chriso 25.01.2003 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 A wiec w przyszlym tygodniu prawdopodobnie stane sie wlascicielem dzialki. Sprawdzilem w gminie, to jest na pewno dzialka pod domki, zadna autostrada nie jest kolo niej planowana; pytalem rowniez w sadzie rejonowym, ksiega jest "czysta". Nie daje mi jednak spokoju jedna mysl. Zalozmy ze transakcja odbedzie sie w srode. Tuz przed podpisaniem aktu notarialnego, dzwonie do sadu potwierdzam ze nieruchomosc dalej nie jest niczym obciazona. Co sie stanie jezeli w piatek wplynie do sadu list datowany na poniedzialek z nakazem "zablokowania" mozliwosci sprzedazy dzialki? Jak sie przed czyms takim uchronic? Drugie pytanie. Co powinienem otrzymac? Sprzedajacy (spolka) mowi ze akt notarialny z zalaczona mapa z ewidencji gruntow. Czy o czyms zapomnieli? Dzialka jest nieuzbrojona, zadne zgody na budowe nie byly wydawanepozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 26.01.2003 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Musisz otrzymać akt notarialny z mapką.Wszystko załatwiasz u notariusza. Nie denerwuj się tak. Będzie dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 26.01.2003 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Kupiłem działkę. Dostałem akt notarialny ale bez mapki. Mapka na pewno leżała u notariusza na stole - coś nie tak? Myślałem, że pojedzie do sądu w celu założenia KW - to też zostało opłacone i wykonane, podobno w ciągu dwóch tygodni powinniśmy mieć wydzieloną KW dla zakupionej działki... [ Ta wiadomość była edytowana przez: pik33 dnia 2003-01-26 22:23 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Cześć !Miałem te same obawy i kupno wyglądało podobnie.Mapka na stole a ja dostałem ksero.Notariusz odpowiada za to co napisał w akcie notarialnym.Miał wyciąg z hipoteki i jakby co on odpowiada.Ale i tak jak nie zobaczę wyciągu z moim nazwiskiem nie uwierzę.Podobno wszystko ma być dobrze.Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts