Liwko 15.02.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Masz rację Zuzza, balkon to tylko niepotrzebny mostek ciepła. Płaci się za niego przy budowie, a później płaci się za niego co roku taki jakby abonament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.02.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ale może się odezwie ktoś kto korzysta? Zgadzam się, że pewnie są takie wyjątki... Pozdrowienia! Odezwałam się, bo zawsze korzystałam. Nie każdy przeprowadza się do domu z bloków, istnieją inne opcje. U nas balkony od zawsze służyły do letnich nocnych rozmów (szczególnie w wieku nastoletnim, gdy zaprosisz psiapsiółę i nieco później, gdy psiapsióły idą w odstawkę z korzyścią dla kolegów), opalania się w różnym stopniu roznegliżowania, czytania w świętym spokoju i oczywiście wietrzenia pościeli, tudzież suszenia prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.02.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 i oczywiście wietrzenia pościeli, tudzież suszenia prania. A fuuujjjj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 z ciekawosci zapytam gdzie wieszacie swoje pranie? suszarnia, ogrod, garaz? ps. mam balkony ale ich nie uzywam, choc czasem sa pomocne jak maz chce sie dostac szybko na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.02.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 A fuuujjjj... No, masakra, wiocha kompletna i w ogóle. Ale uwielbiam wyblakłe na słońcu podkoszulki. Szczególnie takie z kreseczką w poprzek męskiego torsu. A takiego efektu w żadnej suszarni czy innej pralni nie osiągniesz Kaktusy latem też tam trzymałam i trzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.02.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 z ciekawosci zapytam gdzie wieszacie swoje pranie? suszarnia, ogrod, garaz? Jak pogoda to od wiosny do jesieni na ogrodzie, jak pogody brak czy zimą, w pomieszczeniu gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 15.02.2013 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ja też lubię zapach prania wysuszonego na słońcu... Niestety w zimie mam zwykle cały dom zastawiony suszarkami ( troje dzieci....). Żałuję że nie mam suszarnio-pralni. Bardzo żałuję - a parę metrów można byłoby wygospodarowac... Wrzuciłam nowe zdjęcia czerwone dachy i białe okna. Ale jaki tu ruch dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 16.02.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Ciepło się robi to i ruch się zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 17.02.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Rafus, Obejrzałam Twój dziennik – fajna okolica – może też kiedyś tam zamieszkam Wychowałam się w Gdańsku i może uda mi się do niego wrócić ... Przyznam szczerze, że tylko kolor dachu mi tu zgrzyta. Do takiego dachu pasują mi tylko ciemnodrewniane okna. Ewentualnie białe. No ale tego już nie zmienisz. Chyba, że na zdjęciach ten kolor jest przekłamany – bo mi wydaje się bardziej bordowy niż ceglasty. Złoty dąb dobrze wygląda z pomarańczowoceglastą dachówka, a z bordowoczerwoną już nie… Ale to oczywiście moje dziwne gusta ;-P Pozdrawiam! Dzieki Zuzza za opinie Co do ceglastosci naszego dachu, faktycznie wpada w bordowy. Mozna to jakos uratowac kolorem elewacji?? pozdrawiam rafus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.02.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Zuzza a jak u Ciebie można znaleźć takie zestawienie: dachówka kasztan, okna orzech? Jako "czerwony dach i ciemne okna" nic nie znalazłam:( Chyba że źle szukam? Poszukuję koloru elewacji do takiego zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 18.02.2013 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Rafus, Z Twoim dachem mam problem, bo na każdym zdjęciu wydaje mi się, ze ma inny odcień. Raz jest ceglasty, raz miedziany, raz bordowy...Ale bym wybrała elewację w chłodnych kolorach - biały,piaskowy, beżowy. Zobacz na drugi dom na tej stronie: http://elewacjezuzzy.blogspot.com/2013/01/czerwony-dach-zoty-dab-okna-cz2.html To jest ta gama kolorystyczna - jesli dach ma chłodny odcień to chłodna elewacja wygląda super. Lukarna, rzeczywiście takiego zestawienia nie było - chyba kasztanowa dachówka jest bardzo mało popularna... Ale wyszukałam coś dla Ciebie w moich starych zdjęciach - niestety są małe, ale może coś podpatrzysz. Ta dachówka to też do końca wszędzie nie jest kasztan, bo w zależności od tego jak światło pada kolor może wyglądać inaczej. To są "kasztanopodobne" dachy: http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/LMP201620-203_zps651cbfdb.jpghttp://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/d614_5_zpsa3ecb0cd.jpghttp://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/540_6_zpsdee0c594.jpghttp://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/540_5_zpsf9358140.jpghttp://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/331_11_zps17a23c8f.jpghttp://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/331_9_zps88add2c3.jpghttp://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/127_b_zps1f8df0cc.jpghttp://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/122_b_zpsf30b9bfb.jpghttp://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/01ghfh_zps5f576b65.jpg Do takiego zestawienia: Ładnie wyglądają biele, kremy na elewacji. Okropnie wyglądają białe dodatki do kolorowej elewacji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 20.02.2013 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Dodałam grafitowy dach białe okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 21.02.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam, a ja mam dom podpiwniczony, na wiosnę planuję zrobienie elewacji w kolorze jasny beż, krem, jasny brąz - jak mam zrobić elewację żeby nie było widać tego wysokiego cokołu z piwnicą, standardowo robi się jaśniejszą górę a ciemniejszy dół, ale czy to nie powiększy optycznie tej piwnicy, którą chciałabym jakoś ukryć poprzez elewację. Projekt standardowa "stodółka" z garażem, wejście do domu oczywiście po schodach, drewniane balustrady i filary na ganku (taki wiejski styl - bo na wsi mieszkam ) Z góry dziękuję za każde wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi2000 21.02.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 witamjestem na etapie robienia elewacji w domku czy ktos z forumowiczów ma jakies fajne stronki z elewacjami ?chodzi mi głownie o elewacje z boniami - takimi paseczkami bede je robił na parterzetylko mam dylematy jezeli chodzi o ich rozkład czy tylko do wysokosci okien czy do stropu ??jeszcze wieksze dylematy mam oczywiscie odnosnie kolorów ?jak dysponujecie takimi stronkami gdzie sa one dostepne to prosze o linkipozdrawiamhubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 21.02.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 witam jestem na etapie robienia elewacji w domku czy ktos z forumowiczów ma jakies fajne stronki z elewacjami ? chodzi mi głownie o elewacje z boniami - takimi paseczkami bede je robił na parterze tylko mam dylematy jezeli chodzi o ich rozkład czy tylko do wysokosci okien czy do stropu ?? jeszcze wieksze dylematy mam oczywiscie odnosnie kolorów ? jak dysponujecie takimi stronkami gdzie sa one dostepne to prosze o linki pozdrawiam hubert Caały wątek jest o tym,wystarczy pooglądać Zuuza nawet ma blog... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 21.02.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam, a ja mam dom podpiwniczony, na wiosnę planuję zrobienie elewacji w kolorze jasny beż, krem, jasny brąz - jak mam zrobić elewację żeby nie było widać tego wysokiego cokołu z piwnicą, standardowo robi się jaśniejszą górę a ciemniejszy dół, ale czy to nie powiększy optycznie tej piwnicy, którą chciałabym jakoś ukryć poprzez elewację. Projekt standardowa "stodółka" z garażem, wejście do domu oczywiście po schodach, drewniane balustrady i filary na ganku (taki wiejski styl - bo na wsi mieszkam ) Z góry dziękuję za każde wsparcie. Myślę, że jak dasz jakieś fotki, to będzie łatwiej coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi2000 21.02.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Caały wątek jest o tym,wystarczy pooglądać Zuuza nawet ma blog... dzieki za info rzeczywiscie jest tam kilka ciekawych rozwiazan nawet kilka z boniami ale jakby ktoś jeszcze cos znalazł bede wdzieczny bo ich jest naprawde mało pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 22.02.2013 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Dorzuciłam grafitowe dacy ciemne okna. Mikela coś tam się trafiło z piwnicą dla Ciebie.A o boniach pomyslę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 26.02.2013 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Wrzuciłam kolejne czerwone dachy i ciemne okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 28.02.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Dodałam grafitowe dachy i złoty dąb okna. Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts