lukasza 23.05.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 ewentualnie blacha na fundamentach niżej zrobiona niż okładzina z kamienia; w kolorze rynien i zadaszeń a rynny np: kwadratowe nieco wpuszczone w ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 23.05.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Mi się nie podoba Trochę wygląda jak kamienica zruinowana po wojnie - pełno takich w Warszawie Całkiem mnie cieszy Twoje skojarzenie ) Jest to propozycja/wizualizacja naszego domu,który będzie budowany w bliskiej odległości od centrum,w otoczeniu kamienic pod ochroną konserwatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 23.05.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 reklama to raczj nie jest bo dziś można zrobić takie wizualizacje, że człowiek sam nie wie czy to projekt czy zdjęcie budynku istniejącego pod warunkiem, że jest wkomponowany w otoczenie. Rodmano - żeby taką elewację budynku ocenić to powiedz gdzie on ma być zbudowany - na wsi? Chyba nie. W mieście - jak tak to w jakiej zabudowie. Jak dla mnie "gryzie" się cegła z kamieniem (piaskowiec?) od dołu. Na dole dałbym blachę na rąbek stojącą, połączoną w pionie, kolor ciemny jak dach. i opaska z kamienia Jest takie coś (blacha na rąbek na fundamencie) w gazecie muratora sprzed kilku msc; dom kostka po odnowieniu w mieście. Oczywiście,że to nie jest żadna reklama ,bo niby reklama czego ? Budynek ,jak napisałem w poście powyżej, będzie budowany w centrum miasta w otoczeniu starych kamienic i villi. Nie za bardzo kojarzę jak to wygląda taka blacha na elewacji na rąbek stojąca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.05.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) Bardzo ładna elewacja. Lekka, nie nudna jednostajnością. Szczególnie podoba mi się połączenie kamienia z całą resztą. Jeszcze żeby był z litych bloków a nie okładziną to byłoby w ogóle super. Jedyne co by mnie martwiło, to biały kolor, piękny na wizualizacji, a w mieście w krótkim czasie szary i z zaciekami. Tak przy okazji, nie da się zlicować górnego poziomu okien na parterze z górną krawędzią drzwi? Drzwi nie wydają się dużo wyższe, jak bywało to w starych kamienicach, więc można spokojnie wydłużyć okna. Edytowane 23 Maja 2013 przez dorkaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 23.05.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Bardzo ładna elewacja. Lekka, nie nudna jednostajnością. Szczególnie podoba mi się połączenie kamienia z całą resztą. Jeszcze żeby był z litych bloków a nie okładziną to byłoby w ogóle super. Jedyne co by mnie martwiło, to biały kolor, piękny na wizualizacji, a w mieście w krótkim czasie szary i z zaciekami. Tak przy okazji, nie da się zlicować górnego poziomu okien na parterze z górną krawędzią drzwi? Drzwi nie wydają się dużo wyższe, jak bywało to w starych kamienicach, więc można spokojnie wydłużyć okna. Bardzo dziękuję. Kamień planujemy właśnie z litych bloków. Lokalizacja domu to nie ścisłe centrum,raczej zielony zakątek miasta,blisko lasu. Dziękuję za podpowiedź z oknami, w ogóle tego nie zauważyłem. Słuszna uwaga ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.05.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 (edytowane) Witam, przedstawiam swoją elewację : http://images34.fotosik.pl/664/50d7453a7cb05f2fm.jpg http://images39.fotosik.pl/2044/2f238556366080f7m.jpg http://images38.fotosik.pl/2052/923c71c6c46075c7m.jpg http://images45.fotosik.pl/1825/5af6ec3dede5b6cdm.jpg http://images33.fotosik.pl/668/129c23f1c2dda8f3m.jpg http://images33.fotosik.pl/668/bfee58ac09eee00cm.jpg http://images45.fotosik.pl/1825/0b4a65db0ba6f286m.jpg Elewacja jeszcze nieskończona - brak mozaiki na kolumnach, obrzeżach balkonów oraz dół domu. Pozdrawiam!!! A no wlasnie... o to wlasnie mi chodzi za kazdym razem gdy mowie ze ja przy wyborze kolorystyki i czy to jest "ladne" czy tez nie ... nie pomagam w doborze. Wazne zeby inwestorowi sie podobalo, mi nie musi. Zawsze mowie: to Pan/i bedzie na ta elewacje spogladac przez najblizsze 5-10 lat nie ja. Dlatego o gustach nie dyskutuje zawodowo i nie wypowiadam sie, ale tu prywatnie zupelnie w tym momencie: Alexandra... to jest wstretne. Dom dresa, "adidasek"... 3 paski w kolorze ni przypial ni wypial... Tym bardziej sugeruje korzystac przed zrobieniem czegos takiego z projektantow. Edytowane 27 Maja 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornela 27.05.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Bez tych pasków dom będzie naprawdę przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.05.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Aleksandra wybacz ale mam tyle "ale", ze zapytam tylko dlaczego?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.05.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 A to nie jest przypadkiem w paincie domalowane? bo aż mi się nie chce wierzyć, że ktoś zrobił coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 30.05.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Przejrzałam ponad 100 stron wątku.... bo szukam inspiracji, porady i POMOCY Jesteśmy na etapie wybierania pokrycia dachowego- a co za tym idzie od razu decyzji co do elewacji. Do niedawna byliśmy pewni, że chcemy dach w kolorze ceglastym ale ostatnio podoba nam się też grafit. Jesteśmy w kropce, analizujemy obydwie opcje. Może ktoś nam pomoże... ktora z propozycji wygląda atrakcyjniej? Przy grafitowym dachu chcielibyśmy wprowadzić kolor złoty dąb (lub inny odcień ciepłego drewna) w podbitce, oknach, drzwiach, elewacje złamaną biel, rynny grafitowe. Przy ceglastym dachu gorzej jest nam ustalić jakie kolory elewacji wybrać- dlatego cieżko nam się zdecydować - na pewno jakiś cieplejszy, jasny odcień elewacji, rynny ceglaste (pan w hurtowni proponował białe +białą podbitkę) a okna hmmm nie wiem może coś też w kolorze ciepłęgo brązu. Poniżej wstawiam propozycje projektanta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszeczek 30.05.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) Aniołeczek, jeśli planujesz okna w brązach to moim zdaniem nie będzie pasowała biała podbitka i białe rynny (ta opcja wg mnie do białych okien by pasowała. No, chyba że zdecydujesz się na biały tynk, ale i tak nie bylabym przekonana). Też bardzo podobał mi się ceglasty dach, ale jak patrzę na domy z takim dachem i jakie te dachy szybko robią się brudne, to mi się odechciało. Na razie jestem zdecydowana na czekoladowy, ale jeszcze czekamy na pozwolenie, więc mam jeszcze parę mies. do tej decyzji (pozowlenie na dniach mam nadzieję). Z drugiej strony dach raz na parę lat można umyć, więc chyba najważniejsze, żeby się Tobie podobał, bo to tych będziesz ten dom codziennie oglądać Antracytowy też mi się podoba, ale dużo takich w naszej okolicy więc się nie zdecyduję dorkaS odwiedziłam Twój wątek (pamiętam Cię też z wątku związanym z projektem domu w Groszku z Archonu, bo mieliśmy ten projekt kupić i pisałam tam, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na inny). Wątek i tak podglądam, bo jest dla mnie inspiracją..., no ale wracając do myśli - widziałam Twoje okna i tak jak Twoją sąsiadka początkowo myślałam, że to folia.... Zapewne masz jakąś koncepcję jak to będzie współgrać itp. Masz jakiś pomysł na to? Edytowane 30 Maja 2013 przez Groszeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek35 30.05.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 A domek w takim kolorze . Tynk akrylowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woodek 03.06.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Witam Poszukuję zdjęć domów z tynkiem Greinplast kolor 0120.Jeśli ktoś z forumowiczów posiada taki na elewacji prosiłbym o zdjęcia tu na forum lub na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrikava11 03.06.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Witajcie, jesteśmy na etapie wyboru koloru elewacji, Dachówka creaton finnesse glazurowana - kasztanowa okna mahoń, parapety kamienne Typujemy Ceresit Savanne SV2 zastanawiamy się też nad obramowaniami wokół okien, - czy robić i w jakim kolorze o ton jaśniesjzym czy ciemniejszym od elewacji. Pomóżcie..... proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 nie robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrikava11 03.06.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 a we wnętrz okien zmiana koloru?............ troche jednak miałam nadziei na te obwódki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 04.06.2013 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Katrikava - rób obwódki - czemu nie. Najładniej będzie w kolorze elewacji albo do mahoniowych okien o ton ciemniejsze. Co masz na myśli pisząc o zmianie koloru wewnątrz? Na płaszczyznach prostopadłych do okna? Wkleiłam wreszcie na bloga moją nowę pergolę Chwalę się Męża chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrikava11 04.06.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Zuzza dzięki za Twój blog..... jest inspiracją...... natomiast te obwódki..... czy u nas jest na nie miejsce......... mamy co prawda podniesiony strop, ale sama nie wiem... ale wytwornie to wygląda. te obwódki to ze styropianu? czy można je później dokładać? u nas kolor elewacji krem...... mdły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrikava11 04.06.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 widok z tyłu ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniulka 06.06.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Połowa domu bliźniaczego [ATTACH=CONFIG]194146[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]194147[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]194151[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]194148[/ATTACH] Bardzo proszę o pomoc w wyborze koloru dodatków i ogólnemu wyglądu elewacji będę naprawdę wdzięczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts