Cubus76 29.01.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Czy ktos może budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 09.04.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Ktoś budował. Na stronie archonu jest forum i nawet sa zdjęcia z budowy. Bardo ładny domek. http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m42662fb33ec11 To tak dla tych którzy by chcieli go zobaczyć. A czytałeś tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=52174&highlight=aksamitkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 15.03.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witam się... Moja rodzinka to 3 osobowa familia - ja Magdalena, czyli Magda, maż Andrzej oraz corcia Karolina prawie 4 latka, a dokładnie to od jutra czyli od 16.03.2011 Od niedawna jesteśmy posiadaczami działki w Żołędowie, koło Bydgoszczy, a także projektu Dom w aksamitkach z biura Archon, ale po zmianach, zwłaszcza zewnętrznych. nasza działka latem 2010 projet wizualizacja po zmianach widok na domek od strony ogrodu niestety odrysowany od kolorowego zdjecia, które gdzieś sie zapodziało a to jest domek wybudowany według tego samego projektu, domek sąsiadów - mój będzie taki sam tylko będzie miał duży taras W zamierzeniach jest rozpoczęcie prac w marcu 2011 a ukończenie w sierpniu 2011 pierwszy punkt, czyli rozpoczęcie budowy w marcu juz odhaczony - wylana ława pod fundamenty, a za kilka dni będą robili fundamenty planowana przeprowadzka na październik/listopad 2011 albo jeszcze wcześniej nowe fotki dołączę jak wykonam coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 15.03.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 (edytowane) Zapomniałam dodać, że wykop pod fundament odbył sie już w grudniu 2010 a tu widok na mój dól , a raczej na zamarznięty basenik... ciesze się ze obecnie już zaczęło coś dziać i niebawem ujrzę piękny dom moich marzeń Może powiem jak doszło do zakupu działki z gotowym projektem... Otóż niedaleko nas, zaledwie kilka domów dalej mieszkają nasi znajomi, ktorych odwiedzamy od ponad 2 lat i tak nam się spodobało w tej okolicy, ze zdecydowaliśmy się sprzedać nasze M i na rok przeprowadzić się do moich rodziców, aby wybudować swój wymarzony domek . tak więc kupiliśmy działkę, rozpoczeła się budowa, a my załatwiamy kredyt na budowę. Edytowane 16 Marca 2011 przez mik_is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 24.03.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 dawno mne nie było... wczoraj byłam na budowie... właśnie robili fundamenty. mam kilka fotek ale wstawię je później. wsadziliśmy kilka sosen, na razie na miejscu tymczasowym, bo w docelowym są wielkie hałdy ziemi. przesadzę je dopiero we wrześniu. jak dom już bedzie stał a my będziemy robili wykończeniówkę a może już nawet tam mieszkali. ale to się zobaczy Drzewka mam od znajomych, którzy też się budują, a one wyrosły im w salonie i kuchni więc aby ich nie niszczyć przesadziłam je i mam nadzieje, że się choć połowa z nich przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 24.03.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) wtawiam zaległe zdjęcia ... tak było 12 marca mała inwestorka teraz jest zrobione znacznie więcej, ale niestety nie mam aktualnych zdjęć , wczoraj po prostu zapomniałam je zrobić Edytowane 24 Marca 2011 przez mik_is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 29.03.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 mury pnijcie się do góry ... no to udało się i w niedzielę pojechaliśmy na budowę, zabrałam aparat i zrobiłam kilka fotek fundamenty mój szpalerek sosenek sosenki oczywiście zostaną przesadzone w inne miejsce, ale narazie muszą poczekać do września. a tak poza tym, zaczęłam już rozglądać się za płytkami i juz coś sobie upatrzyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 30.03.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) A więc fundamenty gotowe... byliśmy dziś na budowie, a tam fundamenty ukończone, a w przyszłym tygodniu idzie już pierwsze piętro. teraz niech sobie schnie i odpoczywa betonik . a poniżej fotki z budowy ... widzę, że i sąsiadka się na fotkę załapała a tu przedstawiam moje przemyślenia na temat mojego ogrodu... wiem, że jeszcze daleko do tego momentu ale już mam pełna głowę pomysłów. Szkic wykonany na przypadkowym papierze w wolnej chwili od pracy Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez mik_is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 07.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 byłam dziś na budowie a tam miły widok, mym oczom ukazały się pierwsze zarysy murów. tu widok na pokoik (bawialnie córki), korytarz i salon: a tu widok od frontu: a ja tym czasem chodzę po marketach budowlanych, przeglądam stosy gazetek i stron www w nadziei, że znajdę inspiracje i powiem, ze juz mi coś wpadło w oko, małżonek już zaakceptował wybór i teraz tylko czekać az łazienka na dole bedzie gotowa aby ją wykończyć. no chyba, że w miedzy czasie odwidzi mi się taki wystrój łazieneczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 09.04.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) wizyta na budowie... parter już prawie stoi kilka fotek: Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez mik_is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 10.04.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) A tak było niecały miesiąc temu, cieszę się że budowa idzie "pełna parą". Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez mik_is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 19.04.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 oj dawno mnie nie było...na budowie chwilowy przestój... budowlańcy przygotowują się do wylania stropu. po świętach budowa ruszy dalej.zdjęcia zapodam później jak wrócę do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 19.04.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 rzut oka na jadalnię i kuchnie, a w tle cos co będzie ogrodem mieszkańcy mojego ogrodu to gł. pająki, mrówki i taka oto jaszczurka, mam nadzieję że nie ucieknie jak się już wprowadzimy, a w ogrodzie zacznie sie ruch. a w sobotę mielismy odwiedziny pierwszych gości, tu małe pociechy na "herbatce" młoda juz nie może sie doczekać zabaw w swoim własnym ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 26.04.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 fotorelacja z placu budowy... budowlańcy przygotowują się do wieńca i do stropu, do końca coraz bliżej a oto kilka fotek tu będą kiedyś stały piękne schody w kolorze wenge a tu bedzie moja wymarzona kuchnia w kolorze zebrano bianco z czarnymi górnymi szafkami a to już wykusz w klatce schodowej na pieterko - tu będzie gigantyczne okno...i nawet wiem, kto je będzie mył... ten zaszczyt od kilku lat pełni szanowny Pan małżonek a na koniec pochwale sie moją zielona szkołką. Roślinki sobie już rosna i czekają na wrześniowe dni, kiedy to trafia na swoje ostateczne miejsce przeznaczenia, czyli do nowego dużego ogrodu. A ponieważ mieszkamy narazie kontem u moich rodziców, to mogę sobie pozwolić na zagospodarowanie znacznej cześci balkonu pod moje uprawy. sa tam : fiołki, jakis biały rozchodnik nie znam nazwy ale u mamy rośnie pięknie, budleja dwvida, czyli motyli kwiat (to specjalnie dla córci , przyciąga rzesze motyli), magnolia, i kilka innych roślin, których nazw niestety nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 02.05.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 ciąg dalszy relacji z pola budowy... a więc zaczynamy strop. no i ku mojej uciesze mamy już schody. w tym tygodniu pokryją cały strop i dokończa schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 14.05.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 dawno mnie nie było... Chwilowo prace trochę zwolniły. Panowie zalali już strop we wtorek 12 maja i czekaja do poniedziałku aż troche wyschnie żeby mogli na nim chodzić i w poniedzialek ruszają z poddaszem. a teraz kilka fotek z budowy. "las" wyrósł mi w salonie, jadalni i kuchni podłoga na pięterku no i całość Już odmierzam czas do końca budowy ale jeszcze tyle jest do zrobienia. Zaplanowalam juz prace na koniec lipca i sierpień, a więc: - wykończenie ścian - w ogrodzie to koniecznie trzeba przywieźć dużo ziemi i wyrównać poziom gruntu do ulicy bo z tyłu działki mam ponad pół metra nizej, a na dzialce obok akurat tam sa schody, więc ziemie trzeba nawieźć - trzeba usunąć zbedne brzozy z działki - wylać podstawę pod butlę gazową - może jeszcze zrobic podmurówkę pod ogrodzenie na września: - połozyc płytki w łazienkach, kuchni na podlogach, - położyc panele w pokojach - zacząć meblować dom na październik WPROWADZIĆ SIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 25.05.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) 24 maja 2011 coraz bliżej końca mój brzdąc juz czeka na swój nowy pokój i nie może się doczekać przeprowadzki Panowie budowlańcy przy oknie w klatce schodowej. zarysy pokoju mojej królewny widok na dom od strony ogrodu Edytowane 25 Maja 2011 przez mik_is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 29.05.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Fotek z budowy ciąg dalszy... Córcia w "swoim" pokoju nasza sypialnia łazienka strona południowo-zachodnia korytarz z widokiem na ogród strona zachodnio-północna strona półpocno-wschodnia - dach coraz bliżej Przy takim tempie prac powinniśmy zgodnie z planem przeprowadzić się na przełomie wrzesnia/października. Mam juz zamówionego kafelkarza na początek wrzesnia ekipa od wykończenia powinna wejść w połowie lipca, kładą też kafelki i jak im dobrze będzie szło to połozą też kafelki na parterze na podłodze w pasie roboczym w kuchni i w małej łazience na dole. Powiem szczerze, że jak jade na budowę to czuje sie tak jakbym jechała do domu i wcale nie chce miu się z tam tąd wracać - ale do zamiany bydowy w dom jeszcze daleka droga. jeszcze tylko trzeba zabrać się za ogród ale to mam zamiar zrobić w czerwcu jak skończą ocieplać dom i rozbiorą rusztowanie jak na razie mamy 8 wywrotek ziemi, a raczej piasku z gliną, więc potrzeba jeszcze z 10 samochodów ziemi aby cokolwiek mi tam wyrosło. oprócz zielska bo to rośnie wszędzie i w każdych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 14.06.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 mam trochę zaległosci... co prawda na budowie wszystko sie ślimaczy, ale nie wszystko można przyspieszyć. czasem trzeba zrobic przestoje. poniżej fotorelacja z budowy. nadproża w oknach na pietrze zrobione (fotki z 11-06-2011) przywieźli wieżbę na dach... a w poniedziałek zabrali sie za szlifowanie krokwi (tych co będą wystawać z pod podbitki) zdjęli już rusztowanie z korytarza wiec juz trochę widać ogromne okno na ogrod podciągneli też trochę mury do góry a w przyszłym tygodniu zaczynaja dach - mam przynajmniej taka nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik_is 18.06.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 zaczynamy dach W piatek moi budowlańcy zabrali się za dach, niestety pogoda nie dopisała bo zaczęło lać. więźba położona tylko do połowy, ale mam nadzieje, że od poniedziałku zaczną dalej. a taki kolor będą miały krokwie, które bedą wystawały spod podbitki i w zbliżeniu (a swoją drogą piekne krople deszczu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts