniej piec nagrzewa się do około 90 stopni i robi się niebezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts