pik33 25.01.2003 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 No właśnie, gdzie? Garaż, szopa, pomieszczenie gospodarcze - nie mam pomysłów gdzie upchać 15 m3 drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.h 25.01.2003 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 Najlepiej na powietrzu, ale zadaszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi 25.01.2003 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 PickNajlepiej w lesie nich rośnie do 30 m3A tak poważnie , ja będę trzymał je na zewnątrz pod plandeką.Chcę mieć drewno tzw. powietrzno-suchę , chyba ?Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 26.01.2003 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 cześć,drewno do kominka ( ogrzewania ) dobrze jest sezonować, t.zn. pociąć, porabać i palić nim za rok, dwa. W tym czasie wyschnie, ale najlepiej w miejscu przewiewnym, ale wolnym od wilgoci.Dawniej układano stosiki przy domach na ścianach południowych i cóc koło tego. Primo darmowy wiatrochron Duo pod dachem.Jeśli trzymasz w piwnicy lub tp. koniecznie układaj "na krzyż"to znaczy kolejna warstwa w poprzek poprzedniej. Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 27.01.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 u mnie drewka leżą w 3 miejscach : 1/. na dworze pod wiatą - zdecydowana większość, 2/. w domu koło kominka trochę ślicznej brzózki dla dodania uroku, a w drewnianej skrzyni , która stoi niedaleko kominka (podobnej do starych skrzyń posagowych) tyle, żeby starczyło na 3-4 dni palenia, coby codziennie nie biegać do wiaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts