anpi 30.10.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 I jak to jest z programami, czy muszę mieć zwykła antenę, czy z tej satki wszystko ściągnę(wszystko znaczy 1-szy, 2-gi, polsat i ewentualnie tvn.Nie chodzi mi jednak o zestawy typu cyfra , wizja czy jakieś inne przywidzenie:wink:, tylko bezpłatne opcje. Bezpłatnie i legalnie się nie da. Wymienione przez Ciebie programy są dostępne tylko w pakietach płatnych: Cyfra+ i Polsat Cyfrowy. Najtańszy abonament wynosi odpowiednio 24 i 29,9 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.10.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Marek, Czy możesz doradzić kokretnie jaki tuner wybrać? Do 700-800 PLN Chce w przyszłości oglądać pakiety płatne. Dzięki Nie wiem, czy Marek Ci odpowie, bo ta dyskusja odbyła się 2 lata temu ale ja mogę spróbować. Twoje wymagania spełniają niedrogie i dobre tunery Ferguson. Kosztują ok. 400 zł, np. tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68316709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Gila 30.10.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Witam!Od tamtej pory wiele się zmieniło z cenami i możliwościami sprzętu.Co do tunerów to jest wiele typów na rynku, nawet takie które można polecać. Nie chcę faworyzować w tej chwili żadnej marki, a dodam tylko iż Fergusony to fajne tunerki "łatwe w obsłudze" i można na nich oglądać płatne programy TV, oczywiście za pomocą karty i po zapłaceniu abanamentu. Jak najbardziej, tak jak mój przedmówca polecam Fergusona. Z kupowaniem na aukcjach bym się zastanowił. Zdażało mi się pisać ekspertyzy co do jakości i sprawności sprzętu kupionego tą metodą, ale nie jest to reguła. Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.10.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Witam! Od tamtej pory wiele się zmieniło z cenami i możliwościami sprzętu. Co do tunerów to jest wiele typów na rynku, nawet takie które można polecać. Nie chcę faworyzować w tej chwili żadnej marki, a dodam tylko iż Fergusony to fajne tunerki "łatwe w obsłudze" i można na nich oglądać płatne programy TV, oczywiście za pomocą karty i po zapłaceniu abanamentu. Jak najbardziej, tak jak mój przedmówca polecam Fergusona. Z kupowaniem na aukcjach bym się zastanowił. Zdażało mi się pisać ekspertyzy co do jakości i sprawności sprzętu kupionego tą metodą, ale nie jest to reguła. Marek. To był tylko przykład, można kupić gdziekolwiek indziej chociaż na allegro sprzedaje wiele firm, wystawiają faktury, więc ja bym się nie obawiał. Zresztą - kupiłem w ten sposób parę rzeczy, m.in. magnetowid - od firmy, która wystawia na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmf 07.11.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Marek, Czy możesz doradzić kokretnie jaki tuner wybrać? Do 700-800 PLN Chce w przyszłości oglądać pakiety płatne. Dzięki Nie wiem, czy Marek Ci odpowie, bo ta dyskusja odbyła się 2 lata temu ale ja mogę spróbować. Twoje wymagania spełniają niedrogie i dobre tunery Ferguson. Kosztują ok. 400 zł, np. tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68316709 Dzieki Bardzo WAM Anpi i Marku za odpowiedzi, pomimo ze minelo juz 2 lata od dyskusji. A czy jest jakis inny troche bardziej wypasiony tunerek? Bo ten ma tylko jeden slot na karte? Co z opcjami dostepnymi w Cyfrze np. nadawany program, zmiana jezyka itd w tunerach innych niz od Cyfry? Dzieki i pozdrawiam. KMF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorath 07.11.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Witam, postanowilem sie wtracic w ten watek, bo wydaje mi sie 'w temacie'. Sprawa wyglada tak. Mieszkanie w kilkumieszkaniowym budynku. Instalacja anteny zbiorczej na dachu, ktore daja w efekcie w gniazdku pakiet podstawowy 5 kanalow. Jest jedno gniazdko na cale mieszkanie.... Sygnal jest na wejsciu taki sobie ((w zaleznosci od kanalu), co dodatkowo dopinguje nas do zalozenia talerza. Chcemy zakupic TV SAT cyfrowa (raczej C+ niz Polsat). W mieszkaniu zrobilem dodatkowych 6 punktow (gwiazda). Dodatkowo wyprowadzilem 1 przewod antenowy na dach budynku (w zamysle na TV SAT). Wszystko razem zbiega sie przy tym gniazdku TV naziemnej. Obejrzalem sobie instalacja naziemna w budynku. Jest na sprzecie Telk-Telm.... Wzmacniacz WWK540A3 z zasilaczem, potem rozgaleznik RM-4F (jedno wyjscie idzie do naszego mieszkania). Chcialbym osiagnac w rezultacie aktualna TV naziemna i sygnal z C+ w kazdym gniazdku, zebym mogl podpiac tuner w dowolnym i ogladac a w pozostalych miec te 5 programow (dodatkowo teraz na C+ nie ma chyba Polsatu, wiec chce to polaczyc). No i teraz sie amatorsko zastanawiam, jak to polaczyc. Czytam tu i tam i wychodza mi 2 opcje, ktore znalazlem: ========== a) multiswitch (np. TMS-580T albo TSA−580, zeby bylo tej samej firmy) to mi wyglada na full-wypas opcje i najbardziej elegancka, ale nie moge skumac jednej rzeczy. Na wyjsciu podpinam kazde gniazdo ('wiszace' obiazam rezystorem - nie znalazlem multi z 6-ma wyjsciami). Ale co w wejsciami? Multisw ma wejscie TV terra (czyli IMO podlacze aktualny TV naziemnej) i 4 wejscia z SAT: VH, VL, HH, HL. Od anteny C+ idzie jednak jeden kabel (dodam, ze polozylem tez tylko jeden kabelek na dach). No i nie znalazlem nigdzie odpowiedzi, ktora bramke wybrac i ten kabel od anteny podlaczyc... Czyzby dowolna? Wszystkie schematy maja narysowane komplet kabelkow od konwertera do kazdego wejscia.... ============= b) moze ten multisw to za duza armata, wystarczy sumator TV/ SAT? Np. cos takiego: 'R85300 - Sumator sygnałów TV/Sat DC-009 Terra' Na wejsciu SAT, TV, a wyjscia rozgaleziam? przykladowy schemat jest tutaj: http://dipol.digipedia.pl/dipol/prod/r85300.html w punkcie 'Wzbogacenie oferty telewizji kablowej' =========== c) a) i b) sa do d... co w takim razie.... mozecie powyzsze skomentowac? Cenowo oba rozwiazania sie roznia, ale mnie interesuje bardziej jakosc, cena na drugim miejscu. dzieki Gorath Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 07.11.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 A czy jest jakis inny troche bardziej wypasiony tunerek? Bo ten ma tylko jeden slot na karte? Jest. Na przykład Ferguson AF-7018 za 400 zł: http://allegro.pl/show_item.php?item=69762183 Ma czytnik kart (np. Cyfry+) i dodatkowo 2 złącza na moduły. Co z opcjami dostepnymi w Cyfrze np. nadawany program, zmiana jezyka itd w tunerach innych niz od Cyfry? O to musiałbyś spytać na infolinii Cyfry+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts