Gosia samosia 15.04.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam serdecznie.Jakiś czas temu trafiłam na ten wątek,przeglądnęłam go od początku i niestety nie znalazłam tego czego szukałam:(Mam gorąca prośbę.Macie może elewacje w kolorze popielu,siwym?Ale z czarnobrązową dachówką i nie białymi oknami...najlepiej ciemny brąz.Byłabym bardzo wdzięczna za wszelnkie komentarze...dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 19.04.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 witam czy możecie doradzić jakiego koloru zrobić opaskę wokół domu, no i przy okazji jakie kolory na taras i ganek? na zdjęciu kolor wyszedł trochę bardziej żółty niż jest w rzeczywistości, ale i tak kolor na domu zaskoczył mnie w porównaniu z "próbką" Nie wiem czy opaskę w brązie, w bordo (klinkier?), albo kamienie. poradźcie coś, opaski nie ma za dużo, większy problem mam z tym gankiem i tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 22.04.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam serdecznie. Jakiś czas temu trafiłam na ten wątek,przeglądnęłam go od początku i niestety nie znalazłam tego czego szukałam:( Mam gorąca prośbę.Macie może elewacje w kolorze popielu,siwym?Ale z czarnobrązową dachówką i nie białymi oknami...najlepiej ciemny brąz. Byłabym bardzo wdzięczna za wszelnkie komentarze...dziękuję Ja tez jestem tu swieza ale jak przegladalam blogi z budow to pewna bardzo aktywna forumowiczka budowala taki nowoczesny domek w slicznie szarej elewacji i ciemnym dachem- to mogl byc antracyt. Niestety nie pamietam imienia, obrazek chyba miala z Kill Billa. Jeszcze na tym, etapie nie wiem gdzie szukac blogow, a historie stron www wyczyscil mi maż Powodzenia! PS wnetrza byly idelnie dopasowane klimatem to zewnatrz Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez Kajka.Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 22.04.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 do LIDIASIEM sporo zalezy od tego jak do ek wyglada bez sniegu jasna opaska podniesie go do gory, ciemniejsza troszke 'przytrzyma przy ziemi'. osobiscie zdecydowalabym sie na ciemna. i wtedy w podobnym kolorze ale innym (jasniejszym lub ciemniejszym) odcieniu zrobic reszte. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaPiotr1719503195 22.04.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 WitamChciałabym zapytac o elewację z termo jesionu. Warto? Podobno wystarczy raz na 3 lata olejowac, chciałabym ten termo jesion polaczyc z łupkiem, myslę ze wygladalony fajnie tylko zastanawiam mnie ten termo jesion. Może ktoś ma taka elewacje i moze podzielic sie doswiadczeniami? Lub wie cos na ten temat?Pozdraiwam Aga&Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokrates99 01.05.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Witam, czy ma ktos moze wykonczona elewacje z oknami Schuco w kolorze orzech lub zloty dab? Bardzo bym prosil o zdjecia. Mam dachowke Koramic brazowy i zastanawiam sie aktualnie jakie okna dobrac. Pozdrawiam i z gory dziekuje!Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 01.05.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Gosia samosia - ja też jestem tu nowa i, podobnie jak Ty, szukam inspiracji do elewacji w szarym kolorze. Także planuję czarno-brązową lub czarną dachówkę i okna w kolorze winchester. Myślę, że taka jasnoszara elewacja powinna ładnie się z tym komponować, do tego planuję białe opaski wokół okien i drzwi dla rozjaśnienia i rozweselenia tych wszystkich szarości. Chętnie bym jednak zobaczyła do na jakichś zdjęciach, więc również o nie proszę, jeśli ktoś takowe posiada:) Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuki1984 02.05.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 czy ktos wie jaki to kolorek domu ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 03.05.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 kasiaros...ogólnie mało na necie elewacji w popielu ale mimo tego u mnie klamka zapadła:) dachówka czarny-brąz,nadbitka w kolorze okien drzwi i bramy garażowej czyli złoty dąb lub winchester.Marzyłaby mi sie do tego płaska dachówka jednak nie jest ona na moją kieszeń Jeżdżac tu i tam przyglądam się elewacjom i kurcze tylko jeden dom w mojej okolicy w popielu widziałam. Specjalnie koło niego chyba ze 100 razy przejechałam żeby sie utwierdzić w decyzji:)..Jak uda mi sie zrobic fotke to ją wrzucę,jednak to może byc trudne bo właściciel podobno mało wyrozumiały:)i niekomunikatywny...choc może zdobędę się na odwagę i zapytam go o kolory jego elewacji:)... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 03.05.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Ash5 piękny dom. Bardzo podoba mi się kolor elewacji,czy mogę poprosić o nazwę,kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik bfc 03.05.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 (edytowane) http://img210.imageshack.us/img210/6756/dsc0189d.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img175.imageshack.us/img175/5329/dsc0094mv.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img222.imageshack.us/img222/561/dsc0337k.jpg Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us http://img710.imageshack.us/img710/9931/dsc0232cp.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img222.imageshack.us/img222/561/dsc0337k.jpg[/img] Uploaded with ImageShack.us Edytowane 3 Maja 2010 przez Dominik bfc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.05.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Gosia samosia - ja też jestem tu nowa i, podobnie jak Ty, szukam inspiracji do elewacji w szarym kolorze. A byłaś choćby na poprzedniej stronie, czy tak od razu wpadłaś na ostatnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 03.05.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Gosia samosia - ja jeszcze do niedawna myślałam o zupełnie innej elewacji (podobała mi się wizualizacja naszego projektu), ale całkiem niedawno zwróciłam uwagę na piękne elewacje irlandzkich kamienic (od 3 lat tu mieszkam) - są właśnie takie jasnopopielate z białymi opaskami wokół okien i ciemnym dachem - piękne i eleganckie. Szukałam w necie, ale masz rację, że tego tu bardzo mało. Dachówkę i okna wstawiamy dopiero latem, ale decyzję o kolorkach trzeba już podjąć. Okna będą raczej w kolorze winchester - szukam czegoś jaśniejszego od złotego dębu. Byłoby super, gdybyś dała radę zrobić fotki domu tego sąsiada Ja postaram się zabrać kiedyś aparat do miasta i też pstryknę kilka zdjęć! Fajnie, że znalazłam kogoś, kto chce mieć podobną elewację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 03.05.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Słoneczko - jestem tu nowa, bo dopiero niedawno się zalogowałam, ale tak naprawdę FM śledzę prawie 2 lata - nigdy jednak nie miałam odwagi,by się zarejestrować. Wątek o elewacjach przejrzałam kiedyś w całości - jest jednym z moich ulubionych! Na przedostatniej stronie są piękne elewacje w szarej klinkierce i cudna elewacja sylwitomka. Tak naprawdę to pomysł na popielatą elewację zrodził się u mnie całkiem niedawno i pewnie dlatego tak się ucieszyłam, że aktualnie ktoś inny jest też tym tematem zainteresowany. Oczywiście rozumiem Twoją reakcję, bo z mojej wypowiedzi wynika, jakbym faktycznie wskoczyła tu od tak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.05.2010 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 SłoneczkoFM śledzę prawie 2 lata - nigdy jednak nie miałam odwagi,by się zarejestrować. Pewnie czytałaś tylko moje wpisy Witaj więc http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=700&d=1271009170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 04.05.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Słoneczko, nie tylko Twoje, he he;) A tak poważnie - dziękuję za przywitanie! Wcześniej nie rejestrowałam się, gdyż budujemy domek na odległość, od 3 lat mieszkamy za granicą i to nasze budowanie jest mocno rozciągnięte w czasie. Jednak dzięki FM dowiedziałam się naprawdę wielu wartościowych rzeczy- myślę, że nadszedł czas, by móc aktywnie udzielać się na forum, być może uda mi się komuś pomóc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 04.05.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Ja tez jestem tu swieza ale jak przegladalam blogi z budow to pewna bardzo aktywna forumowiczka budowala taki nowoczesny domek w slicznie szarej elewacji i ciemnym dachem- to mogl byc antracyt. Niestety nie pamietam imienia, obrazek chyba miala z Kill Billa. Jeszcze na tym, etapie nie wiem gdzie szukac blogow, a historie stron www wyczyscil mi maż Powodzenia! PS wnetrza byly idelnie dopasowane klimatem to zewnatrz Kajka, zgaduje ze chodzi Ci o Rasie Tutaj link do rasiowego dziennika: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?125193-rASI-domek-fotoretrodziennik Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 04.05.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 A byłaś choćby na poprzedniej stronie, czy tak od razu wpadłaś na ostatnią? na stronie 48 tego watku jest piekny przyklad domu w szarej elewacji:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 04.05.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 DO MAYADASKI dziekuje bardzo Tak, chodzilo o Rasie musze sie nauczyc lepiej 'surfowac' po tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.05.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 DO MAYADASKI dziekuje bardzo Tak, chodzilo o Rasie musze sie nauczyc lepiej 'surfowac' po tym forum Wszystkim potwierdzam: szary lub popiel z drewnem wygląda cuuudnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts