michkas 29.01.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Witam, może ktoś doświadczył podobnego zjawiska. Otóż co około tydzień czasu moja instalacja CO wymaga odpowietrzenia (ine grzeją całą powierzchnią 2 grzejniki w jednym pionie - grzeje około 1,3 ilości żeberek). Instalacja co około 2-3 tygodnie wymaga lekkiego dopuszczeina wody. Nie widać żadnych przecieków lub nieszczelności. Poniżej kilka informacji na temat mojej instalacji - może ułatwią Wam w odpowiedzi. - piec żeliwny polski 1-funkc. około 15 letni ze sterownikiem pokojowym Euroster - instalacja zamknięta - zainstalowana pompa CO na zasilaniu - dom 240 m kw. - rury stalowe + grzejniki żeliwne (jedynie te dwa z którymi jest problem są nowe aluminiowe) - reglex 18 litrów przy kotle na powrocie - zawór bezpieczeństwa tuż przed reflexem Dodam iż przed instalacją tych 2 nowych grzejników efekt był ten sam lecz objawiał się rzadziej, jak podejrzewam z przyczyny kilkukrotnie większej pojemności tych grzejników. Będę wdziećzny za wszelkie informacje. P.S. Jedna z pionów idzie pod podłogą w salonie, który ine jest podpiwniczony (reszta domu jest) a znajduje się na około 1 metrze ponad opwierzchnią gruntu. Jest to jedyny odcinek rur, ktory jest niewidoczny aczkolwiek jak się domyślam nieszczelność powinna się jakoś objawiać, ze względu na ciśnienie (myślę iż byłby problem z tym właśnie pionem a jest problem z pionem praktycznie w lini prostej nad kotłem) Dzięki Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts