bemark 13.09.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 bardzo ladny kolor spokojny eleganckiczy mozna sie dowiedziec jaki to tynk bialy i malowany czy odrazu barwiony?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 13.09.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Jakie robicie tynki? jedni mi podpowiadaja najpierw tynk mineralny bialy pozniej dobra farba pomalowac np silikonowa czy silikatowa inni gotowy tynk polozyc sama juz nie wiem kogo sluchac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.09.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Nasi murarze radzili położyć barwiony tynk silikatowo-silikonowy. Jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 14.09.2009 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 http://lh6.ggpht.com/_QEgLSEqE-Xo/Sq1avPmkc2I/AAAAAAAAAtU/c3vj-KXiIa4/s720/od%20frontu.JPG Ladny domek i kolor elewacji. Mam pytanie: czy jasne elewacje nie sa zbyt brudzace, tzn; czy nie lapia kurzu czy brudu, zwlaszcza po deszczu?? Sama mam dylemat jaki kolor wybrac - ciemny czy jasny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarthaB 14.09.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 bardzo ladny kolor spokojny elegancki czy mozna sie dowiedziec jaki to tynk bialy i malowany czy odrazu barwiony? pozdrawiam barwiony. tak nam radzili murarze i znajomi. a w ogole to wybralismy baranka 2 mm, jakims zbiegiem okolicznosci polozyli nam kornik 2 mm ... i w sumie dobrze wyszlo, bo teraz elewacja nam sie bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 14.09.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Mam pytanie: czy jasne elewacje nie sa zbyt brudzace, tzn; czy nie lapia kurzu czy brudu, zwlaszcza po deszczu?? Sama mam dylemat jaki kolor wybrac - ciemny czy jasny? Nasza elewacja jest bardzo jasna i nie łapie żadnego kurzu, a po deszczu wystarczy ewentualne błoto polać wodą albo zetrzeć na sucho/zamieść (jak pisałam wyżej) ale: po pierwsze mamy farbę silikonową po drugie żadnej struktury, tynk jest gładki, gipsowy (nie ma zakamarków do osiadania kurzu i brud ma gorszą przyczepność) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.09.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Dziękuje dachówka RuppCeramika sirius, tynk silikatowy firmy KABE nr 1010. pozdrawiam karkoludku czy na pewno jest to kolor Kabe nr 1010, a nie 10110? Właśnie zamówiliśmy kolor na naszą elewację wybraliśmy 10130 (bardzo podobny do Twojego) i dlatego dopytuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 14.09.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Mam pytanie: czy jasne elewacje nie sa zbyt brudzace, tzn; czy nie lapia kurzu czy brudu, zwlaszcza po deszczu?? Sama mam dylemat jaki kolor wybrac - ciemny czy jasny? Nasza elewacja jest bardzo jasna i nie łapie żadnego kurzu, a po deszczu wystarczy ewentualne błoto polać wodą albo zetrzeć na sucho/zamieść (jak pisałam wyżej) ale: po pierwsze mamy farbę silikonową po drugie żadnej struktury, tynk jest gładki, gipsowy (nie ma zakamarków do osiadania kurzu i brud ma gorszą przyczepność) Pozdrawiam. Pewnie i tak jest poniewaz widzialam duzo jasnych elewacji, tak naprawde to jestem troszke laik w tym temacie i jak rozumiem kiedy czytam - "bialy i malowany czy odrazu barwiony? Chodzi i dobieranie koloru farby, po uprzednim otynkowaniu lub juz gotowego tynku?? Tynki silikonowe? Czy jest jakis program w ktorym mozna wybrac kolorki? Taaaak u mnie planowany jest tynk gladziutki jak niemowleca pupcia nie lubie jakis "upiekszaczy ; prostota w swoim rodzaju jest juz piekna jak mawiala pewna witch Pozdrawiam cierpliwych i nie krecacych glowa z grymasna mina podczas czytania moich postow I jeszcze jedno; mysle o bezowej elewacji aleee rowniez o lekko brazowej, bardzo jasny braz tylko nie umiem sobie tego wyobrazic na tym domie, czy jasny braz bedzie ok? czy trzymac sie uprzedniego - bezowego? http://lh5.ggpht.com/_07pZyfjzQJk/Sqal_1p72kI/AAAAAAAACNI/Smx4eE4UePI/s800/SDC12302.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karkoludek 14.09.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 karkoludku czy na pewno jest to kolor Kabe nr 1010, a nie 10110? Właśnie zamówiliśmy kolor na naszą elewację wybraliśmy 10130 (bardzo podobny do Twojego) i dlatego dopytuję na kubełku z tynkiem widnieje ten numer i pamiętam że przy zamawianiu też go podawałam więc powinno sie zgadzać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stoklos 15.09.2009 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witam wszystkich czy spotkał się ktoś z elewacją wykonaną z gontów bitumicznych? Myślę nad czymś takim ale nie wiem czy to zda egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 15.09.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Pomocy Nie wiem jaki dać kolor na elewację Dach jest czerwony (ceglasty), okna białe, podbitka Gamrat tzw.ciemny dąb, rynny brązowe. Wiadomo, że najbezpieczniejszy kolor to kremowy / ecru itp. ale co jeszcze? Pomyślałam o "kawie z mlekiem" i do tego obramowanie styropianem okien na biało. Jak myślicie będzie pasować? http://images33.fotosik.pl/303/e7377295afdefc13med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 15.09.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Myślę, że każdy delikatny kolor będzie pasował, a do takiej kawy, może lepiej nie białe obramówki tylko jakieś odcienie beżu, ecru... Abromo, nawet nie wiedziałam, że masz taki piękny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 15.09.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Dardurko, dziękuję za miłe słowa i radę. Białe obramowanie okien wydawało mi się odpowiednie gdyż optycznie powiększy czy uwydatni okna które są raczej małe. Poza do białych ram okiennych może lepiej nie dawać kolejnego koloru. Poradź mi jeszcze jak zrobić łuczek na tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 15.09.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ja bym go oddzielnie nie uwydatniała, tzn. już bez obramówek w kolorze elewacji, jedynie filary można podkreślić, ale wtedy pasowało by tym samym kolorkiem co obramówki, a jak ma być biały - jasny to może szybko się ubrudzić w tak dostępnym miejscu, chociaż teraz są takie tynki, że się nie brudzą albo kontur łuczku i falarki w innym kolorze niż elewacja, okien nie jest dużo więc nie powinny się zlewać te wszystkie obramówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 15.09.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 To może ja się nieśmiało pochwalę swoją elewacją.. jeszcze nie skończoną - brak cokołu, ale i tak mi się podoba http://lh3.ggpht.com/_N4gg370PUvc/Sq9_2ygMkgI/AAAAAAAABcw/nK_i_UESKCM/s400/elewacja_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 15.09.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Magda, bardzo ładny, ciepły kolor U mnie by też taki pasował. Jaki to tynk i i kolor (numer?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 15.09.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Magda, bardzo ładny, ciepły kolor U mnie by też taki pasował. Jaki to tynk i i kolor (numer?) A dzięki Tynk to Weber chyba silikatowy - kolor 140 D. Kolor jest o tyle ciekawy, że jak świeci słońce, to jest to lekkie ecru, wpadające w biały, a jak jest w cieniu, to taki cieplejszy żółty się wydaje. Jak świeci słońce, to mi się odcień bardzo podoba, a jak jest w cieniu, to mam wrażenie, że za ciemny... ale podejrzewam, że tak jest z każdym kolorem - nie wygląda tak samo w ciągu całego dnia. Zresztą to widać na frontowej i bocznej elewacji - ten sam kolor, a wygląda jak 2 odcienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 16.09.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 o.n.k.a. Jeszcze poproszę o kolor dachówki, okien i drzwi. Też mi się bardzo podobaja. Kolor farby już spisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 17.09.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 karkoludek napisał: Dziękuje dachówka RuppCeramika sirius, tynk silikatowy firmy KABE nr 1010. pozdrawiam karkoludku czy na pewno jest to kolor Kabe nr 1010, a nie 10110? Właśnie zamówiliśmy kolor na naszą elewację wybraliśmy 10130 (bardzo podobny do Twojego) i dlatego dopytuję _________________Andromeda I-bliźniak z małymi zmianami http://www.dobredomy.pl/?id_project=18 Sprzedam NOWE KOŁNIERZE DO OKIEN POŁACIOWYCH FAKRO EHN (8szt, wymiar 78x160). Kolor RAL 8019 (ciemny brąz).witamprzymierzamy sie rowniez do tego koloru 10130i ty i karkoludek macie racje sa 2 wzorniki tynkow kabe nowy i stary i tsad rozne numerypozdrawiamdzisiaj zamawiam tynk albo kabe 2 milimetry baranek albo webera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 17.09.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 witam szukam zdjec oliwkowych elewacji..........mam dachowke sirius brazowa i tak sobie mysle, ze ladnie by wygladala do tego oliwka .. .....jesli Ktos z Was ma w posiadaniu zdjecia to baaaardzo prosze o wstawienie na forum, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts