Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jasne. Brama to Hormann, segmentowa, kolor Decograin® Golden Oak (złoty dąb). Wygląda bardzo fajnie choć trochę za jasna w porównaniu z naszą stolarką. Ale przynajmniej przełamuje te ciemne brązy ;-)

Pozdrawiam

P.R.

zamawialam teraz brame hormann, od kilku miesiecy maja nowy kolor, ciemny dab, jak orzech, podobal mi sie bardzo, ale wybralam ten co ty masz, po prostu bardziej mi pasowal

masz bardzo ladny dom, o ciekawej architekturze , gratuluje!

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak tak rozumiem, ze to będzie się komponować. Poniewaz dom bedzie biało antracytowy mam dylemat jakie okna wybrać tzn. czy białe czy antracytowe (a jeśli antracytowe to czy z obu stron). Stąd moje dylematy

antracyt będzie się lepiej komponować, a jesli chodzi o jedno- czy dwukolorowe to te jednokolorowe będa w odczuciu "zimniejsze" choć ładnie wyglądają. Ja mam dwu kolor (szary-kremowy) i jestem bardzo zadowolony :)

Pozdro

Tak tak rozumiem, ze to będzie się komponować. Poniewaz dom bedzie biało antracytowy mam dylemat jakie okna wybrać tzn. czy białe czy antracytowe (a jeśli antracytowe to czy z obu stron). Stąd moje dylematy

antracytowe w srodku to chyba nie jest dobry pomysły, chyba ze lubisz ciemnosci

A czy szanowne przedpiśczynie :wink: widziały to na żywo, czy tylko takie wyobrażenia mają? Ocieplić można bardzo łatwo kolorem, drewnem. Przecież rama okienna nie ma dużej powierzchni. Ludzie dają ciemne meble, malują ściany na czarno i jest OK... Zależy od aranżacji, proporcji kolorów.

Krisbydg, bardzo ładnie wyglądają narożniki domu :)

Widzę że nie masz podbitki, planujesz czy zostawiasz tak jak jest?

przecież widać podbitkę

no chyba że chodzi o AleXia78 to tam nie ma podbitki i narożniki faktycznie fajne, własnie zastanawiam się nad takimi

AleXia78 można zdjęcie z bliższa prosić tego narożnika ?

to jest jednej grubości płyta przyklejona czy nie ?

chyba zwiększa się do dołu tak coś widzę, a jaka różnica jest od góry do dołu w wielkości tego odejścia ?