plebus 26.10.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 plebus - pieknie To z "Domy z Wizją" ? powiedz mi jak robiłeś te bonie ciemnoszare ? Dzięki ulap i queene za miłe słowo:) Tak to sa domy z wizją - model doskonały. Bonie są frezowane w styropianie, tak że powierzchnia jest jednolita, gładka i nic nam nie odstaje od całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 26.10.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Plebus - extra!!!! co będzie na schodach? a na ogrodzenie co planujesz? Dzięki Kobraa, na schody planujemy jakies szare płytki, jeszcze nie zdecydowaliśmy jakie dokładnie, bo planujemy polozyc je w przyszłym roku już, na wiosne. A płot będzie bardzo podobny do tego. Nieco inna kolorystyka, zastanawiamy sie jeszcze nad wykorzystaniem CJ bloku, zamiast tradycyjnego murku. Natomiast przęsła bedą dokladnie takie. http://img638.imageshack.us/img638/2665/70433089.jpg http://img221.imageshack.us/img221/7118/83257423.jpg http://img826.imageshack.us/img826/8263/86394933.jpg http://img837.imageshack.us/img837/9571/88872685.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 26.10.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Oto moja chałupa w całej okazałości. Zastanawialismy się nad kamieniem, jednak w końcu styropian i bonie zwyciężyły, bo kolorystyka bardziej nam odpowiadała. Ktoś się zdecydował i wygląda to mniej więcej tak. Kamień jest bezpieczny, zawsze ładnie wygląda. http://img42.imageshack.us/img42/9435/aaaaaaam.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 26.10.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Plebus - a mnie się podobają Twoje lampy w salonie Możesz mi przypomnieć ich nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 26.10.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Plebus, po prostu odjazd!Od razu wiedzialam, ze to doskonaly. Sliczny.Moje ogrodzenie rowniez:) Widzialam je na forum, potem bylo w muratorze, a potem u Majkiego.Bedzie troche zmodyfikowane i powinno wyjsc, jak u Majkiego. Tez z klinkierem grafitowym.Czym oblozyles duzy komin? Ekstra. Wlasnie tak planowalam zrobic. W ogole wszystko mi sie podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 26.10.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Odpowiem za plebusa, że na kominie (ina obróbkach wykuszu też) jest blacha płaska na rąbek stojący - być może tytancynkowa Jeśli TC to dość kosztowna impreza i wymaga wprawionego dekarza. Natomiast mnie bardziej interesuje ogrodzenie - to jakieś systemowe? gdzie to można kupić i wiela kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 26.10.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Wlasnie jestem ciekawa, jaka blache zastosowano. Mnie sie podobaja panele z Rheinzink z takim wlasnie rabkiem.Potrzebuje kominy w kolorze grafitowym. No, wlasnie i ile to kosztuje i kto we Wroclawiu moglby to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 26.10.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 rheinzink ma swoje certyfikowane ekipy - można poszukać na ich stronie. Generalnie z w przypadku takiego dachu nie należy brać najtańszej ani nawet średniej opcji PS. swoją droga ja też szukam pomysłu na komin (do grafitowego dachu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 26.10.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Znalazlam taka z naszych okolic, ale nikt nie odpowiada na emaile, ani telefony.Ja mam balche na dachu, dlatego blacha na kominie bedzie lepsza.Nie wiem co Ty masz, ale moze struktonit grafitowy. Wyglada bardzo ladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 26.10.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Ja mam (a właściwie wkrótce będę miał) dachówkę ceramiczna płaską http://www.meyer-holsen.de/index.php?option=com_joomgallery&func=watermark&catid=68&id=153&Itemid=6 Komin z blachą będzie jak najbardziej pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 26.10.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Faktycznie, blacha bedzie lepsza od struktonitu.Jarett, jak znajdziesz kogos daj znac:)Ja na razie mam namiary od claris na dekarza, ale jeszcze sie z nim nie spotkalam. Podobno dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro672 26.10.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witam,czy możecie polecić firmę zajmujaca sie elewacjami? Głównie chodzi o wizualizację i zaprojektowanie elewacji przy wysokiej sciance kolankowej.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.10.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Ellaj (daj maila), Jarett, podeślę Wam zdjęcia na priv kominów z blachy (ale najwcześniej jutro wieczorem). Jeśli chodzi o blacharza, to mogę spytać, bo mam kolegę w Rheinzinku, który m.in. zajmuje się ich szkoleniem. Mi wstępnie mówił o firmie Galeko. Znalazłam tylko jeden namiar w necie na tego człowieka (trzeba dokładniej poszukać, bo zwykle wychodzi Galeco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 27.10.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Plebus - a mnie się podobają Twoje lampy w salonie Możesz mi przypomnieć ich nazwę? http://www.galeria-pieknego-wnetrza.pl/asortyment.html Atrtemide Castore Sospensione, ale mielismy długośc linki i kabla przerabiane przez elektryka, bo na zamówienie się nie opłacało tego robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 27.10.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Plebus, po prostu odjazd! Od razu wiedzialam, ze to doskonaly. Sliczny. Moje ogrodzenie rowniez:) Widzialam je na forum, potem bylo w muratorze, a potem u Majkiego. Bedzie troche zmodyfikowane i powinno wyjsc, jak u Majkiego. Tez z klinkierem grafitowym. Czym oblozyles duzy komin? Ekstra. Wlasnie tak planowalam zrobic. W ogole wszystko mi sie podoba:) Tak jak napisał Jarett:) Dokładnie oglądałam płot Majkiego, tyle ze do naszego domu nie pasuje klinkier:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 27.10.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 no dobra, ale skąd ten płot? to coś robionego na zamówienie czy gotowy system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 27.10.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 no dobra, ale skąd ten płot? to coś robionego na zamówienie czy gotowy system? Wygooglałam kiedyś, a później znalazłam w dzienniku budowy Majkiego jakims cudem. Wydaje mi się, że to na zamówienie się robi, bynajmniej tak wyceniałam i wiem, że Majki tez miał robiony na "wymiar". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 27.10.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 i co z tej wyceny wyszło jeśli można wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 27.10.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Plebus: bardzo fajnie wyszlo. Salon z antresola? Masz jakies foty wnetrz?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plebus 27.10.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Plebus: bardzo fajnie wyszlo. Salon z antresola? Masz jakies foty wnetrz? Pzdr Watek budujacych doskonałego: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?85508-quot-Doskona%C5%82y-quot-i-quot-Z-Charakterem-quot-z-pracowni Trzeba poszperać, nie będę tutaj zasmiecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts