Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kolor to mieszany z palety STOsilco/ 32137

od strony tarasu nabiera cieplejszej tonacji poprzez odbicie światła

płytki klinkier ciągniony na mokro jakiś producent hiszpański

W naturze jest z odcieniem żółtym, brzoskwiniowym, czy jeszcze innym? Zdjęcie trochę przekłamuje chyba.

W każdym razie od poprzedniego nie tak znacznie się różni... ;)

Prosze bardzo o zdjecia domow z miedzianym dachem i jasnymi oknami drewnianymi (JASNY dab czy sosna - chodzi mi o jasniejsze niz zloty dab) oraz elewacja.. no wlasnie, czy pasuje Waszym zdaniem jasna kremowa elewacja do jasnych drewnianych okien?

Z gory dziekuje za zdjecia i rady.

Wiem ze watle o elewacjach ale moze mnie nie pogonicie :oops:

rezia czy Towja dachówka to brass grafitowa w powloce cisar czy jeszcze cos innego?I jeśli możesz to napisz z czego masz kominy-bardzo ladnie to wszystko kolorystycznie dobrane :D

dachówka to frankfurterka brasa matowa, czyli bez powłoki ( powłoka pojawiła się rok po tym ja kupiłem swoją)

kominy to ciemno grafitowa cegła o ilepamięta nazwy POTSCHDAM, fuga jasny beż

witam, śliczne te domki.... ja mam dosyć duży dom, do remontu :( ... chciałabym chyba grafitowy dach brązowe okna i podbitka ( orzech) i może dwa odcienie szarego jeśli chodzi o elewacje..( wystająca klatka schodowa) nie wiem, proszę o pomoc.. marzą mi się białe gzymsy wokół okien??? co na to fachowcy w dziedzinie????? bardzo prosze o pomoc.

efilo

nie jest różowy, tak wygląda od strony tarasu

faktyczny kolor to czysta caffe late z mleczkiem 3,2% :lol:

poprzedni kolor przestał pasować do ogólnych założeń i nie łączył kolorystyczne tarasu z domem , musieliśmy już położyć powłokę końcową, zresztą poprzedni więc i zmieniliśmy kolor

les111

klon nie wiem ile ma lat, posadziliśmy go zeszłej jesieni

glowac

trawa siana sportowa barenburg, siana 3 lata temu , koszenie 1xtydzień + podelwanie automatyczne + piaskowanie, wertykulacja, nawożenie nawozem i wapnem, etc

Ash5

nic z tych rzeczy , nie jestem architektem ani artysta - może na emeryturze - ale to dopiero za 30 lat

askaaa

nadal jestem przeciwny .... ale żona ma argumenty :D

Rezi, jedno jest pewne: jesli nabierzesz ochoty na przewrócenie życia do góry nogami i zostaniesz "wizjonerem" z głodu nie zginiesz ;)

p.s. podobno AMERYKANIE zmieniają zawód średnio 7 razy w życiu.

Hej !

Tak się zastanawiam, czy elewacje to wnętrza - pewnie nie ;-) - ale nie znalazłam lepszego miejsca na ten wątek.

Postaram się umieszczać tu zdjęcia elewacji. Zapraszam do wrzucania swoich zdjęć.

Jak ktoś ma zapotrzebowanie na konkretne zestawienia kolorystyczne to postaram się odszukać w moich zbiorach.

A na początek moje ulubione domy:

http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/179376.jpg

http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/179375.jpg

http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/179377.jpg

Przegladnelam caly watek. Wspanialy. Jednak mnostwo zdjec jest juz niedostepnych i nie znalazlam wielu z brazowym dachem i bialymi (lub prawie bialymi) scianami.

Czy ktos moze cos wkleic pleaseeee?

Czy do takiego dachu i scian pasuje tylko stolarka w kolorze zlotego debu (lub innego jasnego-jakiego tak na marginesie?)

Proszę o pomoc posiadaczy domów w kolorze kremowym (ecru).

Proszę o wklejanie zdjęć z podaniem nazwy i numeru koloru.

Może ktoś z Was ma elewację w kolorze 130E , 165 E lub L091 (kolory weber) i zechciałby się pochwalić nią na forum. Zupełnie nie potrafię wybrać koloru z próbników a już najwyższy czas zamówić tynk.

Z góry dziękuję.

Aneta