andrzej-sk 29.01.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Miałem okazję zobaczyć te 2 kotły w castoramie. oto wrażenia:- jakość wykończenia o niebo lepsza w zębcu (w termo techy w niektórych miejscach zadziory z blachy, elementy nie dopasowane uszczelka na zasobniku nie pełna- zabrakło partaczą 2 cm i jest luka)- o ile jakość można jakoś przebolec (w końcu to kocioł na węgiel ) to nie do przyjęcia są 2 rzeczy:1) brak na przedniej ścianie drzwiczek do czyszczenia oprócz tych na wysokości retorty( zębiec ma 3 sztuki)2) kompletny brak szyflady popielnika!!!! a nawet popielnika bo tam gdzie jest w innych kociołkach popielnik (osobne dzwiczki ) tutaj na środku znajduje się od samego dołu retorta. ciekawę jsk nalęzy wygarniać popiól( po bokach retorty chyba łopatką ale za retortą???) Jest to niespotykane rozwiązanie jakiego dotychczas nie spotkałem- 5 z plusem dla inżynierów z termotecha. użytkuje ktoś kocioł termo techa? ciekawi mnie jak wygarnia się popiól i czyści ten kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 29.01.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 No cóż, temat ekogroszku i kociołków jest na fali, o czym mówią galopujące ceny i węgla i kociołków. Każdy kto choć trochę umie posługiwać się spawarką próbuje coś sklecić z nadzieją, że i mu coś skapnie przy korzystnej koniunkturze. Jeszcze na wiosne 2004 roku kociołek HEFa 25 kW był za niewiele ponad 6 tyś, a juz jesienią chciano mi go sprzedać za 8,6 tyś. Co tak bardzo podniosło cenę? Normalne zdzierstwo, pazerstwo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 29.01.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Sorry, chodziło mi o wiosnę 2005, zapomniałem, że już 2006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funkacid 30.01.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 jestem posiadaczem eko-techa 19kW.To czyszczenie nie jest jeszcze takim klopotem, wymyslilem sobie taki stalowy plaskownik i udaje sie calkiem sprawnie popiol usunac. Wiekszy klopot z samym piecem w ogole, walcze z nim poltora miesiaca i 90m2 mieszkanie oraz cwu ogrzalem 2 tonami groszku (z tym ze pierwsze 20 dni spalanie bylo calkiem calkiem, pozniej skoczylo i zdarza sie nawet 70kg na dobe).wykonalem do producenta wiele telefonow , niestety nie pomoglo. Poprosilem o wizyte serwisu i czekam cierpliwie, bo niestety serwisow reginalnych brak.Instrukcja obslugi slabo zrozumiala (i do tego osobno do kazdego modulu:wentylatora, sterownika, jak w komputerach skladakach) - szczerze mowiac sciagnalem z internetu instrukcje do kotla cichewicza, ktora prawie w 100% pokrywa sie z moim kotlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej-sk 30.01.2006 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 jestem posiadaczem eko-techa 19kW.To czyszczenie nie jest jeszcze takim klopotem, wymyslilem sobie taki stalowy plaskownik i udaje sie calkiem sprawnie popiol usunac. Wiekszy klopot z samym piecem w ogole, walcze z nim poltora miesiaca i 90m2 mieszkanie oraz cwu ogrzalem 2 tonami groszku (z tym ze pierwsze 20 dni spalanie bylo calkiem calkiem, pozniej skoczylo i zdarza sie nawet 70kg na dobe).wykonalem do producenta wiele telefonow , niestety nie pomoglo. Poprosilem o wizyte serwisu i czekam cierpliwie, bo niestety serwisow reginalnych brak.Instrukcja obslugi slabo zrozumiala (i do tego osobno do kazdego modulu:wentylatora, sterownika, jak w komputerach skladakach) - szczerze mowiac sciagnalem z internetu instrukcje do kotla cichewicza, ktora prawie w 100% pokrywa sie z moim kotlem. i jak tu znaleźć dobry kocio. firma termo tech nagradzana kilkakrotnie i wypuszcza taki badziew. Kto przyznaje te nagrody? W przypadku tego modelu to prześli sami siebie- brak popielnika a nawet szuflady. Czyżby zakładali że użytkownik będzie wybierał go ręcznie. Może założyli że należy wykazać inwencję twórczą. Co do obsługi klienta to podzieliłem się wrażeniem w moim poście http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=995082&highlight=#995082 także widzimy jak działa ta "firma". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funkacid 30.01.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 z ta obluga to co do firmy mozna miec zal, wyglada jakby pracowal tam tylko jeden zorientowany czlowiek.I o nim moge pisac wylacznie pozytywnie, z miejsca dla latwiejszego kontaktu podal do siebie komorke i naprawde chcial pomoc, na jego odwiedziny wlasnie czekam (niestety maja byc "przy okazji" trasy przez dolnoslaskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej-sk 30.01.2006 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 z ta obluga to co do firmy mozna miec zal, wyglada jakby pracowal tam tylko jeden zorientowany czlowiek.I o nim moge pisac wylacznie pozytywnie, z miejsca dla latwiejszego kontaktu podal do siebie komorke i naprawde chcial pomoc, na jego odwiedziny wlasnie czekam (niestety maja byc "przy okazji" trasy przez dolnoslaskie) tylko żeby jeszcze przed końcem zimy zdązył. Wynika z tego taki morał, że należy kupować tam gdzie ewentualny serwis jest rzut beretem albo takiej firmy , która ma rozbudowany ogolnokrajowy serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej-sk 30.01.2006 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 z ta obluga to co do firmy mozna miec zal, wyglada jakby pracowal tam tylko jeden zorientowany czlowiek.I o nim moge pisac wylacznie pozytywnie, z miejsca dla latwiejszego kontaktu podal do siebie komorke i naprawde chcial pomoc, na jego odwiedziny wlasnie czekam (niestety maja byc "przy okazji" trasy przez dolnoslaskie) strach pomyśleć jakby ta usterka unieruchomiła piec. Na zewnatrz -20 a serwis przyjedzie przy okazji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funkacid 30.01.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 strach pomyśleć jakby ta usterka unieruchomiła piec. Na zewnatrz -20 a serwis przyjedzie przy okazji! to przeraza mnie najmocniej, choc dwa klopoty mialem i oba rozwiazane przez wspomnianaego Pana, primo castorama (lub ktos tam) rabnela zapasowe zawleczki , secundo czujnik do cwu. Obie rzeczy po zgloszeniu w termo-tech dotarly do mnie poczta polska nastepnego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej-sk 30.01.2006 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 zastanawia mnie dlaczego ta firma sprzedaje swoje wyroby tylko w cASTORAMIE lub w internecie http://www.kotly.com. w castoramie kosztuje 6500zł + przywiezienie a na http://www.kotly.com 5799zł z dowozem gratis w dowolne miejsce w kraju.Ile płaciłeś za swój kociołek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funkacid 30.01.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 chyba wlasnie rzad 6.5kkupowalem przelom lipca sierpnia, uruchomiony polowa grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts