marcy 29.01.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Witam, czy ma ktoś pomysł, co może być na tych ścianach? Zdjęcie pochodzi z wątku hamerykańskiego. Czy to taka błyszcząca farba, czy zdjęcie tylko tak zrobione? Czy w Polsce są takie cuda, czy muszę stawać w kolejce po wizę, aby to nabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 29.01.2006 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 ot durak o najważniejszym zabyłahttp://img89.imageshack.us/img89/6942/lv0402000626m9qd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 29.01.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 wyglada na stiuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 29.01.2006 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Dzięki za błyskawiczna odpowiedź To pewnie jest to: stiuk, jedno słowo, a wszystko wyjaśnia. Trochę pogooglowałam. Fajne te stiuki, tylko drogie pewnie. Idę, szukać cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzowamama 29.01.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 http://www.benjaminmoore.pl/ ZAjrzyj tutaj. MOzesz uzyskac podobny efekt malując ścianę. Najlepiej pojechac do salonu i zobaczyc jakie cuda można nimi wykonać. Bo stiuk, qrcze drogi jest..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 30.01.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 W przypadku farb, efekt w porownaniu z wiekszoscia technik stiuku daleki jest do podobnego . Podobnie rzecz ma sie z jakoscia a i ceny nie sa az takie wygorowane. Biorac pod uwage, ze takie techniki zaklada sie zazwyczaj na kilku, kilkunastu metrach kw. to nie warto moim zdaniem bawic sie w takie pseudo rozwiazania. Owszem takie efekty jak madreperlato, marmorino, anticco, stucco cemento czy ottocento oprocz materialow wymagaja jeszcze umiejetnosci i narzedzi ale juz np. tamponato, spatolato czy rustico zrobi srednio zdolny majsterkowicz po przeczytaniu krotkiej instrukcji. Koszt tych technik nie jest wyzszy/lub niewiele/ niz lauzrowych , strukturalnych farb udajacych stiuki.No i efekt koncowy . Ten efekt na zdjeciu przypomina bardzo spatolato, koszt polozenia metra w tej technice (material + robocizna od ok. 30-45 zl/m2), mysle , ze nie warto eksperymentowac z przecieraniem , rozcienczaniem farb tym bardziej ze niektore z nich i tak wymagaja umiejestnosci kladzenia stiuku i wprawy oraz znajomosci technik specjalnych. Wspomniany powyzej Benjamin BM nie ma z tymi efektami nic wspolnego Takie "cuda" ze znajomosicia technik malarskich mozna zrobic w Tikurili, Beckersie , Nobiles Wloclawek i niemal kazdej innej emulsji na bazie akrylu.Produkty BM nie maja wcale specjalnych wlasciwosci do tego celu .Ot, niezla firma farbiarska i nic poza tym. Chyba lepiej/tak mi sie wydaje/ zajrzec do Keima , Sto czy Oikosa i miec w pelni sprawdzony system stiuku w roznych wariantach cenowych,technicznych i jakosciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzowamama 30.01.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 nie zaprzeczam , wszystkie firmy które wymieniłeś rzeczywiscie maja w swoim "repertuarze" wyroby którymi mozna uzyskac podobny efekt. Jasne tez że stiuk to stiuk. Zasugerowałam tylko możliwość. Sama malowałam sciane dekoracyjnie i wykańczłam ją bejcą Fox Dekorator, efekt całkiem całkiem, zalezy co kto lubi. O BM napisałam dla przykładu, bo akurat tak mi sie przypomniał. Będąc w salonie sprzedaży widziałam wiele próbek-efektów które naprawdę były odlotowe. Niestety moja sciana juz była pomalowana...... Ale i tak mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 30.01.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Wrzuc moze jakies swoje zdjecia, to moze byc bardzo puczajace i inspirujace, zwlaszcza jesli ktos lubi zmiany, robi wnetrze tymczasowe , lub chce sie wyżyć tworczo na scianie . "Dyspersja akrylowa"/hihi/ daje niesamowite mozliwosci. serdecznie pozdrawiam wojtek PS kiedys /za PRL-owskiej szarzyzny sklepowej/ sam bawilem sie w takie rzeczy , wiec jestem tez ciekaw jak to wychodzi innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzowamama 30.01.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 dobra wkleje i zrobię. Ściana powstała z braku funduszy na cos lepszego, zresztą całą chałupę malowałam sama, więc malowania wystarczy mi na najbliższe 100 lat, tak mam dosyć. Ale w tym sęk że lubie zmiany, więc pewnie za 2 lata znowu sie na nią rzucę, hihi. Ściany malowane mają tą zaletę że łatwo zmienić jak sie opatrzy, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzowamama 30.01.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 tfu, zrobię i wkleje....hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 30.01.2006 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Zuzowamamo, dziekuję za namiar na farby. Nawet nie wiedziałam , że są takie farby, nawet do podłóg@ Po co mi jakieś gresy, pomaluję sobie podłogi Zdjęcia i ja chętnie zobaczę. Wojtek, marmorino... tamponato... spatolato Popytam fachowców u mnie na wsi. Juz widzę ich miny, gdy im rzucę parę nazw Może w mieście wojewódzkim Lublinie kogoś znajdę, albo sama zrobię. Przeczytałam instrukcję, nic trudnego ps. Zuzowamamo, Zuzia to śliczna, silna i radosna dziewczynka. Dacie razem radę, nie wątpcie w to nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 30.01.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Wojtek, marmorino... tamponato... spatolato Popytam fachowców u mnie na wsi. Juz widzę ich miny, gdy im rzucę parę nazw Może w mieście wojewódzkim Lublinie kogoś znajdę, albo sama zrobię. . W watku hamerykanskim jest wlasnie c.d.n tego tematu , wrzucilem tak kilka zdjec z mojej wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 30.01.2006 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 No w końcu się doczekałam tematu ściennego i już widzę jasność, a raczej coś, co się nazywa werniks mataliczny. http://www.fox-dekorator.pl/pods_porady/60_pomysl/werniks_13.htm Łatwizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sergey 22.05.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Dzis pierwszy raz w zyciu zobaczylem stiuk. Bylem zszokowany do stanu pelnego oslupenia. Zapytalem o cenie tego piekna. Bylem zszokowany powtornie do tego samego stanu(85 zl/m2 najtaniej - 150zl+).No, i pytanie, czy da sie to cudenko zrobic taniej? A moze ktos zna namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 23.05.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Widziałam kiedyś lepszą ofertę na allegro w dziale; dom i ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKKKAA 26.05.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 W Kielcach 50 zł?m2, tez się zastanawiałam nad tym ale powoli mi to przechodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sergey 26.05.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Za 50 zl/m2 zlecilem by cos. Przedpokoj albo salon. Bardzo fajnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 16.08.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Prosze o radę. Czy mozna położyć stiuk na kominku???? Słyszałam różne wersje zarówno od fachowców jak i "doradców". Podobno pod wpływem temp. stiuk na kominku może popękać...ale widziałam tez zdjęcia w necie z pięknymi stiukowymi kominkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 18.08.2006 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 hop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
decotynk 19.08.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 mozna nie ma najmniejszego problemu przy założeniu że czopuch jest zimny podczas grzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts