TeeF 20.05.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Macie może gdzieś zdjęcie domu wykonanego z tynku Ceresit Kalahari1 + Kalahari3? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 20.05.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Judka, a ten jasny u Ciebie, to co za kolor? zwykły biały jeszcze biały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.05.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Judka czym malowałaś podbitkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 20.05.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Podbitka to PCV grafitowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata83 20.05.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 kochani ale mam dylemat,wiecie ale chyba zrezygnuję z tej żółtej podbitki i zielonej elewacji-będzie nasrane.a to moja druga propozycja:do czarnego dachu zrobię jasną elewację nie białą może śmietankową(tylko w atlas nie ma takiego ,widziałam już coś w greinplaście jasne)a może ktoś robił czymś takim i z tych firm.Podbitkę zrobię grafitową bo i orynnowanie mam grafitowe nie będzie za ciemno??spód bomu będzie mozaika szarawa przypomne okna mam białe-i co mogę zrobić nad nimi ??biel złamaną??czy może ciut ciemniejszy od elewacji??jak myślicie może być taka kolorystyka??czy będzie za ponuro??DORADZCIE MI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 20.05.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam, Proszę Was o pomoc odnosnie tynku FAST. Czy ktoś coś wie n/t jego jakości.Jak on ma się wogóle do ceresitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.05.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Rafalsz, zobacz w wymianie doswiadczen. Tam wlasnie kilka osob tynkuje fast-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 20.05.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Rafalsz, zobacz w wymianie doswiadczen. Tam wlasnie kilka osob tynkuje fast-em. Coś nieudolnie szukam, bo nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 20.05.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 pomogę Dom Judka http://images45.fotosik.pl/127/b1ab60211b54f512med.jpg http://images41.fotosik.pl/123/7a04c54bdeed2a02med.jpg http://images40.fotosik.pl/123/3d3dc591fa8e770bmed.jpg Może ktoś mi podpowie jak wykonać te paski poziome? Poprostu namalować czy może są to wgłębienia w styropianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 20.05.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 w temacie zielonych elewacji znalazłem coś takiego (z boku to podkład, od frontu już na gotowo chyba): http://images49.fotosik.pl/128/8386f84dc51f8f5cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata83 21.05.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 zrezygnowałam z zielonego koloru poszłam teraz w jasny taki świetlisty śmietankowy.będzie takDACH-czarny matPODBITKA-grafitowaORYNNOWANIE-grafitoweOKNA-białeELEWACJA-będzie jasny kolor greinplast 1110SPÓD DOMU,COKÓŁ?-mozaika szara(grafitowa)NAD OKNAMI????????????????????No właśnie nie wiem co zrobić nad oknami??myślę o szarym lub grafitowym kolorze aby je podkreślić!!co o tym myślicie.widzieliście może takie zestawienie??jak to by wedłóg was wyglądało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 21.05.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 beata83 - znalazłam taki domek "na zielono", i jak u Ciebie z białymi oknami i czarną /prawie / dachówką jak to wygląda - oceń sama /gdzieś był taki program do kolorowania domów, wgrywało się zdjęcie domu i "malowało"/ http://images39.fotosik.pl/125/128a853201738a16med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 21.05.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Może ktoś mi podpowie jak wykonać te paski poziome? Poprostu namalować czy może są to wgłębienia w styropianie? Paski nie są wgłębieniami w styropianie, ani nie są namalowane farbą. Ekipa robiła to za pomocą taśmy jakiejś, pewnie PCV. Czyli okleili to zgodnie z rysunkiem, a potem nadładali tynk jasny i ciemny. Nie byłam przy tym. Ale marudzili trochę, że wymyśliłam jakies paski. Zainkasowali za to dodatkowo coś ok. 650 - 700 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 21.05.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 to nie moja elewacja tylko jednego z sąsiadów ale może komuś przyda się taka wizualka "buraczkowa"http://images46.fotosik.pl/129/fa0551fc2564878bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.05.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Czy ma ktos tynk w kolorze F8050 lub biel polarna ze wzornika Kabe? Zawezilam wybor do tych dwoch i dalej nie moge sie zdecydowac. Nie bardzo widze roznice. Pewnie bedzie widoczna w duzym formacie. Tylko, ze moze byc juz za pozno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.05.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Czy ma ktos tynk w kolorze F8050 lub biel polarna ze wzornika Kabe? Zawezilam wybor do tych dwoch i dalej nie moge sie zdecydowac. Nie bardzo widze roznice. Pewnie bedzie widoczna w duzym formacie. Tylko, ze moze byc juz za pozno ja też chcę zobaczyć....proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.05.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 A biel polarna Kabe, to jaki numer? Bo ja mam K10030, mogę zaprezentować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata83 22.05.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Bo ja mam K10030, mogę zaprezentować... bardzo chętnie popatrzę.też szukam coś jasnego ,ale nie czystego białego z greinplastu,jakby ktoś coś miał to byłabym wdzięczna . bo nie ma nic takiego jasnego tylko biek i od żółci pochodzące. doradzcie mi coś!!!do mojego czarnego dachu i białych okien,a co zrobić nad oknami podkreślić na ciemno czy już nic nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 22.05.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 beata83, białe okna świetnie podkreśla czysta biel, zyskują na "rozmachu" Myślę, że mozna tą biel dopasować do bieli okien i będzie to ładnie wyglądało. Tak czysto i przejrzyście. Nie podkreślałabym okien na czarno, wygląda to dość ciężkawo. Jeśli masz ciemne parapety, to już sprawi, że okna nie będą tylko jasnymi plamami. Powodzenia! Aha, można linie okien podkreślić prostymi ( albo dekoracyjnymi, jak kto woli ) styropianowymi opaskami, pomalowanymi np. na biało, przy białych oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata83 22.05.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Tkanka7 dzięki za odpowiedz ,juz rozwiałaś moje wątpliwości ,zrobie tak jak piszesz i będzie super tylko jeszcze jasny kolor z greinpolasu -może ktoś robił takim ??widze tu dużo domków na jasno zrobionych białe okna świetnie podkreśla czysta bielto sugerujesz abym elewacje pomalowała na biało??biało może nie,może wolałabym coś ciut ciemniejszego,taka złamana biel Jeśli masz ciemne parapetybędą grafitowe lub czarne. a i mam dwa filary z przodu domu-to też na taki kolor jak nad oknami czy jak elewacja?? a kolor 1110 z GREINPLASTU??JEST BARDZO JASNY ZALATUJE TAKĄ LECIUTKĄ LIMONKĄ CZY PÓJSC W KERMIK CIĘŻKO JEST DOBRAĆ COŚ JASNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts