artfilka 24.03.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Poza tym ci co ocieplali dom skryli pod styropian piorunochron a woda spływając po część drutu z dachu powoduje zaciek rdzy na elewacji..i co z tym zrobić Hej - wydaje mi sie, ze drut z piorunochrona nie moze byc schowany w styropianie - zacieki na elewacji to moze byc najmniejszy problem... noooo też przemknęło mi, że być może i inny problem z zaklejonym piorunochronem. hmmmm a więc modyfikować coby woda nie zacieków nie robiła czy montować nowy echhh fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka i Karol 26.03.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam!stoimy przed wyborem koloru elewacji, mamy dachówkę cementową w kolorze grafitu a okna i bramy w kolorze orzech. Planujemy tynk silikonowo na wzorniku z Bolixa spodobał nam się kolor taki bardzo jasno wrzosowy (42F nr. koloru na wzorniku) tylko się zastyanawiamy jak to będzie wyglądało? czy ma ktoś może takie kolory na elewacji i mógłby podzielić się zdięciami???A jaki kolor elewacji wy byści proponowali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 26.03.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Kolor okien mam chyba inny,ale dach bardzo zblizony-z tego co piszesz.Ja mam zamiar wybrac Webera silikon,wahamy sie pom. jakas ''brzoskwinka'' , czy czyms zoltawym lekko,bezem....albo ostatecznie sino-bialym,pod podbitke,parapety szare i narozniki,chyba fajnie by to u mnie pasowalo.Dylemat mamy,gdyz maja kopcacego caly rok sasiada,boimy sie bardzo jasnych kolorow,tez tego,ze z czasem same z siebie wyblakna i lekko sciemnieja....Jaka fakture robisz?Planuje baranka 1.5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka i Karol 27.03.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 fakture robimy taką jak wy 1.5mm baranek. kolorki "Brzoskwinki" i żułte też nam się podobają tylko że w naszej okolocy jest już duzo takich kolorów. jeszcze jest jeden kolorek nad którym się zastranawiamy jest on taki jasno seledynowy (limonkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 27.03.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 My mamy właśnie taki jasno seledynowy (limonkowy) do czarnej dachówki i mahoniowej stolarki; bardzo nam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragna 28.03.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 a moja elewacja bordowa http://images48.fotosik.pl/232/528af370e6149fc0m.jpg http://images44.fotosik.pl/235/cb58e7bff0330817m.jpg weendy Weendy , dołączam do grona proszących o rodzaj i kolor Twojego tynku! Cieszę się,że znalazłam Twoje zdjęcia, bo także marzy nam się taki kolor elewacji. Przerabiałam w myślach kolory kremowe, zielone, ceglaste ale ostatecznie kolor Waszego domku wydaje się nam idealny, no i sprawdzony u Was na dużej powierzchni. Dach będzie antracytowy, więc prawie czarny, a obwódki wokół okien i drzwi z jasnej cegły klinkierowej. Gratulujemy pomysłu i realizacji, Twoje fotki upewniły mnie co do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka i Karol 28.03.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 miciu a czy moglibyźmy prosić o przesłanie elewacji waszego domku na meila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 28.03.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Emilka i Karol poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 29.03.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Ash5świetna elewacja. Pochwal się co to za cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 29.03.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 dziękuję Dachówka to Kreaton naturalna angobowana. Kolor z mieszalnika piasek, żółty i kropeka wina(sic!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 30.03.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Piękne te Wasze domki. Ja też chciałabym pokazać swoją Karmen http://images36.fotosik.pl/158/fc7b7f113248cb20med.jpg http://images49.fotosik.pl/271/dae0bddb74697e30med.jpg http://images42.fotosik.pl/187/135831a4a6111958med.jpg Ślicznie!!!!! A ja wszędzie szukam wolich oczek a tu proszę taka konspiracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 31.03.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Ash5 zdradź jeszcze co to za opaski wokół okien, gdzie kupione i jaki model. Są naprawde stylowe. Będę wdzięwczna, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 31.03.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Kochani jesteście dziękuję. STEFANY: Opaski to styropian kupiony u producenta ( prywatny domek w Kielcach) poszukam nazwy firmy. Pojechaliśmy tam i właściciel nam pomógł wybrać. Jakieś dobre ceny miał- ale to chyba już przyślę na priv. MonikaC a przypadkiem nie jesteśmy sąsiadami? Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 31.03.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 STEFANY: Opaski to styropian kupiony u producenta ( prywatny domek w Kielcach) poszukam nazwy firmy. Pojechaliśmy tam i właściciel nam pomógł wybrać. Jakieś dobre ceny miał- ale to chyba już przyślę na priv. To ja też poproszę namiary na tego producenta. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 31.03.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 MonikaC a przypadkiem nie jesteśmy sąsiadami? Zapraszam! yyyyy w sumie to jeszcze to samo województwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 11.04.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 kochani , przepraszam za brak odpowiedzi: wysypał mi się komputer i teraz próbuję odzyskać dane. Jak tylko sie uda wszystko napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 14.04.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam, oto moj pierwszy wpis na forum wiec 'starych wyjadaczy' prosze o wyrozumialosc Wydaje mi sie, ze przeszukalam juz wszystko wzdluz i wszerz, przejezdzilam wszystki katki i zakatki i nadal nic. Szukam ciekawej elewacji dla naszego domu, ktorego budowa zaczyna sie juz w sierpniu, ma to byc klinkier. Wsteonie myslelismy o szarym kolorze z CRH - Tytan, Nepal lub Tybet, ale im blizej jestesmy podjecia finalnej decyzji tym wiecej obaw. Bo moze cos w czerwieni/ brazie? (np Rustika) No i jak juz bedzie kolor klinkieru to co dalej? Dodam ze nasz dom jest raczej z tych rozlozystych, z dachem kopertowym, poddasze uzytkowe. POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 14.04.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Kajka.Z napisała: Szukam ciekawej elewacji dla naszego domu, którego budowa zaczyna się już w sierpniu, ma to być klinkier. Szczerze mówiąc to szukać możesz ale czy to będzie ta elewacja to zdecydujesz dopiero gdy domek już będzie stał . Trzeba spojrzeć na to co powstało i dopiero szukać inspiracji... Na elewację masz jeszcze bardzo duuuużżżooooo czasu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 15.04.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Kajka.Z napisała: Na elewację masz jeszcze bardzo duuuużżżooooo czasu. Pozdrawiam. Stały bywalcu, nie bardzo duuuzo czasu, jesli nie zatwierdze elewacji klinkierowej to mocno zmieni sie projekt (nie bedzie sciany 3warstwowej). A niestety zmysl wyobrazni jest u mnie ograniczony do minimum. Albo nawet jeszcze bardziej Dlatego bardzo prosze o wszelkie linki/ zdjecia z elewacja klinkierowa, najchetniej w kolorze szarym/ grafitowym lub czerwonym. Z góry dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 15.04.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Obiecuję, że jak natrafię na jakąś z twoich upodobań to ją tu pokażę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts