Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja też mam wizję :wink: desek w poziomie, coś koło drzwi wejściowych, tarasu i ....nie wiem co dalej :roll:

Coś mi się widzi, że masz Malko z tą elewacją tak jak ja z lampami na dół :roll: :oops: :lol:

Twojej lampy też jeszcze nikt nie wyprodukował :lol:

ja też mam wizję :wink: desek w poziomie, coś koło drzwi wejściowych, tarasu i ....nie wiem co dalej :roll:

Coś mi się widzi, że masz Malko z tą elewacją tak jak ja z lampami na dół :roll: :oops: :lol:

Twojej lampy też jeszcze nikt nie wyprodukował :lol:

Jest właśnie tak jak piszesz, że też żaden z producentów się nie postarał :evil:

:lol:

Problem w tym, że na cały dół chcę z jednej rodziny 2x4 do salonu, 1x2 do jadalni, 2x1 do kuchni i przedpokoju :cry:

Cieszynianko, nie masz wyjścia, póki ten dizajner nie przyjdzie na świat proponuję żaróweczki plus torebki papierowe dla poprawienia klimatu :wink:

Moja Większa Połowa już się pogodziła, że póki jakaś lampa mnie za serce nie złapie ( i będzie w różnych kombinacjach ilościowych) będą (już są) żarówki na drucie :lol:

O torebkach pomyślę :D

A to moja elewacja, jeszcze ciepła :D

http://s20.photobucket.com/albums/b212/magdzina/dom/163.jpg

Podoba sie mi Twoj kolor elewacji i kieeedys jeszcz myslalam o tym kolorze ale teraz, kiedy u mnie sie troszke plany pozmienialy to nie wiem czy do bordowego dachu bedzie pasowac taka zielen?

Co prawda, do otynkowania domu, jeszcze mam czas, ale juz zaczynam czegos szukac.

A to moja elewacja, jeszcze ciepła :D

http://s20.photobucket.com/albums/b212/magdzina/dom/163.jpg

Podoba sie mi Twoj kolor elewacji i kieeedys jeszcz myslalam o tym kolorze ale teraz, kiedy u mnie sie troszke plany pozmienialy to nie wiem czy do bordowego dachu bedzie pasowac taka zielen?

Co prawda, do otynkowania domu, jeszcze mam czas, ale juz zaczynam czegos szukac.

Kolor elewcji bardzo pogodny, ale jest też intensywny, lepiej dobrze przemyśleć połączenie. Z tym bordowym dachem mam wątpliwości. Może wrzuć jakieś zdjęcia domu gdzie widać ten dach?

sure rowniez uswiadamiam sobie, ze ta zielen to absolutnie nie bedzie pasowac. Ale podoba sie mi szalenie! Zaluje, ze tak sie wszystko pozmienialo, ale to jeszcze nie koniec swiata, prawda?

Zdjatko dachu bede miec koncem wrzesnia - zmiana dachu przewidziana na 10 sierpnia wiec kiedy juz beda ...zamieszcze.

Poki co bede sledzic ten watek :)

Ludzie poratujcie bo zwariuje ;)

Musze do jutra podjac decyzje o kolorze stolarki okiennej a co za tym idzie drzwi i bramy garazowej.

Dachowka brazowa Rupp ceramika (jest tylko jeden braz u nich - jest to taki ciemny gleboki braz raczej chlodniejszy niz na zdjeciu ponizej) kominy klinkier identyczny jak dachowka, filar przed wejsciem ten sam klinkier co kominy.

http://www.monier.pl/uploads/pics/syrius_13.jpg

Okna oknoplast - chcialem dac ich dab bagienny - bardzo ciemne, pasowaly by do dachowki i slupkow przed wejsciem tzn nie odcinaly sie niemal, ale....

Teraz tak sobie ogladam i mam wrazenie ze bedzie tego ciemnego za duzo, i moze lepiej zeby okna, dzwi, brama garazowa odcinala sie od tego ciemnego dachu nieco. I tu bardzo podoba mi sie orzech stosowany w oknoplascie.

Jakies poczucie estetyki mam i generalnie poszedl bym w te ciemne zeby nie odcianaly sie od dachu, z drugiej strony boje sie ze bedzie to wszystko strasznie smetne. Orzech jest za to bardzo ladny, daje takie cieplo "drewniane" ale nie daje az takiej zolci w sloncu jak zloty dab. Dab bagienny natomiast jest do bolu ciemny i zimny.

Ladnie bedzie brazowa ciemna dachowka, takie same slupy przy wejsciu /brazowy klinkier/ i orzechowa stolarka okienna i drzwiowa?

Myslalem zeby bylo cos jak ponizej, ale nie wiem czy okna o ton jasniejsze - wlasnie orzech nie beda lepsze - dachowka na zdjeciu tez podobno braz tylko z powodu pogody wyszlo tak ciemno

http://img142.imageshack.us/img142/8236/pict59471nx9.jpg

pozdr

strix

Witam

Bardzo mi się podoba zastawienie tych dwóch kolorów na elewacji i chciałbym mieć coś podobnego.

Jeśli jest ktoś kto orientuje się co to za kolory ewentualnie zna numery kolorów z wzornika i może pomóc to bardzo,bardzo proszę!!

Przy elewacji nie ma az takiego wielkiego znaczenia czy okna beda o ton jaśniejsze czy ciemniejsze. Z daleka nie jest to az tak zauważalne. Na Twoim miejscu zastanowiłabym się jakie chcesz mniec wnętrza i do nich dobrałabym kolor okien. Od srodka odcień koloru jest ważniejszy, przydnajmniej jak dla mnie :-)

Witam

Bardzo mi się podoba zastawienie tych dwóch kolorów na elewacji i chciałbym mieć coś podobnego.

Jeśli jest ktoś kto orientuje się co to za kolory ewentualnie zna numery kolorów z wzornika i może pomóc to bardzo,bardzo proszę!!

proszę bardzo :D

silikonowy tynk Armasil KABE kolor F1050 i F1080

Witam

Śliczne dzięki,akurat mam zamiar brać tynk kabe i też silikonowy :D

Ps.Ale w moim wzorniku kabe nie ma takiego koloru??

Kolory zaczynają się literką K i są 5-cio cyfrowe :cry:

Już wiem to są kolory ze starego wzornika :)

Cześć mam zamiar robić zieloną elewacje wpadającą bardziej w seledyn, chcę też mieć drewnianą podbitkę. Wiem, że do zielonego bardzo ładnie pasuje podbitka i okna białe ale robić drewniana podbitkę i malować ja na biało według mnie mija się z celem. Szukałem w internecie przykładów zielonej elewacji ale jest ich nie za dużo. Może ma ktoś z was fotki zielonej elewacji, zastanawiam się jak by ona wyglądała z oknami i podbitką w kolorze jesiennego dębu lub zbliżonego koloru. Jeżeli chodzi o dachówkę to mam czarną.

Z góry dzięki za pomoc.

Witam

Śliczne dzięki,akurat mam zamiar brać tynk kabe i też silikonowy :D

Ps.Ale w moim wzorniku kabe nie ma takiego koloru??

Kolory zaczynają się literką K i są 5-cio cyfrowe :cry:

Już wiem to są kolory farb silikonowych a nie tynku cienkowarstwowego :)

gdybyś miał jeszcze jakieś pytania to zapraszam :D

http://forum.muratordom.pl/kto-buduje-dom-orion,t33169-4500.htm

tam znajdziesz właściciela tego domku :wink: