bingo-ada 30.01.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witam, Czy ktoś zna te firmę? http://www.klimek-klus.pl Podoba mi się ten styl wykończenia wnętrz, drzwi wewnętrzne, listwy przypodłogowe, system zabudowy garderób, drzwi szklane, biblioteczki. Wszystko dopracowane i ze smakiem wykonane (przynajmniej takie wrażenie sprawiają zdjęcia). Nie chciałabym dyskusji o cenach - bo wiadomo, można kupić drzwi do sypialni za 200 zł, można i za 3000 zł. Interesuje mnie, czy ktoś korzystał z usług tej firmy, czy użytkuje drzwi, meble, zabudowę szaf? Ostatnia ich ofetra to meble kuchenne, bardzo jestem ciekawa, czy ten "luksus" rzeczywiście jest wart swojej ceny? Bo jeśli tak, podzielcie się swoimi wrażeniami, jeśli macie jakieś negatywne doświadczenia - proszę również o uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 31.01.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Ja znam tę firmę o tyle, że kolega zza biurka w pracy robił wycenę szafy wnekowej wg własnego projektu - dostal szczegółowe wyliczenie kosztów, cena była rozpisana niemalże co do srubki i wynosiła ... 17 tys. PLN Nie wiem jak z jakością, bo kumpel zrobił w końcu PODOBNĄ szafe w Raumplusie za niecale 4 tys., a jak wiadomo Raumplus tez do najtańszych nie należy. Ale wydaje mi się, że nawet najlepsza jakość wykonania szafy wnekowej nie jest warta 17 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 01.02.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Moja koleżanka od zawsze chorowała na wnętrza w tzw. angielskim stylu. W swoim mieszkaniu zamówiła firmę Klimek&Kluś. Zamontowali jej drzwi do łazienki razem z framugą oraz taka samą framugą obudowali wejście do pokoju dziennego - wszystko w kolorze ecru, drzwi ciężkie, solidne i wygląda to naprawdę porządnie, może nawet ekskluzywnie. Ale zapłaciła 2 lata temy 7 tyś. i uważam, że to stanowczo za dużo. Można kupić o połowę taniej równie ładnie wykonaną stolarkę. To tyle ode mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Żakowicz 07.09.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ja również zamówiłam drzwi K&K. Jest to firma z najwyższej półki. Jakość również na najwyższym poziomie. Oczywiście cena jest też duża ale odpowiednia co do jakości. W poprzednim mieszkaniu zdecydowałam sie na tańsze dzrwi i szafy i mimo tego ze były bardzo ładne, to niestety nikt nie potrafi tak wykończyć całej reszty. Mam na myśli listwy dookoła drzwi i podłogowe. Niestety diabeł tkwi w szczegółach a to jednak wyróżnia ich na rynku . Ich szczegóły i detale są idealnie dopracowane- czysta eleganacja i "gracja". Cena zależy od tego czy są fornirowane czy z MDF lakierowane. Mają dzrwi i za 1700 zł. Ja np zamówiłam drzwi , odbiegające od ich standardu- czyli bardzo wysokie na 240 cm , tzw. Turyn w fornirze - te wycenili mi na około 3 tys. Zamówiłam też przeszklone dwuskrzydłowe do gabinetu ze szprosami- te już są drogie - bo prawie 5 tys. Ale jak chodziłam po np. Bartyckiej w Wie to studia meblowe wyceniały mi tez podobne drzwi na 5,6 tys. Także nie jest tak źle. Naprawdę polecam jeśłi ktoś chce przeznaczyć takie pieniądze na drzwi to naprawdę warto. A może ktoś z was zna jakieś dobre studio kuchenne. Chętnie skorzystam- chodzi mi o nowoczesne kuchnie , ale w tym przypadku niezbyt drogie. Pozdrawiam,Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta123 09.09.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Beata, posłałam ci maila, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.02.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Shade, a możesz wrzucić fotki swoich drzwi? jestem zaskoczona Twoimi doświadczeniami, bo koleżanka z pracy ma również drzwi K&K, i również były reklamacje po montażu, ale bez problemu załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.02.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Pisałam już w tej sprawie do Shade - jeśli nie pojawią się zdjęcia, wpis zniknie. Trzeba ukrócić preceder szkalujących postów, które są jedynymi w dorobku autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek__ 25.02.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Wiem co przeżywasz.....ale ja zamówiłem kuchnie też w znanej firmie i po montażu moje dziecko uszkodziło obudowę rzucając zabawką.Zadzwoniłem do tej firmy, powiedziałem co się stało i byłem mile zaskoczony......przyjechali naprawili i odjechali.po prostu byłem w szoku.Myślałem,że zażądają pieniędzy za naprawę ale nic.....strasznie ci współczuję.Rzeczywiście kwota jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wysoka i takich klientów muszą bsługiwać jak VIP-ów.Ciekawy jestem, czy kierowmnictwo wie, jak oni traktują klientów??? Może trzeba im uświadomić.Dzięki takiej wpadcę przecież tracą potencjalnych klientów. Nikt by nie chciał zapłacić tylę i wiedzieć,że nic nie można od nich potem oczekiwać. Masz też rację, że tego typu drzwi teraz można zamówić gdzie indziej i zwykły stolarz, proszę mi uwierzyć, chętnie by naprawił już by nie dyskutował czyja jest wina.....u nas ewidentnie była nasza wina......ale zupełnie inaczej sprawa została rozwiązana. Duże firmy nie chcą mieć problemów z klientami, nie jest im potrzebna zła reklama.Dbają o renomę i zależy im na tym,żeby każdy klient odszedł zadowolony......nie wiem co powiedzieć.......koleżanka miała właśnie u nich zamówić tak za miesiąc bo będzie wymieniała stare drzwi na nowe. Własnie jest w szoku.Zaczeła szukać innej firmy i oczywiście nie takiej drogiej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.02.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Spróbuję zrobić aparatem,mam na telefonie.oni też mają wysłałam im mms-em.to jest skandal po prostu.wykorzystują to,że mnie nie było podczas montażu i tyle! ale to jest żenujące. shade, tez ci współczuję, ale klient ma obowiązek być i patrzeć co u niego się robi, tak na wszelki wypadek, a przecież montaż drzwi nie trwa kilka tygodni jak inne prace, jak nie dopilnujesz to tracisz, mój mąż się naśmiewa ze mnie, że każdy fachman czuje mój oddech za plecami, ale tak trzeba, pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 25.02.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Dziwne PIERWSZE posty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 25.02.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Wiem co przeżywasz.....ale ja zamówiłem kuchnie też w znanej firmie i po montażu moje dziecko uszkodziło obudowę rzucając zabawką.Zadzwoniłem do tej firmy, powiedziałem co się stało i byłem mile zaskoczony......przyjechali naprawili i odjechali.po prostu byłem w szoku.Myślałem,że zażądają pieniędzy za naprawę ale nic.....strasznie ci współczuję.Rzeczywiście kwota jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wysoka i takich klientów muszą bsługiwać jak VIP-ów.Ciekawy jestem, czy kierowmnictwo wie, jak oni traktują klientów??? Może trzeba im uświadomić.Dzięki takiej wpadcę przecież tracą potencjalnych klientów. Nikt by nie chciał zapłacić tylę i wiedzieć,że nic nie można od nich potem oczekiwać. Masz też rację, że tego typu drzwi teraz można zamówić gdzie indziej i zwykły stolarz, proszę mi uwierzyć, chętnie by naprawił już by nie dyskutował czyja jest wina.....u nas ewidentnie była nasza wina......ale zupełnie inaczej sprawa została rozwiązana. Duże firmy nie chcą mieć problemów z klientami, nie jest im potrzebna zła reklama.Dbają o renomę i zależy im na tym,żeby każdy klient odszedł zadowolony......nie wiem co powiedzieć.......koleżanka miała właśnie u nich zamówić tak za miesiąc bo będzie wymieniała stare drzwi na nowe. Własnie jest w szoku.Zaczeła szukać innej firmy i oczywiście nie takiej drogiej...... Marek, to naprawdę szczęśliwy traf, że przeczytałeś post Shade i przesądził on o zakupie drzwi Twojej koleżanki Dobra renoma i wiele pozytywnych opinii skreślił jeden jedyny post Shade.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 25.02.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Jakoś tu dziwnie. Dwie osoby, które mają jeden lub dwa posty na koncie, a jadą po K&K jak po łysej kobyle. Czarnym piarem śmierdzi na kilometr. Mnie się ich drzwi bardzo podobają. Inna sprawa, że na zabudowę w K&K nie było mnie stać, więc wzięłam stolarza z Piaseczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 25.02.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 żenujące jest to, że znowu ktoś ma nas za idiotów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 25.02.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Ja z moją ilością postów muszę byc bardzo leniwym pracownikiem tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.02.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Jaksie w końcu się wydało a tak dobrze się maskowałaś:) Co też ludzie nie wymyślą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 25.02.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Rozumiem,że już nie muszę się fatygować i dodawać zdjęć.ponieważ czytają tylko pracownicy sklepu, i dlatego jest taka reakcja! cieszę się bardzo! pracownicy sklepu są bardzo zainteresowani fotkami całe forum muratora to zastępy pracowników K&K, w wolnych chwilach między montażami czytamy skargi niezadowolonych klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.02.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Shade,po Twoim absurdalnym zarzucie, że wszyscy jesteśmy pracownikami K&K TYM BARDZIEJ ponawiam prośbę o zdjęcia Twoich drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 25.02.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Ja z moją ilością postów muszę byc bardzo leniwym pracownikiem tej firmy jaksie no wiesz, tyle lat się kamuflowałaś, a ja sie nie poznałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek__ 25.02.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ale tu się zrobiło gorąco..............................będę teraz częsciej wchodził.............................rzeczywiście dziwnie to wygląda,taki atak.................koleżanko Shade trzymaj się jestem po twojej stronie...................i olewaj ich.takie posty są bardzo potrzebne dla innych, rzeczywiście poszukujących informacij.akurat szukałem coś na ten temat , tego nie ma dużo, więc ta informacja mnie się przydała.czekam na rozwiązanie tej sprawy i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 25.02.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 a ja proponuję abyś pokazała mnie te drzwi, ja nie jestem ich pracownikiem . a spewnością na forum sa osoby które maja coś wspólnego z firmami nawet taka jak wymieniłaś > Pokaż te drzwi a ja ocenię jakie jest to uszkodzenie i czy bedzie mogło podlegać reklamacji mo ze być na poczytę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts