güse1 26.01.2003 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 kto mi pomoze znalesc firme ktora produkuje szamba nie wszystkie dostarczaja do mysliborza woj.zachodniopomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 26.01.2003 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Hej,nie wiem czy Ci przywiozą lub mają dealera w zachodniopomorskim,ale znajdziesz tu kilka informacji i ceny. http://www.szambo.probud.pl/ Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
güse1 27.01.2003 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 dzieki za info ale probud mi odmowil nie doworza do zachodniopomorskiego szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 27.01.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 jeśli mogę zaproponować - mozna wykorzystać zbiorniki z popularnego "szambowozu" - stalowy 10 m3, szwagier taki zakopał w ziemi, uprzednio malując go bitumem i dospawując komin włazowy.koszt używanego do 2000 / szukac na składach złomu / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 14.02.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Dwa pytania:1) jaka jest dop. odległość szamba od granicy posesji (ulicy)?2) czy wóz asenizacyjny ma zdolność samozasysania nieczystości, tzn. czy można wystawić z szamba rurę z króćem do której potem będzie podłączony wąż czy też tą rurę z auta trzeba wsadzać do zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 14.02.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 ryniu w jednym z ostatnich muratorów jest pokazane jak taką instalację wyprowadzoną do granicy działki zrobić. Odległość włazu szamba od granicy działki min. 2m - samo szambo może być zakopane bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 14.02.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 a wiesz coś może ad. 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 14.02.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 ryniu, czytajże uważniej!No przecież stoi jak wół, że w jednym z ostatnich muratorów takie coś pokazali.A tak poważnie - pokazali wyprowadzoną z szamba rurę z takim sprzęgiem jak do węża strażackiego (tylko szerszym). ta rura wystaje pod płotem przy chodniku, tak że szambiarka nawet nie wjeżdża na posesję ani szambelani nie wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 14.02.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Zgodnie z "Rozporządzeniem w sprawie warunków technicznymi jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie": § 36. 1. Odległość pokryw i wylotów wentylacji ze zbiorników na nieczystości ciekłe, dołów ustępów nie skanalizowanych o liczbie miejsc nie większej niż 4 i podobnych urządzeń sanitarno-gospodarczych o pojemności do 10 m3 powinna wynosić co najmniej: 1) od okien i drzwi zewnętrznych do pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi oraz do magazynów produktów spożywczych - 15 m, 2) od granicy działki sąsiedniej, drogi (ulicy) lub ciągu pieszego - 7,5 m. 2. Odległości, o których mowa w ust. 1, na nie skanalizowanych terenach zabudowy jednorodzinnej i zagrodowej powinny wynosić co najmniej: 1) od okien i drzwi zewnętrznych do pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi - 5 m, 2) od granicy działki sąsiedniej, drogi (ulicy) lub ciągu pieszego - 2 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 14.02.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Nie zrozumiałem Bartta, dzięki kgadzina. Zajrzę do Muratora, rzeczywiście było coś takiego opisane jakiś czas temu. A co z rurą w szambie? Na jakiej wysokości od dna i czy powinna mieć na końcu kosz albo coś w tym guście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 14.02.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Kto wie jaka minimalna moze byc srednica otworu szamba zeby szambiarka mogla wlozyc do srodka swoj waz ssawny ?Mam tylko 14 cm i boje sie ze to za malo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 14.02.2003 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Z tego co się orientuję to szambonurek dysponuje wężem ssącym o średnicy 115 mm. Twoja dziurka wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 14.02.2003 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Szambowozy mają różne średnice węży. Najprościej zadzwonić do któregoś i odpytać o interesujące szczegóły. Zwłaszcza o cenę usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkop 14.02.2003 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Może ktoś podpowie z czego zrobić filtr oczyszczający,mam 2 komory i pomiędzy nimi chcę zainstalować wiadro,ponawiercać od spodu otwory i czymś wypełnić Co będzie najlepsze?Myślałem o keramzyciePozdrowionka Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 15.02.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Ze średnicą węża sprawa jest poważna. Zadzwoń do szambelana, ale do tego, który będzie do ciebie przyjeżdżał. Dowiedz się jaki ma wąż, jaką końcówkę, i ile m3 - nie ma sensu budować większego szamba niż obj. wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 15.02.2003 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 On 2003-02-14 16:50, kgadzina wrote: Szambowozy mają różne średnice węży. Najprościej zadzwonić do któregoś i odpytać o interesujące szczegóły. Zwłaszcza o cenę usługi. Czyli trzeba najpierw sprawdzic czy da rade wyssac (srednica). A cena ? Podobno biora za sam przjazd : ok 80 zl, a potem od m3 - i ta cena juz jest nieduza. Czyli w sumie nie oplaca sie budowac malego szamba, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkop 16.02.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Podpowiedzcie z czego ten filtr.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts