andre59 30.09.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Sie porobiło Dwa tygodnie temu Wiesia znalazła zmoknięte, trzęsące się z zimna szczenię. Jest to ok. dwumiesięczna suczka. Rozwiesiłem ogłoszenia o znalezieniu psiaka, ale nikt się nie zgłosił. Postanowiliśmy więc, że Mika zostanie u nas. Jest taka sympatyczna http://images25.fotosik.pl/91/ca39bb19ddb05378m.jpg Sonia od razu ją zaakceptowała, opiekuje się przybranym szczeniakiem, biegają, bawią się razem piłką... http://images27.fotosik.pl/91/315a77d2e4dfe86bm.jpg ...a najlepszą zabawą jest rozrywanie szmatki... http://images13.fotosik.pl/118/fea5f410201fbef2m.jpg ...potem Mika ląduje po jednej, a szmatka po drugiej stronie zachwyconej Sonii http://images12.fotosik.pl/115/a9705c7a1f643c50m.jpg Po tak intensywnej zabawie trzeba odpocząć w cieniu bukszpanu http://images13.fotosik.pl/117/abc3d211a9669964m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 01.10.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Ależ to jest kruszynka przy Soni. A Sonia w roli niańki cudowna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 19.10.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Andre, jesteście z Wiesią super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 01.01.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Sonia przez pół roku nie chciała wchodzić do domu. Teraz, od trzech dni, nie chce z niego wyjść. Wyczuła nadchodzącą sylwestrową kanonadę i postanowiła zmienić miejsce zakwaterowania Mika skacze po domu jak sprężynka, ależ energii w sobie ma ta psina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 12.01.2008 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 moja podhalanka w tym czasie najchętniej zameldowalaby się pod naszym łóżkiem (jak tylko by się tam zmiescila) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 20.01.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Sońka na dobre się zadomowiła, ostatnio pół dnia i noc spędza w domu Mika jak zwykle jej towarzyszy. http://images24.fotosik.pl/144/b4432004c637e721m.jpg Sonia przełamała strach i nieufność, stała się psem domowym. Zaczęła też korzystać z budy, którą dla niej zrobiłem. Wcześniej chowała się pod wielkim krzewem bukszpanu rosnącym tuż koło werandy. P.S. Zdjęcie wyszło trochę ciemnie, nie chciałem straszyć piesków błyskiem lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.01.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 andre: śliczne sunie dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Sadowska 29.01.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Już napisałam i to dość obszernie na temat adopcji zwierząt a w szczególności psów ,tyle że jako Nowy Temat a nie jako odpowiedź.Jestem dziś zakręcona i to wynik pomyłki.Jak chcecie wiedzieć co mślę na temat adopcji ,to przeczytajcie to w Nowym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 29.01.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Podpowiem, że chodzi o ten temat:http://forum.muratordom.pl/pies-szczesciarz,t122480.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 29.01.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Cześć Andre Mika jak przyklejona do Soni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 15.02.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 O jak się cieszę, że adoptujecie. Ja tu po całym forum zachęcam i proszę o pomoc dla schronisk!! Nareszcie jakieś bratnie dusze!! Ja też mam trzy psy, trzy koty i trójkę dzieci -taki potrójny trójniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ja też mam trzy psy, trzy koty i trójkę dzieci -taki potrójny trójniak Sami powiedzcie, czy nie lepiej sie chowaja, zachowuja, sa mniej absorbujace dla nas - ludzi - opiekunow , te psiaki, ktore nie sa w domu " jedynakami " ? ? ? O ilez szczesliwsze i samodzielniejsze sa, gdy maja towazysza .... zabaw, relaksu ...... Ja mam 4 suczki i dwie kotki. Doskonale sie ze soba dogaduja, razem spedzaja kazda chwile, nie odstepuja sie na krok ! Kiedy musialam zabierac jedna ze soba do pracy ( bo miala cieczke i musialam pilnowac - nie mamy jeszcze ogrodzenia wokol domu ), to pozostale chodzily po okolicy i sie za nia rozgladaly ! A ile raosci bylo przy powitaniu po 6 godzinach niewidzenia ! ! ! andre59 ... czy nie jest tak, jak mowie, odkad Twoja Sonia ma towarzyszke zabaw ? ? ? Jak adoptowac psiaka, to TYLKO PARAMI ! ! ! P O L E C A M ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.03.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Kiedy musialam zabierac jedna ze soba do pracy ( bo miala cieczke i musialam pilnowac - nie mamy jeszcze ogrodzenia wokol domu ), to pozostale chodzily po okolicy i sie za nia rozgladaly ! Ciekawe czy nie bzyknely jakies suczki z cieczka po sasiedzku , zeby pozniej bylo mozna zabrac jakas parke ze schronu. Bardzo odpowiedzialne to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ciekawe czy nie bzyknely jakies suczki z cieczka po sasiedzku , zeby pozniej bylo mozna zabrac jakas parke ze schronu. Bardzo odpowiedzialne to wszystko. A wyobraz sobie, ze NIE, bo tak sie sklada, ze wszystkie moje psiaki - to SUCZKI ................. A chyba nie nazwiesz " nieodpowiedzialnym " tego, ze zabieralam suke z cieczka ze soba do pracy ? ? ? A dlaczego zabieralam ? - - - bo zostawienie jej raz w domu skonczylo sie zniszczeniem drzwi i wygryzieniem ogromnej dziury w uszczelce drzwi garazowych przez psy sasiadow koczujace wokol domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 13.03.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Zuzia coś w tym jest , w każdym razie moje "ogony", pomijając kaukaza (bo to by była już totalna destrukcja ), wspaniale radzą sobie z demolowaniem mojego ogrodu! Oj biedne te moje krokusy, tulipanki...i nawet pąka z magnolii obgryzły cholery jedne . Plus jest jednak taki, że nie niszczą iglaków (-dwie suki), bo pies -katastrofa, wszystko byłoby brązowiutkie (czyt. uschnięte). Pozdrawiam wszystkich posiadaczy suczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Zuzia bo pies -katastrofa, wszystko byłoby brązowiutkie (czyt. uschnięte). Pozdrawiam wszystkich posiadaczy suczek No niestety... i to znam . Podczas cieczki moich dwoch suczek ( obie mialy jednoczesnie, ale jedna malenka jest stale w domu, a ta druga musialam w tym czasie zabrac z dworu do domu - normalnie jest na zewnatrz - kojce z budkami - ale i do kojca sie pies dostal ! ) wiele z moich malych iglaczkow moze zginac ! Psy je stale podsikiwaly Na pewno kilka z nich tego nie przetrzymala Suki nie wysterylizuje, bo jest juz stara i niestety ma chore serce ( latem podczas wysokich temperatur , mdleje ... ) Dlatego wlasnie mamy same sunie. A ogrodzenie jest juz w budowie, wiec koniec tych zmartwien bliski. Na szczescie ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 A wracajac juz do tematu tego watku ....... Smutne jest to, ze wszystkie watki o tematyce " Pies szuka domu .... " zalozone w dziale " Zwierze tez czlowiek " , maja 0-owe zainteresowanie . Czy to zauwazyliscie ? A wiekszosc tych psiakow to psy ze schronisk, potrzebujace pilnie domow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 13.03.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Pewnie wszyscy śledzący mają już psy... (ja bym tego labradorka wzięła, ale chyba rozsądek powinien zwyciężyć , utrzymanie psa tez niestety kosztuje, bo na samym żarciu sie nie kończy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 ja bym tego labradorka wzięła, ale chyba rozsądek powinien zwyciężyć , utrzymanie psa tez niestety kosztuje, bo na samym żarciu sie nie kończy ) No nie przesadzajmy, ze tak duzo. Wlasciwie to oprocz jedzenia psiaki trzeba raz w roku odrobaczyc ( chyba, ze psiaki na dworze, to 2 x w roku ) i raz w roku zaszczepic p.wsciekliznie. Na wsiach sa co roku wywieszane ogloszenia o szczepieniach i sa tansze ( albo moze nawet bezplatne - bo pewnie pokrywa to Gmina ) . Jesienia widywalam na drzewach ogloszenia. Sa rowniez szczepienia przeciwko innym chorobom zakaznym, ale glownie sa dla mlodych psiakow. No i oczywiscie ewentualne koszty leczenia, ale wcale nie jest powiedziane, ze takie beda. Jesli pies ma zapewniona odpowiednia zdrowa diete, to jego organizm jest na tyle silny, ze nie zapada na choroby. A nie mozna tez z gory zakladac, ze pies zapadnie na jakies dlugotrwale chorobsko. Jesli chodzi o wyzywienie, to ja karmie swoje dziewczyny ( 2 duze suki i jedna malutka .... czwarta sunia dostaje tylko sucha karme weterynaryjna, bo ma chora trzustke ) 1 x dziennie. Dostaja makaron ( kupuje - nitki - tanio duze opakowania w Carfourze - wystarcza naprawde na dlugo ) na zmiane z ryzem - z kurczakiem ( kupuje calego i mam na 3 porcje ) i do tego dodaje gotowana albo surowa tarta machew. Kurczaka zastepuje tez np. gotowana watroba wieprzowa albo nerkami. Wieczorem, kiedy ida juz do budek spac, dostaja codziennie jeszcze po misce suchej "Puriny dla psow aktywnych" - a rano zastaje puste michy . Purine kupuje przez internet - za 15-kg-owy worek place 99,- zl ( czesto bywa w promocji 15kg+ 3 kg GRATIS ) .Wystarcza na ok. 1,5 miesiaca. Wiec moze warto sie zastanowic nad towarzystwem dla swojego pupila ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT 13.03.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Szczepić psa radziłabym nie tylko na wściekliznę - wielu ludzi na inne zwierzęce choroby szczepi tylko szczeniaki a paradoksalnie ryzyko zarażenia parwowirozą czy nosówką u miejskich psów jest większe niż wścieklizną. Do kosztów utrzymania psa doliczyłabym koszt zabezpieczenia przed kleszczami ja używam kropli na kark advantix i zabezpieczam psa praktycznie cały rok (bo teraz takie zimy że i w styczniu kleszcz sie trafia) koszt miesięcznego zabezpieczenia 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts