Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam wybudowany domek (ściany+dach). Zastanawiam się ile jeszcze potrzeba pieniędzy na wykończenie tego domku. Oczywiście nie chodzi mi o luksusy, tylko podstawowe wykończenie. Tak żebyśmy mogli zamieszkać :lol: Podaję link do strony z projektem. http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m3f0185e2c98cc

Z góry dziękuję za porady :roll:

Wliczając podstawowe materiały : okna, tynki wew., zew. elektryka, instalacja C.O.W. , docieplenie poddasza, schody, jest tego jeszcze dużo...

Myslę że między 150 a 200 tys. musisz mieć

Mam podobny domek :D

http://www.magibudowa1.photosite.com/~photos/tn/89_348.ts1136846146695.jpg

Wydałam, na razie, ok 200 tys. Stan surowy otwarty kosztował mnie 90 tys a jeszcze nie mam wszystkiego wykończonego. Myślę więc, że koło setki potrzebujesz na jako takie wykończenie. Może nawet trochę ponad. :roll:

Jestem na podobnym etapie. Oprócz murów mamy dach pokryty blachodachówką i instalację elektryczną w środku. Na jesieni wzięliśmy kredyt 150 tys. i niestety mam obawy czy to wystarczy żeby się wprowadzić. Chociaż mam nadzieję, że przy pilnowaniu wydatków wystarczy na urządzenie kuchni, a może jeszcze na jakąś nową kanapę. A szczytem marzeń byłby jeszcze duży stół z krzesłami.

Witam

Nie wiem jakie ceny mat budowlanych są w twojej okolicy.

Jak sam popracujesz to 100tys wystarczy.Twoja praca bedzie twoim zyskiem ,a nie wszystko muszą robić 'fachowcy"lub firmy.

Wiele prostych robót zrobisz sam lepiej . Sięgni do fachowej literatury,podgladaj sąsiadów , targuj się w hurtowniach

Marek