gabriela 28.05.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Popieram, jasny kolor wyglada zdecydowanie lepiej niz oliwka!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 28.05.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Dziękuję bardzo za porady. Faktycznie myślałam o kolorze zielonym, ewentualnie o ecru. W projekcie przewidziane są jeszcze bonie na prawie 40 % ścian zewnętrznych i w związku z tym myślałam, żeby zastosować 2 kolory, ale bardzo zbliżone do siebie, aby się za bardzo ze sobą nie gryzły... Myślicie, że zielony, taka oliwka byłaby ok? Piękny domek, co to za projekt? A co do koloru elewacji to tylko nie zielony, Zetka pokazała piękny kolor elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.05.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Mnie sie tez bardzo podobaja jasne. Sama tez bede miala jasny, ale widzialam na zywo taki oliwkowy nowoczesny. Pieknie wygladal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata83 29.05.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 tylko nie rób zielonego,sąsiad pomalował i wygląda to nie zaciekawie,chodz sama myślałam o zielonym a też mam czarny dach tyle że okna białe.a zobacz kolor 1110 z greinplastu taki jaśniutki ja robię właśnie ten,tylko nie wiem co zrobić koło okien doradzcie mnie:jak mam okno ,to zrobić taką opaskę ze styropianu 20 cm czy 15 cm-do okoła okna i nawet pod parapetem?? jak to wygląda?? bo muszę coś zrobić bo do jasnej elewacji i białych okien muszą być jakoś podkreślone.a jeszcze w jaki kolor pujść koło okien w szary czy brązik czy może w żółty??elewacja bęedzie jasna śmietanka z nutką słoneczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monio 31.05.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Dziękuję wszystkim za porady Cały czas biję się z myślami czy jednak nie zastosować koloru zielonego... Bardzo mnie na to namawia znajoma projektantka, która twierdzi, że ten kolor idealnie się sprawdzi przy takiej bryle budynku z ciemną dachówką... Myślałam o kolorze K12080 i K12120 z firmy KABE, oraz o kolorze 28D i 28F z firmy BOLIX. W ogóle to się zastanawiam czy dać dwa kolory (mam na ok. 30 % ścian boniowania) czy zostać tylko przy jednym... Do mychy: projekt pochodzi z ARCHONU. http://www.phuimasz.ovh.org/images/archon2.jpg http://www.phuimasz.ovh.org/images/archon1.jpg Co prawda w projekcie elewacja wygląda 'troszeczkę' inaczej gdyż w części górnej idzie cegła klinkierowa - u mnie tego nie będzie. Kurcze, nie sądziłam, że wybór koloru elewacji będzie taki trudny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena925 31.05.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 przebrnęłam przez większość zdjęć w tym wątku... uffff! I nie znalazłam tego czego szukałam Albo się nie wyświetliło bo kilka zdjęć jest niedostępnych. Wymarzył nam się kolor pomarańczowy. ale. Nie jadowity pomarańczowy, ostry i nie pastelowy. taki lekko ceglany, przygaszony. i nie ciemny. widzialam już tutaj pomarańcze ale nam zależy na ciemnym dachu (takim brązowo-bordowym) i brązowych wykończeniach (okna, bonie, szprosy). Zjeżdziliśmy dzisiaj 100 km w okolicy szukając inspiracji i trafiliśmy na 2 domy i tylko tyle. więc może Wy macie jakieś takie elewacje albo zdjątka? no bo coś trzeba pokazać wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 31.05.2009 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 A może tak spróbujesz? http://visualizer.gigabox.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 01.06.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Marzena 925 znalazlam zdjecie takiego koloru jakiego szukasz, czy o to Ci chodzi? Dachowka tu tez jest antracytowa. http://img132.imageshack.us/img132/1134/dscf5002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 01.06.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 A moze tak? http://img20.imageshack.us/img20/3103/dscf5008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 01.06.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Mam jeszcze jedno: http://img192.imageshack.us/img192/1426/dscf4997.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekbbb 02.06.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Mam dach z blachodachówki koloru wiśniowego, a okna i drzwi w kolorze dębu. Jak ktoś by miał fajne fotografie elewacji pasujące do takiego zestawienia to proszę o pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 02.06.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 No to ja się też dołączęDach - antracytOkna - złoty dąbElewacja - biały i jasnoszary - do zrobieniaParapety antracyt - też dopiero będą robioneI zastanawiam się, czydrzwi i brama złoty dąb?, czy może szary...podbitka: złoty dąb, biała...Doradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 02.06.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ania i tomek, ja bym dała drzwi i podbitkę złoty dąb, widziałam taki domek (z takim samym zestawieniem) tylko tynk jakby ecru, śmietankowy taki i wyglądał zaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 02.06.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ja mysle podobnie jak Dardurka. Jesli okna Masz złoty dąb to Zostań przy tym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 02.06.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 No to ja się też dołączę Dach - antracyt Okna - złoty dąb Elewacja - biały i jasnoszary - do zrobienia Parapety antracyt - też dopiero będą robione I zastanawiam się, czy drzwi i brama złoty dąb?, czy może szary... podbitka: złoty dąb, biała... Doradźcie Tez mi pasuje ten złoty dąb, ale to trochę zależy od projektu domu. Najlepiej zrobić sobie wizualkę i porównać, czy gdzies nie jest jakiegoś koloru za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 02.06.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Drzwi bym dała złoty dąb ( wtedy z drewna bejcowanego) lub w kolorze bramy, natomiast bramę dobraną do elewacji - jasnoszarą. Unikniesz okleiny drewnopodobnej na takiej dużej powierzchni i brama nie będzie zaakcentowana, bo i po co? O podbitce się nie wypowiadam, bo trzeba by domek zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 02.06.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 To moze jak tez poprosze o taki sam kolor, ale z Kabe. Tez chcialabym ecru. Baardzo jasny. I tez nic nie moge znalezc. Te kolory sa jakies dziwne. Mialam szukac pierwszego po bialym, a tam nie ma czegos takiego. U nas jest tynk Armasil T z Kabe. Odcień bardzo jasny beż, właściwie ecru - numer w próbniku K 10650. Wygląda super. Możesz wkleić zdjęcia swojej elewacji? Rozważam ten kolor i chętnie zobaczyłabym jak wyszedł w realu. Moze ktoś jeszcze dysponuje zdjęciami elewacji z Kabe, w kolorach beżu i ecru?będę wdzięczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 02.06.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Widzialam ten kolor na probce i wyglada na bez, nie ecru.Magda2005, wklej zdjecia swojej elewacji, jesli mozesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 02.06.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 według mnie bliżej ecru jest ten 10020, który chyba już był w tym wątku, albo mój 10030... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 02.06.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Upatrzylam teraz 10040. 10010, to chyba bialy.Ale, jak on wyglada na zywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts