Aleksandryta 20.09.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 20.09.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 1 Jedynka najładniejsza ale ja jestem przeciwniczką białych elewacji (i generalnie innych niepraktycznych rozwiązań). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 20.09.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 2,3,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 20.09.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Zdecydowanie 1. Ewentualnie 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.09.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 http://images44.fotosik.pl/313/f5cc55733ce6805cmed.jpg Marzena, bardzo fajna elewacja i bryła domu także. A co to za dachówka? Jakiej firmy są te zabezpieczenia balkonów /balustrady/ górnych okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyyberka 20.09.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam, mam pytanie i proszę o pomoc...co to jest za drewno na tym domku? jaki to kolor? Jaki kolor ma elewacja...jasny beż? kośc słoniowa? Będę wdzięczna za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katia0005 21.09.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 witam! pomożecie w podjęciu decyzji z kolorem elewacji? tu fota: http://picasaweb.google.pl/lh/photo/6UVuVozbt8--HExPqA-G9xe4MF-h14Gnyb1OYMDkpPQ?feat=directlink z góry dziękuję , liczę na pomoc pozdrawiam dorota mi najbardziej sie podoba 2 i 3 z przewagą na 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 21.09.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 doradźcie czy dawać taki kamień - grafit we wnęce czy pozostawić tam tynk http://pl.stonemaster.com.pl/page1.html .Tynk będzie biały i będą elementy drewniane, mniej więcej takhttp://images50.fotosik.pl/343/45e41eccffadf3d9.jpg http://images50.fotosik.pl/343/b1805d1e56abb7ac.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena2000 21.09.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Marzena, bardzo fajna elewacja i bryła domu także. A co to za dachówka? Jakiej firmy są te zabezpieczenia balkonów /balustrady/ górnych okien? Basiu dziękuję za opinie bryła budynku to wypociny moje i męża i projektanta, elewację projektowaliśmy już sami bez projektanta. Stawialiśmy budynek na gotowych, kilkuletnich fundamentach i postanowiliśmy się w nie wpasować. Nie wszystko wyszło tak jak byśmy chcieli - ale jest OK. Dachówka to Creaton Domino w kolorze łupka. A balustrady to też nasz pomysł. Wykonane u ślusarza na zamówienie ze stali nierdzewnej szczotkowanej o profilu kwadratowym. Najpierw zostały przymocowane do budynku a później walczyliśmy z tynkarzami - żeby nam to obudowali tak - żeby "wychodziły z muru". Trochę z tym jest zabawy i ze styropianem - ale tak sobie to wymyśliliśmy i efekt nas zadowala Pozdarwiam. Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.09.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Marzena, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 21.09.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 witam! pomożecie w podjęciu decyzji z kolorem elewacji? tu fota: http://picasaweb.google.pl/lh/photo/6UVuVozbt8--HExPqA-G9xe4MF-h14Gnyb1OYMDkpPQ?feat=directlink z góry dziękuję , liczę na pomoc pozdrawiam dorota 2,3 z przewaga na 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 22.09.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Zdecydowanie 2!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 22.09.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 (edytowane) doradźcie czy dawać taki kamień - grafit we wnęce czy pozostawić tam tynk http://pl.stonemaster.com.pl/page1.html . Tynk będzie biały i będą elementy drewniane, mniej więcej tak http://images50.fotosik.pl/343/b1805d1e56abb7ac.jpg We wnęce dałbym też drewno a jeśli kamień to raczej jasny. Grafit przytłoczy tę elewację. dzięki serdeczne za Wasze głosy, będzie 5 lub 6 . pozdrowionka! Naprawdę chcesz mieszkać w takim burym domu? Jak dla mnie 1 albo 2 jeśli już musi być jakiś kolor. Edytowane 22 Września 2010 przez jarett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.09.2010 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Pewnie, że tak. Dlatego ja stawiam na 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 23.09.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Naprawdę chcesz mieszkać w takim burym domu? Jak dla mnie 1 albo 2 jeśli już musi być jakiś kolor. Bury czy nie bury - to kwestia gustu. Dla jednego bury, dla innego nie. Ja na przykład nigdy nie zrobiłabym białej elewacji (na początku będzie ładna, potem szaro-zielona). Mi się nie podoba kolor 3 (brr..) a ktoś inny ten kolor wybrał jako najlepszy O gustach się nie dyskutuje a ładne jest to co się komu podoba Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 23.09.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Dzięki jarett ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 23.09.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 (edytowane) BO gustach się nie dyskutuje a ładne jest to co się komu podoba Pozdrawiam! No jak się nie dyskutuje? A co my robimy na tym forum ? głównie dyskutujemy i prezentujemy swoje gusta. Budowa domu to chyba w ogóle najlepsza ekspresja własnego gustu (chyba, że wszystko za nas robi projektant). Skoro koleżanka pyta jaki kolor to ja odpowiadam - propozycje 5 i 6 są wg mnie do bani. Są bure i smutne. Przytłaczające a nie ciepłe. Kontrast białej ściany, zielonej trawy i niebieskiego nieba wygląda świetnie, ale brązowy dom już nie będzie tak zachwycał w piękny letni dzień. Zresztą jestem zdania, że wszelkie takie kolorystyczne odskoki są tymczasowe. Dziś pomalujemy dom na bordowo a za 5 lat będziemy się tego wstydzić. To samo dotyczy wnętrz. Pewne kompozycje kolorystyczne są uniwersalne i ponadczasowe i będziemy się w nich czuć dobrze tak samo dzisiaj jak i przez kolejne lata. Ty byś nigdy nie zrobiła białej elewacji a ja nigdy bym nie zrobił elewacji w jakimkolwiek kolorze poza białym (no może jakieś subtelniutke ecru). Bordowe albo zielone elewacje do dla mnie zgroza. Ale jak widzę (nawet po tym wątku) - mnóstwo ludzi takie ma, a drugie mnóstwo się nimi zachwyca. I spoko, ich sprawa. Takie jest moje, i tak subtelnie wyrażone, zdanie. Ludzie wklejają swoje zdjęcia bo osobiście (wedle ich gustu) uważają, że są super. Wystawiają się na komentarza, ale wyrażenie krytycznego zdania często jest potępiane. Albo proszą o podpowiedź grono użytkowników z których każdy ma inny gust - nie można się tu niczego innego spodziewać jak dyskusji o gustach. Edytowane 23 Września 2010 przez jarett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.09.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 .....Ja na przykład nigdy nie zrobiłabym białej elewacji (na początku będzie ładna, potem szaro-zielona). .... jeśli zastosuje się dobry tynk, to dlaczego ma zrobić się potem szaro zielony?, można w razie potrzeby go umyć Pamiętać też trzeba o otoczeniu domu, jeśli stoi sam, na pustkowiu kolory będą ,,czyste", otoczenie drzew czy innych budowli już zakłóci odbiór barwy. I zasadnicze znaczenie ma pogoda - w słońcu znacznie jaśniej wszystko wygląda i też dodam, że mam elewację jasno kremową ale uwielbiam kolory ziemi (rude, brązowe itp.), jednak w moim domu wyglądałyby co najmniej nie na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 23.09.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 No jak się nie dyskutuje? A co my robimy na tym forum ? głównie dyskutujemy i prezentujemy swoje gusta. Budowa domu to chyba w ogóle najlepsza ekspresja własnego gustu (chyba, że wszystko za nas robi projektant). Skoro koleżanka pyta jaki kolor to ja odpowiadam - propozycje 5 i 6 są wg mnie do bani. Są bure i smutne. Przytłaczające a nie ciepłe. Kontrast białej ściany, zielonej trawy i niebieskiego nieba wygląda świetnie, ale brązowy dom już nie będzie tak zachwycał w piękny letni dzień. Zresztą jestem zdania, że wszelkie takie kolorystyczne odskoki są tymczasowe. Dziś pomalujemy dom na bordowo a za 5 lat będziemy się tego wstydzić. To samo dotyczy wnętrz. Pewne kompozycje kolorystyczne są uniwersalne i ponadczasowe i będziemy się w nich czuć dobrze tak samo dzisiaj jak i przez kolejne lata. Ty byś nigdy nie zrobiła białej elewacji a ja nigdy bym nie zrobił elewacji w jakimkolwiek kolorze poza białym (no może jakieś subtelniutke ecru). Bordowe albo zielone elewacje do dla mnie zgroza. Ale jak widzę (nawet po tym wątku) - mnóstwo ludzi takie ma, a drugie mnóstwo się nimi zachwyca. I spoko, ich sprawa. Takie jest moje, i tak subtelnie wyrażone, zdanie. Ludzie wklejają swoje zdjęcia bo osobiście (wedle ich gustu) uważają, że są super. Wystawiają się na komentarza, ale wyrażenie krytycznego zdania często jest potępiane. Albo proszą o podpowiedź grono użytkowników z których każdy ma inny gust - nie można się tu niczego innego spodziewać jak dyskusji o gustach. Nic dodać, nic ująć. Niestety moda na pewne kolory przemija i wtedy łatwo ze swoim kolorem na elewacji zostać "na lodzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.09.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Jarett dobrze gada. Co do białych domów, które tak krytykuje Ulkap ( że się pobrudzą i będą "szaro-zielone" ) : trzeba postawić na tynk silikonowy i ewentualny brud albo spłucze deszcz albo można zmyć samemu. Z tynkiem akrylowym już się tak nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts