Faraon1 31.01.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Sprzedawca zaproponowal mi piec gazowy firmy Ulirich twierdzi że jest lepszy od wiessmana szukam informacji na temat tej firmy ale coś mało informacji , nie ma na forum ani w necie.Jak ktoś coś wie to niech napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 31.01.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Nie jestem fanem Viessmana ale jezeli ktos twierdzi ze Ulrich jest lepszy od Viessmana to No to moze ten twoj instalator podal by kilka powodow dla ktorych uwaza ze jest lepszy?? No i oczywiscie niech to porownanie zrobi odpowiednich do siebie modeli czyli np kondensata do kondensata a nie Ulricha kondensata do zeliwnego Viessmana. Ja widze tylko jedna przewage Ulricha - cena. Ale w tym przypadku nie powinna ona byc na pierwszym miejscu. Ps Osobiscie uzytkuje Vaillanta i jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 31.01.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Uzyj wyszukiwarki - firma nazywa się Ulrich a nie pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 31.01.2006 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Uzyj wyszukiwarki - firma nazywa się Ulrich a nie pozdr - Krzysiek Dzieki ale tak mam napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 31.01.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Sam gdy szukałem informacji o tej firmie, to najciekawsze uzyskałem na forum instalsystemuNajciekawszy jest pierwszy link:http://www.instalsystem.pl/forum/viewtopic.php?t=37&postdays=0&postorder=asc&start=15http://www.instalsystem.pl/forum/viewtopic.php?t=125&highlight=ulrichhttp://www.instalsystem.pl/forum/viewtopic.php?t=381&highlight=ulrichhttp://www.instalsystem.pl/forum/viewtopic.php?t=92&highlight=ulrichPo tym co przeczytałem o tych kotłach (również na tym forum), odpuściłem go sobie.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 31.01.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Na pewnonie jest to znana na polskim rynku marka i ciężko cokolwiek powiedzeć o solidności tej firmy.Ja osobiście nie zdecydowałbym się na mało znaną firmę.Wolałbym wybrać jakąś tańszą, ale z tradycjami - np. termeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 31.01.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Prawie kupiliśmy ten kocioł... Przed każdym ważnym zakupem lubimy wiedzieć jak najwięcej o produkcie i firmie. W necie - nic. Poprosiłem Urlicha o trochę informacji na temat firmy - po 40 dniach jeszcze nie ma odpowiedzi. Sama znalazłam. Pod nazwą Urlich kryje się koreańska firma KyungDong Boiler Co., Ltd, założona w 1979. Mają 3 fabryki w Korei. W Polsce od 2000. Ich rynki to oprócz Korei i Polski to Holandia, Grecja, Turcja, Portugalia, Rosja, Kazakhstan, Chiny, USA, Brazylia, Chile i Uruguay. Co tu dużo mówić, poza USA i Holandią to nie są zbyt wymagające rynki i o wyższych temperaturach niż w Polsce. ( Co ciekawe w holenderskim necie nic na ich temat nie znalazłam ) Zapytałem się kolegi instalatora. Powiedział zapomnij jak najszybciej o tym Koreańczyku. Ja mu na to, że kiedyś na Japońskie auta też mówiono jednorazówki a teraz wszyscy ich gonią. On na to: Urlich to nie auto japońskie a koreańskie bez tradycji i doświadczenia, w Polsce są od 4 lat i tak naprawdę to nie wiadomo jak ten piec zachowuje się po 5 latach, rozebrali kiedyś ten piec i zbudowany jest on na podzespołach "no name" ( inne piece powstają na bazie części renomowanych producentów ). Zebraliśmy oferty renomowanych znanych producentów i za to samo po negocjacjach zapłacimy 1900.- zł więcej. Wprawdzie aż 38% więcej aniżeli u Urlicha ale tylko 1.900.- za kupno z o wiele mniejszym ryzykiem. Ich strona to http://www.kdboiler.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 04.02.2006 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Dzięki za podpowiedzi myśle że zastanowie się dogłębnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duszek 04.02.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Radze zajrzec na te linki ktore podal KASO1 bardzo ciekawa lektura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan1719499703 05.02.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Sprzedawca zaproponowal mi piec gazowy firmy Ulirich twierdzi że jest lepszy od wiessmana szukam informacji na temat tej firmy ale coś mało informacji , nie ma na forum ani w necie.Jak ktoś coś wie to niech napisze. Witam, wejdż na stronę http://www.ulrich.com.pl . Miłej lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 05.02.2006 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Prawie kupiliśmy ten kocioł... Przed każdym ważnym zakupem lubimy wiedzieć jak najwięcej o produkcie i firmie. W necie - nic. Poprosiłem Urlicha o trochę informacji na temat firmy - po 40 dniach jeszcze nie ma odpowiedzi. Sama znalazłam. Pod nazwą Urlich kryje się koreańska firma KyungDong Boiler Co., Ltd, założona w 1979. Mają 3 fabryki w Korei. W Polsce od 2000. Ich rynki to oprócz Korei i Polski to Holandia, Grecja, Turcja, Portugalia, Rosja, Kazakhstan, Chiny, USA, Brazylia, Chile i Uruguay. Co tu dużo mówić, poza USA i Holandią to nie są zbyt wymagające rynki i o wyższych temperaturach niż w Polsce. ( Co ciekawe w holenderskim necie nic na ich temat nie znalazłam ) Zapytałem się kolegi instalatora. Powiedział zapomnij jak najszybciej o tym Koreańczyku. Ja mu na to, że kiedyś na Japońskie auta też mówiono jednorazówki a teraz wszyscy ich gonią. On na to: Urlich to nie auto japońskie a koreańskie bez tradycji i doświadczenia, w Polsce są od 4 lat i tak naprawdę to nie wiadomo jak ten piec zachowuje się po 5 latach, rozebrali kiedyś ten piec i zbudowany jest on na podzespołach "no name" ( inne piece powstają na bazie części renomowanych producentów ). Zebraliśmy oferty renomowanych znanych producentów i za to samo po negocjacjach zapłacimy 1900.- zł więcej. Wprawdzie aż 38% więcej aniżeli u Urlicha ale tylko 1.900.- za kupno z o wiele mniejszym ryzykiem. Ich strona to http://www.kdboiler.com Dzięki za porade a tak nawiasem pisząc to jaki piec wybrały Bigsister[/b] osobiście chyba zrezygnuje z tego kotła a mam ciekawą propozycje i tu zastanawiam się czy beratta to dobry kocioł wszak włoszczyzna jest dobra pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 05.02.2006 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Prawie kupiliśmy ten kocioł... Przed każdym ważnym zakupem lubimy wiedzieć jak najwięcej o produkcie i firmie. W necie - nic. Poprosiłem Urlicha o trochę informacji na temat firmy - po 40 dniach jeszcze nie ma odpowiedzi. Sama znalazłam. Pod nazwą Urlich kryje się koreańska firma KyungDong Boiler Co., Ltd, założona w 1979. Mają 3 fabryki w Korei. W Polsce od 2000. Ich rynki to oprócz Korei i Polski to Holandia, Grecja, Turcja, Portugalia, Rosja, Kazakhstan, Chiny, USA, Brazylia, Chile i Uruguay. Co tu dużo mówić, poza USA i Holandią to nie są zbyt wymagające rynki i o wyższych temperaturach niż w Polsce. ( Co ciekawe w holenderskim necie nic na ich temat nie znalazłam ) Zapytałem się kolegi instalatora. Powiedział zapomnij jak najszybciej o tym Koreańczyku. Ja mu na to, że kiedyś na Japońskie auta też mówiono jednorazówki a teraz wszyscy ich gonią. On na to: Urlich to nie auto japońskie a koreańskie bez tradycji i doświadczenia, w Polsce są od 4 lat i tak naprawdę to nie wiadomo jak ten piec zachowuje się po 5 latach, rozebrali kiedyś ten piec i zbudowany jest on na podzespołach "no name" ( inne piece powstają na bazie części renomowanych producentów ). Zebraliśmy oferty renomowanych znanych producentów i za to samo po negocjacjach zapłacimy 1900.- zł więcej. Wprawdzie aż 38% więcej aniżeli u Urlicha ale tylko 1.900.- za kupno z o wiele mniejszym ryzykiem. Ich strona to http://www.kdboiler.com Dzięki za porade a tak nawiasem pisząc to jaki piec wybrały Bigsister[/b] osobiście chyba zrezygnuje z tego kotła a mam ciekawą propozycje i tu zastanawiam się czy beratta to dobry kocioł wszak włoszczyzna jest dobra pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 07.02.2006 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Chyba zdecyduje się na berette 28 oczek upustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 08.02.2006 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Faraon - ja kiedyś chciałem Immergasa, to mój instalator się skrzywił . Sam preferuję schabowego ew. golonke pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 08.02.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Chyba zdecyduje się na berette 28 oczek upustu Jedyne co przy makaronach zauważyłem to troszke większa awaryjnoć i (tu nie wiem czemu) paliwożernoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 10.02.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Ja zrobiłem ten błąd. W ciągu 1 roku 2 dwie awarie Ale trzeba mu oddać sprawiedliwość, jest oszczędny. Zatankowałem cały zbiornik gazu płynnego w styczniu 2005 i do dzisiaj mam na wskażniku 30% (fakt że przy 20% gaz już nie płynie) tak więc zużyłem niecałe 2000l. ogrzewam w tej chwili ok 200m2 i "wodę'. Tyle, że gospodaruję dość oszczędnie bo w cieplejsze dni opalam tylko kominkiem. Ale już mi się nie chce nosić/rąbać/rozpalać w kominku a i gaz mocno podrożał, no i myśle o piecach na pellets/owies a kominek tylko od święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 10.02.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 ja mam olejaka 24kw i nie nazekam,a mam go 2 lata,jedyny problem jaki byl to wyciek oleju przy filtrze,ale serwis przyslal mi NIEODPLATNIE redukcje i juz po problemie.Nie wiem dla czego pisza ze to koreanski(ja mam na piecu ze Japonski),zreszta na orginalnym kartonie bylo raczej po japonsku niz po koreansku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 10.02.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 To też awaria. A jak byś musiał wyjechać na tydzień i w trakcie by walneło, a na dworze -20? Co z tego =, że przysyłają części gratis, takie coś nie powinno mieć miejsca. Niestety stara zasada jak chcesz oszczędzić to musisz kupić coś pożądnego mimo, że droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 10.02.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 To też awaria. A jak byś musiał wyjechać na tydzień i w trakcie by walneło, a na dworze -20? Co z tego =, że przysyłają części gratis, takie coś nie powinno mieć miejsca. Niestety stara zasada jak chcesz oszczędzić to musisz kupić coś pożądnego mimo, że droższe no kropla na dzien to faktycznie wywali caly kociol,poza tym jest jeszcze kominek a po 2 latach to nie awaria,w mojej 2 letniej toyocie raw4 wymieniali juz sensor ABS,przekaznik od wycieraczek,wyciek oleju ze skrzynki i przegob w tylnym kole,a niby bezawaryjna a droga jak cholera,sasiad z 15 letnim golfem tylko boki zrywa,fakt jak go znam to leje tylko rope i wymienia filtry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 10.02.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 w mojej 2 letniej toyocie raw4 wymieniali juz sensor ABS,przekaznik od wycieraczek,wyciek oleju ze skrzynki i przegob w tylnym kole,a niby bezawaryjna a droga jak cholera,sasiad z 15 letnim golfem tylko boki zrywa,fakt jak go znam to leje tylko rope i wymienia filtry. A w dziale porad życiowych radzili jeśli chodzi o samochód, żeby tylko japońca kupować, bo bezawaryjny... I bądź tu człowieku mądry!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts