marcin_budowniczy 31.01.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Czy można sprzedać mieszkanie na dwie raty?Inaczej mówiąc, czy znajdę na taki rodzaj umowy kupca?Dogodnym układem byłoby, żeby kupujący np. w lipcu ' 06 zapłaciłby ok 40 % wartości, a w kwietniu '07 pozostałość, ale mieszkanie opuszczam dopiero w kwietniu '07.Czy ktoś na to pójdzie?Czy spotkaliście się z taką formą sprzedaży mieszkania?(oczywiście wszelkie umowy sporządzone u notariusza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysieK 31.01.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Cześć W podobny sposób sprzedałem mieszkanie. W marcu umowa kupna i zadatek, a 30 czerwca notariusz, reszta kasy i przekazenie kluczy.To zawsze zależy od zaufania i rynku, którym chcesz sprzedać.Daj ogłoszenie i się przekonasz. RysieK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 31.01.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Marcinie, To często praktykowana metoda sprzedaży domu, jednak w Twoim wypadku okres od podpisania umowy do opuszczenia lokalu jest dość długi i możesz mieć trudności. Najczęściej sprzedający udostępnia lokal po 3 m-cach od podpisania umowy i wtedy nawet przy umowie płacone jest 100% wartości. Zawsze można spróbować, może znaleźć się chętny, któremu spodoba się bardzo Twoje mieszkanko, ale będzie wówczas chciał zejść z ceny i nie wiem czy to warto? Innym rozwiązaniem jest sprzedaż mieszkania dla pozyskania środków i czasowe wynajęcie innego lokum do czasu wprowadzenia sie do domu. Słyszał o kilku przypadkach, ze osoby kupują działkę, sprzedają mieszkanie by mieć środki na budowę, w tym czasie coś wynajmują i na pewno mają niesamowitą motywację budowlaną Ale daj szybko ogłoszenie, to niewiele kosztuje, a przekonasz się czy są zainteresowani Twoją ofertą. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 31.01.2006 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 tak też zrobię - zobaczymy Nie ukrywam, że chciałbym przeziomować w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 03.02.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Też tak sprzedałem mieszkanie. Więc - możliwe. I często stosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 04.02.2006 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Też tak sprzedałem mieszkanie. Więc - możliwe. I często stosowane. Jaki był u Ciebie okres od otrzymania pierwszej raty do opuszczenia mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 06.02.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Sprzedałem w marcu, wyprowadzilem się w lipcu. 4 miesiące. Tyle mi czasu wystarczało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 07.02.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 tez tak robiłem - sprzedaż - umowa przedwstępna i zaliczka wmarcu 06, a w połowie sierpnia przeprowadziłem sie. Miałem dogadnay układ z nabywcą, że gdybuy cos mi sie poślizneło na budowie, to po prostu zapłacę za wynajem swego mieszkania - i tak jeden miesiąc przemieszkaliśmy bo pierwotnie miałem sie wyprowadzić w końcu czerwca. Ustalenia były zawarte w umowie przedwstępnej. Więc da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 08.02.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Hallo Tez tak sprzedaję moje mieszkanie zadatek dany w grudniu umowa notarialna miala byc podpisana w styczniu ale na prośbę kupującego odłożyliśmy to do marca ( opłaty notarialne mniejsze) Nabywca zapłacił już 95% wartości. Po sprzedaży mozemy jeszcze mieszkac kilka miesięcy ale rezygnujemy z tego mamy możliwość wynajmu domu bez dodatkowych opłat ( w rodzinie) Wszystko jest kwstą dogadania się. Kupujący też człowiek Dostałem już pozwoleni budowa rusza 20 marca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts