kachula 30.01.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Cześć, tu Kachula!Od ponad pół roku borykam się z doborem projektu i miotam pomiędzy marzeniami, a możliwościami. Wreszcie zdecydowałam - projekt WB-3992 z pracowni Agrobisp. Swojski, prosty, dobrze wkomponuje się w wiejskie klimaty, nie pretensonalny, wielkość w sam raz. Serdecznie Was proszę o opinie o tym projekcie-zwłaszcza układzie pomieszczeń, bo jak wygląda to kwestia gustu, dla niektórych pewnie taka "obora" to widok nie do zniesienia;)Może jest ktoś kto go budował? Podaję link do strony z projektem:http://www.agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=330&usid=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 30.01.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 [ Podaję link do strony z projektem: http://www.agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=330&usid=1 Mi tez się podobają z cyklu " stodolaste", prawdopodobnie bedziemy budować podobny. Uklad wydaję sie bardzo dobry, nie podoba mi się tylko połozenie kominka - na ścianie kuchennej - mało przytulnie ... (chociaż ze wzgledu na komin pewnie praktycznie ..)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 30.01.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Domek fajny ale nie wiem jak przy takim układzie jak na projekcie można oglądać tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 30.01.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Domek fajny ale nie wiem jak przy takim układzie jak na projekcie można oglądać tv Myślę, że można sobie fotel przysunąć bliżej tv .... albo tv do fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachula 31.01.2006 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 No fakt, trzeba byłoby coś zmienić w umeblowaniu. Poza tym martwi mnie tylko jedna jeszcze rzecz - strop jest drewniany. Czy to standard w parterówkach, bo ja bym wolała żelbet., zawsze to solidny dach nad głową Czy, żeby zmienić materiał dachu trzeba mocno zmieniać konstrukcję całego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 31.01.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Kachula po co Ci solidny strop nad głową jak nikt nad tą głową nie skacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachula 01.02.2006 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Ano bo tak sobie pomyślałam, że może dałoby sie na poddaszu wygospodarować maleńki stryszek na rupiecie, np. około 7 m2 i wtedy bałabym się wejść na taki słaby strop, nawet nie wiem, czy byłoby to możliwe... Albo chociaż taki, żeby wchodzić tylko "połową ciała" ) i coś tam wrzucić, niekoniecznie ładować się całym korpusem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 01.02.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Kachula po co Ci solidny strop nad głową jak nikt nad tą głową nie skacze Strop jest drewniany - więc na strych sie nadaje albo można pewnie w w przyszłosci zagospodarować jakaś niezobowiazujaca "górkę"? Więc Kachula - nie masz sie co martwić - nawet jak sporo przytyjesz (jak bardzo sporo to i tak nigdzie nie wejdziesz) - wejdziesz sobie - mysle na calkiem spory stryszek pozdrawiam! p.s. my tez zamierzamy zbudować dom właśnie ze strychem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachula 01.02.2006 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Podczas budowy na pewno nie przytyję , przy takiej bieganinie to nie możliwe a potem...się zobaczy Gdzieś kiedyś przeczytałam opinię człowieka, który postawił dom i stwierdził, że najcięższą rzeczą do zrobienia na działce jest usiąść i nic nie robić. A z przyziemnych spraw to chciałam jeszcze zapytać o akustykę stropów drewnianych, bo przeczytałam, że są o wiele "głośniejsze" od żelbetowych. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 02.02.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Więc Kachula - nie masz sie co martwić - nawet jak sporo przytyjesz Kachula strop drewniany, jest podobno bardziej akustyczny, jeśli ktoś chodzi na górze. A na razie, jak mówisz, ma tam być składowisko rupieci więc nie masz się co martwić. Mam stop drewniany, w parterówce, na strychu rupieciarnia i śpię bez obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachula 02.02.2006 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 No to kamień z serca Magi a masz strop deskowy, czy belkowy, bo słyszałam, że deskowy jest sporo tańszy, a wcale nie gorszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 02.02.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 nie wiem co to strop deskowy Niedouczona jakaś jestem Mam belki i nie wiem czy ogólnie ten strop był tańszy czy droższy bo nie sprawdzałam. na pewno łatwiejszy w montażu i mniej czasochłonny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 11.10.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Kachula, napisałaś: Od ponad pół roku borykam się z doborem projektu i miotam pomiędzy marzeniami, a możliwościami. Wreszcie zdecydowałam - projekt WB-3992 z pracowni Agrobisp Czy ostatecznie zdecydowałaś się na WB-3992? Pytam, bo również jestem zainteresowany budową wg tego projektu. Jeśli tak to powiedz jak rozwiązałaś takie "tematy", których w projekcie brakuje: - garderoba, - spiżarnia, - schody na strych (poddasze). Jeśli zmieniłaś zdanie. Podpowiedz proszę, wyczuwam podobną wrażliwość "projektową" , w jakim kierunku poszłaś. Jakie inne projekty rozważałaś? Co wybrałaś? Szukam "parterowych" rozmiarów jak w WB-3992 pod dwuspadowym dachem. Od roku grzebię po internecie, godzinami przesiaduję w MPiK'ach przeglądając katalogi (bo na kupno ich dla 2-3 obrazków wydałbym majątek) i nic nie może pobić WB-3992. No i mógłby ktoś zapytać: "To dlaczego go nie budujesz"? BO TAKI DOM WYBUDOWALI MOI KREWNI I NIE CHCIAŁBYM DOPROWADZIĆ DO ZGRZYTU. Jak dla mnie jest bliski ideału. Zawsze można się do czegoś przyczepić. Poza tym my mamy (jeszcze) dzieci a oni już swoje posłali w świat. Cóż pozostaje nam szukać. A krewnym powiedziałem, że jak wyjadą choćby na chwilę to im się wprowadzę, zamknę od środka i mnie nie wykurzą. Kachula pozdrawiam i wołam o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts