Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kupno dzia?ki

chriso

Recommended Posts

A wiec w przyszlym tygodniu prawdopodobnie stane sie wlascicielem dzialki. Sprawdzilem w gminie, to jest na pewno dzialka pod domki, zadna autostrada nie jest kolo niej planowana; pytalem rowniez w sadzie rejonowym, ksiega jest "czysta". Nie daje mi jednak spokoju jedna mysl. Zalozmy ze transakcja odbedzie sie w srode. Tuz przed podpisaniem aktu notarialnego, dzwonie do sadu potwierdzam ze nieruchomosc dalej nie jest niczym obciazona. Co sie stanie jezeli w piatek wplynie do sadu list datowany na poniedzialek z nakazem "zablokowania" mozliwosci sprzedazy dzialki? Jak sie przed czyms takim uchronic? Drugie pytanie. Co powinienem otrzymac? Sprzedajacy (spolka) mowi ze akt notarialny z zalaczona mapa z ewidencji gruntow. Czy o czyms zapomnieli? Dzialka jest nieuzbrojona, zadne zgody na budowe nie byly wydawane

pozdrawiam.

Kupiłem działkę. Dostałem akt notarialny ale bez mapki. Mapka na pewno leżała u notariusza na stole - coś nie tak? Myślałem, że pojedzie do sądu w celu założenia KW - to też zostało opłacone i wykonane, podobno w ciągu dwóch tygodni powinniśmy mieć wydzieloną KW dla zakupionej działki...

[ Ta wiadomość była edytowana przez: pik33 dnia 2003-01-26 22:23 ]

Cześć !

Miałem te same obawy i kupno wyglądało podobnie.

Mapka na stole a ja dostałem ksero.

Notariusz odpowiada za to co napisał w akcie notarialnym.

Miał wyciąg z hipoteki i jakby co on odpowiada.

Ale i tak jak nie zobaczę wyciągu z moim nazwiskiem nie uwierzę.

Podobno wszystko ma być dobrze.

Art