sarwa 28.01.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Witajcie,Zamarzła mi niestety woda w rurze pvc 50mm w ziemii pomiędzy trójniekiem z instalacji a przyłaczem w moim garażu.Co moge zrobić? Czy znacie może jakies firmy, które mogły by mi pomóc? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 28.01.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 jak masz jak to wlej tam wiadro goracej(najlepeij wrzacej) wody z duza iloscia soli nic wiecej nie zrobisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 28.01.2006 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 niestety nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 28.01.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 To od kanalizacji?Jeżeli tak, to wąż taki do podlewania załóż na kran z ciepłą wodą. Puszczaj powoli wodę wpychając ten wąż w rurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 29.01.2006 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 nie, nie od kanalizacji... lecz dopływ...Przed domem mam garaż (niestety nie wykończony i nie docieplony).Znajduje się w nim przyłacze (zawory, licznik, filtry i coś tam jeszcze).Na całej rurze wystającej z ziemii i przebiegającej przez garaż mam założony taki przewód grzewczy, który sie włącza, gdy temperatura spada poniżej zera. Ta instalacja pozwoliła mi przetrwać temperatury -30, które były kilka dni temu a woda przestała lecieć przy -12.Rozkręciłem przyłącze (za zaworem oczywiście) i tu niespodzianka - zamarzło w rudze doprowadzającej (za trójnikiem z sieci). Instalację robiła firma ale nie wiem czy jest to na głębokości 1m czy 1.5m.Zamarzlo i koniec... Co teraz? Mam się wyprowadzić do marca??????????????????????????????????????????????????????????? Powiedzcie, czy są jakies metody aby udrożnić ta przeklętą rure PCV 50mm? Czy może jakies ekipy interwencyjne wodociagów coś wymyślą?Myslałem o zwykłej sprężynie ale mam po drodze 2 kolanka 90 st i sprężyna nie przechodzi. Co mogę zrobic? Do kogo zadzwonić? Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlomar3 03.01.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Ja wymyśliłem taki patent ale stosujcie go z rozwagą bo może byc wręcz niebezpieczny .. Musicie zbudować cos w rodzaju wytwornika pary wodnej wprowadzając pare pod ciśnieniem do instalacji powinno puscic .Ja to zrobiłem z banki po mleku (aluminiowa) i dosyc szczelna wywierciłem otwór u góry i wspawałem rurkę . Bańkę podgrzewam na kuchence w miejscu wprowadzenia w instalacje i tak długo podgrzewam aż mi pusci (rozmarznie ) Jest to dosyc skomplikowany sposób ale skuteczny i raz zbudowana instalacji zostaje na kolejne sezony Mimo ze post stary ale temat aktualny ) Lece odmrażać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintel 15.02.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Swieca żarowa zamontowana na spręzynie (nowej) i zasilona obnizonym napięciem np 6 V wprowadzana powoli rozmrozi. Pod warunkiem że jest dostęp do rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts