leszek.pawlowicz 30.01.2006 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witam,mam pytanie na temat odleglosci linii zabudowy od granicy dzialki: mam dzialke, ktora graniczy z inna o statusie "czasowo bez zgody na zabudowe" z powodu rury z gazem, ktora idzie dokladnie przez jej srodek i 20 letnich drzew takze na srodku dzialki. W praktyce wiec pewnie nic nigdy na niej nie zostanie zbudowane, bo koszty usuniecia "wad" sa o wiele wyzsze od wartosci dzialki - lepiej kupic inna.Obie dzialki sa na osobnej ksiedze wieczystej. Jaka moze byc w takim przypadku minimalna odlegolosc domu od takiej dzialki? slyszalem juz takie odpowiedzi: 1. 4 metry jesli sa okna na scianie przylegajacej, 3 jesli nie ma2. 1,5 metra jesli na scianie sa luxfery3. 0m jesli wlasciciel drugiej dzialki wyrazi zgode na taka zabudowe ktos mi jeszcze mowil, ze niedawno zmienilo sie prawo budowalne i teraz jest jeszcze inaczej. z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 30.01.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Punkt 1 jest prawidłowy.Punkty 2 i 3 - tylko za zgodą Ministra Infrastruktury na tzw. odstępstwo. Jeżeli obie działki są twoje to scal je w jedną i problem zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts