Blechert 06.04.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Jeśli wolisz kamień naturalny, rzuć okiem na kamienie oraz łupki z Indii i Brazylii. Mam tego parę sztuk:) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochau 07.04.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 witam, nadszedł czas na wybór tynków elewacyjnych. Zdecydowaliśmy się na tynki z firmy KABE. Jednak pozostała kwestia wyboru koloru i tu liczę na Wasza pomoc Oto nasz domek, pierwsze zdjęcie w słoneczny dzień, drugie w pochmurny. Dachówka TONDACH glazura czerwona, w słońcu widac tą czerwień jednak w cieniu jest to bardziej kasztan, mahoń. Okna i podbitka w kolorze winchester, zaś drzwi i brama garażowa w mahoniu-kolor idealnie jak dach. Pozdrawiam http://images41.fotosik.pl/1431/0cdb7df6b9e157acm.jpg http://images37.fotosik.pl/1448/1f458373b5d790b7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 07.04.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Blechert, łupek ładny. Uparłam się przy gresie, bo chodzi nam o gładką powierzchnię ze względów czysto praktycznych ( raz na rok przelecę myjka i po kłopocie). Klinkieru nie lubię, więc pomyśleliśmy o gresie, tym bardziej, że udało nam się kupić w dobrej cenie dużą ilość. Sęk w tym, że z tego co się orientowałam profile do mocowania gresu na kotwach są dosyć kosztowne i miałam nadzieję, że może ktoś coś doradzi w temacie zanim podejmę decyzję. Ewentualnie pozostanie opaska z gresu na porządny klej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyes 07.04.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Co sądzicie o tym? Obecnie tylko wizualizacja zatem kolory też w sumie nie dokońca takie będą, ogólnie w kierunku jasnych brązów celujemy. Rozważam co widać na fotkach dwie opcje - różnica na poziomie piwnic. Ta warstwa najniższa to będą płytki kilnkierowe i teraz czy nad nimi już jednolity kolor do samej góry, czy też klinkier i później do wyskości piętra ciemniejszy i dalej jaśniejszy kolor. I do tego myślimy o boniach zlicowanych z oknem (takie paski tylko widać na wizualizacji nie umiem tego zrobić lepiej) Co o tym sądzicie. Tynk planuję silikonowy caparola, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sco-check 10.04.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Witajcie Poszukuję od jakiegoś czasu producenta i nazwy płytki klinkierowej z elewacji poniżej. Czy może ktoś rozpoznaje lub ma u siebie taki kolor ? Proszę o pomoc http://img220.imageshack.us/img220/3980/obraz151fr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 11.04.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witajcie Poszukuję od jakiegoś czasu producenta i nazwy płytki klinkierowej z elewacji poniżej. Czy może ktoś rozpoznaje lub ma u siebie taki kolor ? Proszę o pomoc http://img220.imageshack.us/img220/3980/obraz151fr.jpg Witam ! Ja mam bardzo podobną. Nie jest to ta sama płytka co na zdjęciu, ale moim zdaniem dużo ładniejsza - to vandersanden - model lithium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 11.04.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 niora - u siebie mam łupek na styropianie klejony do wysokości 1 metra (klej siatka i grunt) . Trzyma 7 lat. A na murkach do garażu bez styropianu na wysokość 2 metrów. Zagruntowałem i przykleiłem betonem a potem zafugowałem tez betonem. (kleiłem pojedyncze łupki a nie panele łupkowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 12.04.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Blechert, kafelkarz mówi, że takie częściowe obłożenie gresem nie stanowi problemu. Łupek lubię, ale jakoś nie bardzo mi pasuje ze względu na osiadający na nim bród i kurz. W łupku chcę zrobić jedną ścianę w salonie. No nic, zobaczymy co z tego wyjdzie Dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldzik 20.04.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam, Nie lubię się chwalić swoim domem, ale zostało nam sporo tynku mozaikowego po wykonaniu cokołu i pomyślałam, że może jak ktoś obejrzy zdjęcia i mu wpadnie w oko, to go od nas odkupi w atrakcyjnej cenie... Szczegóły o tynku mozaikowym w ogłoszeniu (dzisiaj zamieszczałam jako Waldzik). Pozdrawiam Monika, żona Waldzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z klasą 2 20.04.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 witamchodzi o ten tynk na dole ala trawertyn? mozesz zrobic zdjecia z bliska? jak sie go naklada?pozdr i jaka cena moze byc prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sznurka 28.04.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 przypomnij sie na PW za okolo miesiac, robie dokladnie tak jak piszesz, brakuje tynku i jak tam gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 01.05.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 http://desmond.imageshack.us/Himg85/scaled.php?server=85&filename=dscf5890k.jpg&res=landing ciekawe czy mi się uda wkleić zdjęcie ... udało się. Łupek tatrzański - wyjątkowo wdzięczny kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 02.05.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 http://img37.imageshack.us/edit_preview.php?l=img37/5931/dscf5895.jpg&action=rotate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 13.05.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 ładnie to się wszystko zgrywa kolorystycznie... pięknie, naprawdę pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
włodek11 15.05.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Jak się nazywają kolory pańskiej elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
włodek11 15.05.2012 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 jak się nazywają kolory tej elewcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaczek17 17.05.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 nasza szara, prosta elewacja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyki 17.05.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Witam! Szukam zdjęcia elewacji wykonanej tynkiem KABE kolor 10010 - przekopałam już pół internetu i nic Macie może namiary na jakieś dzienniki budowy, w których można ten kolor zobaczyć? Zależy mi na odcieniu lekko złamanej bieli, NIE śnieżnobiałej, ale też nie wpadającej w żółć, krem, ecru, czy też szary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka25 18.05.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 SZUKAM POMOCY!! Witajcie, jestem na etapie układania płytek na tarasie. Oczywiście mam problem jak nie trudno się domyślić rok temu została wylana posadzka ale mąż jej nie zatarł i stało się co się stało (widać na zdjęciach) po prostu pod wpływem warunków pogodowych i nie tylko wierzchnia część uległa wykruszaniu się. Teraz nie wiem co mamy zrobić. Czego użyć aby klej związał płytkę z podłożem, tak aby nie odsadziło jej po zimie. Zastanawialiśmy się nad posadzką samopoziomującą ale nie wiem co będzie najlepszym rozwiązaniem. Załączam grafikę może komuś przyjdzie coś ciekawego do głowy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 18.05.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 zaczek17 - co na cokole? Tynk mozaikowy? Mój wykonawca nie poleca, choć też chciałem/chcę zrobić taki na cokół. Masz jakieś informacje/wcześniejsze doświadczenia na temat trwałości takowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts