web21 27.01.2002 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2002 SZukam wszelkich informacji na temat kominka z płaszcem wodnym.Może ktoś z szanownych grupowiczów ma doswiadczenia z tym typem kominka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2002 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2002 Widziałem kominek z płaszczem w Catoramie lub PraktikerzeAndrzej P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
web21 28.01.2002 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2002 W Warszawie ? i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczepan 29.01.2002 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2002 Wczoraj widziałem w OBI co prawda w Gdyni ale myslę że wszystkie oddzialy maja podobny asortyment.Cena byla chyba ok 2,5 tys ale pewien nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek M. 30.01.2002 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2002 Ja natomiast w sklepie z kominkami norweskimi Jotul, widziałem nie tylko kominek z płaszczem wodnym, ale nawet sam płaszcz do zastosowania w dowolnym kominku. Ceny nie pamiętam, ale była zaporowa dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.01.2002 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2002 Sugeruje jednak popytac specjalistów i nie kupowac wkłądów w hipermarketach.Lepiej niech kominek stawia specjalistyczna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZULU 30.01.2002 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2002 Ktoś już na forum miał ten sam problem.Ja znam dwa modele francuski i włoski.Odpowiednio 4i7tys.Poszukaj dobrej firmy wykonującej c.o. z wykorzystaniem kominka,doradzą i pokażą schematy podłączeń.Jeśli jesteś ze Śląska to mogę Ci dać dwa namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2002 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Jaką grubość wełny i jaką (typ, rodzaj) dać do izolacji całej komory w obudowie kominka. Słyszałem o jakiejś z folią aluminiową. Aha jeszcze jedno jak ją przymocować do wewnętrznych ścian komory (obudowa z cegły i płyty regips)Grzegorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 13.02.2002 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Jeśli znacie - to o jakieś www d ofirm trudniących sie takim rodzajem kominków z płaszczem wodnymChetnie poczytam więcej o raz zoabacze jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zedgrajewo 14.02.2002 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 Ja wybrałem zwykły wkład kominkowy. Nie chcę mieć w salonie kotłowni, wolę palić w kominku dla przyjemności i rozprowadzić ciepłe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.02.2002 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 Jak chcesz mieć ciepłe powietrze to musisz jednak palić w kominku. A to się równa małej kotłowni. Identycznie postępuje się przy kominkach z płaszczem wodnym, z tym, że go podczepiasz do istniejącej sieci C.O np. gazwego lub olejowego. Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafaelS 14.02.2002 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 On 2002-02-14 17:16, Majka wrote: Identycznie postępuje się przy kominkach z płaszczem wodnym, z tym, że go podczepiasz do istniejącej sieci C.O np. gazwego lub olejowego. Majka A czy mozna plaszcz wodny uzyc do podgrzewania wody w bojlerze? Po co mieszac CO z kominkiem? To nie wydaje sie racjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.02.2002 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 Właśnie połączenie z C.O ma sens. Jak palisz w kominku nie zużywasz gazu/który sporo kosztuje/. Są kominki które maja też wężownicę do grzania C.W.U i mogą grzać wodę w zasobniku. Nie wiem nic na temat grzania w bojlerze / znam tylko elektryczne/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafaelS 14.02.2002 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 On 2002-02-14 17:38, Majka wrote: Właśnie połączenie z C.O ma sens. Jak palisz w kominku nie zużywasz gazu/który sporo kosztuje/. W przypadku, gdy juz jest gaz/olej to rozumiem. Ale jezeli jeszcze nie to po co sie pakowac w ogrzewanie wodne. Powietrzne jest tansze z kominkiem... Są kominki które maja też wężownicę do grzania C.W.U i mogą grzać wodę w zasobniku. Cos na zasadzie kotla jednofunkcyjnego (kominek z wezownica) z zasobnikiem na ciepla wode uzytkowa (bojler). Nie wiem nic na temat grzania w bojlerze / znam tylko elektryczne/. Ja tez nie slyszalem o innych, ale moze wlasnie bojler elektryczny moglby spelniac role zasobnika na ciepla wode z wezownicy przy kominku. Energia elektryczna bylaby uzywana wtedy rzadziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.02.2002 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 Mój ojciec ma takowy bojler sprzed x lat, gdzie x chyba jest równe 28. Z kotła c.o. na węgiel woda przechodzi wężownicą w bojlerze (ok.150l) c.w.u. Oprócz tego włożone są tam grzałki (to chyba samoróbka ojca) podpięte pod 2 taryfę + przełącznik jak się chciało z 1 taryfy. Jak się kąpaliśmy (2+3) to musiało się palić w piecu i były odstępy. W lecie odstępy były większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafaelS 14.02.2002 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 On 2002-02-15 00:25, Frankai wrote: Mój ojciec ma takowy bojler sprzed x lat, gdzie x chyba jest równe 28. Z kotła c.o. na węgiel woda przechodzi wężownicą w bojlerze (ok.150l) c.w.u. Zacna liczba 28 Brzmi obiecujaco... Swoja droga jaka moze byc zywotnosc wkladu kominkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts