Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ADOPTUJ PSA ZE SCHRONISKA - URATUJESZ MU ZYCIE !

Gość

Recommended Posts

:lol: Ale macie cudowne te swoje skarby ! Urocze :D .

Ja swoich dwoch "zdobycznych" panienek nie odstepowalabym najchetniej nawet na chwilke i gapilabym sie na ich zachowania ( a sa czasem strasznie zabawne :lol: ). Zawsze, kiedy musze je zostawic same w domu, jest mi okropnie przykro. Ale kiedy sie juz przeprowadzimy beda mialy towarzystwo czlowieka ( tesciowej :wink: ) przez caly czas.

Pozdrawiam wszystkich milosnikow biednych niechcianych i niekochanych stworzonek :D .

• Odpowiedzi 216
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O rany! Jakie kochane te bidulki schroniskowe! Tak mi przykro, że znowu musiałam chwilowo odsunąć myśl o adopcji - maja suczka znowu choruje :cry: To smutne, kiedy porównuję wrażenia z lecznicy, gdzie ludzie przychodzą ze swoimi skarbami, w których leczenie inwestują często ostatnie pieniądze i takie same skarby za siatką, smutne i czekające na miłość.

Słuchajcie, wpadłam właśnie na taki pomysł, ale nie wiem, czy dobry. Niedługo ruszamy z budową domu. Tak sobie pomyślałam, ze moze po ogrodzeniu działki wzięlibyśmy psa ze schroniska. Miałby tam swoją budę, a my bylibyśmy tam codziennie (pewnie więcej niż raz dziennie - mieszkamy jakieś 300 - 400 m od tego miejsca). Mam tylko takie obawy, czy pies nie będzie rozczarowany, ze nie ma nas na okrągło.

Będą tam chłopaki z ekipy, z tego co wiem, to na którejś z budów opiekowali się wałęsającym się psem - karmili go itd, więc nie sądzę, zeby to był dla nich problem, bardziej mi chodzi o psa.

Z drugiej strony wiem, że w schronisku są ciężkie warunki, więc może mimo tych nieidealnych warunków pies byłby szczęśliwszy niż w schronisku.

Wiem, że moja starsza córka bardzo by się cieszyła, cały czas pyta o psa.

Co wy na to? Brać teraz czy czekać?

Oj, Baron mi się bardzo podoba, ale my planujemy budowę rozpocząć na koniec maja/pocz. czerwca, więc bedziemy mogli wziąć psiaka nie wcześniej, niż w poł. czerwca. I przyznam się, że myślimy raczej o młodszym piesku, ze względu na córki i ewentualną rozpacz po stracie psiaka (wiem, że kiedyś musi to nastąpić, ale wolelibyśmy, że by to nie stało się zanim będą trochę starsze.

Przeciez Baron jeszcze moze spokojnie z 5 a nawet więcej lat pozyc więc pomyśl moze warto by mu było dać odrobinę miłości !!!Ja tez biorę starego psa 10 letniego!!!

Ja zdaję sobię sprawę, ze kilka lat jeszcze przed nim. gdyby to tylko ode mnie zależało, to nawet wolałabym dojrzałego psa. Ale tak jak wspomniałam, musze myśleć też o dzieciach. I jeśli mogę, to chciałabym im oszczędzić takich przejść jako kilkulatkom (młodsza ma w tej chwili 2 lata). Dorosłemu człowiekowi trudno jest się pozbierać po czymś takim, a co dopiero dziecku.

No ale zobaczymy jak się sprawy potoczą...

:lol: Ciesze sie ogromnie, ze poruszony przeze mnie ( a, nie chwalac sie, jam to uczynila :lol: :wink: ) temat adopcji zwierzaczka ze schroniska, wywolal taka lawine zarowno ofert zwierzaczkow do adopcji, jak i samych dobrych czynow, to znaczy wlasnie adoptowania psiakow i kotkow :lol: .

To forum jest zreszta doskonalym miejscem na tego typu dzialalnosc, bo przeciez budujacy sie forumowicze moga stworzyc wspaniale warunki, dla nie tylko jednego, ale nawet dwoch, trzech czy wiecej psiakow i kociakow :lol: ! I mam nadzieje, ze wlasnie tak bedzie sie dzialo :lol: !

Jesli moge Was prosic o pomoc, to plizzz.... Te 2 psy Karmelek i Kosmaty przezyly juz wiele zla... uratowalysmy ich zycie i zdrowie, wyciagnelysmy ze schroniska w Ostrowi Maz. ale niestety przebywaja od dawna w hotelikach, szukamy im domow ale bez efektow... nie mozemy ich dluzej utrzymywac...musimy leczyc kolejne psy, szczepic, sterylizowac...

Prosze rozeslijsze te 2 aukcje na allegro gdzie sie tylko da :(

Mamy 10 dni na znalezienie im domkow, pozniej wroca do schroniska... a to bylaby tragedia dla nas i dla nich...

Karmelek - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=97785507

Kosmatek - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=97980676

oto ich wątki na forum dogomanii:

Karmelek - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19130

Kosmatek - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22405

• 1 month później...
  • 4 weeks później...