sznurka 13.03.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Poszukuję zdjęć budynków otynkowanych na biało, blachodachówka czerwona - lub taka w kolorze tradycyjnej dachówki, plus okna, podbitka w kolorze złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 13.03.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Poszukuję zdjęć budynków otynkowanych na biało, blachodachówka czerwona - lub taka w kolorze tradycyjnej dachówki, plus okna, podbitka w kolorze złoty dąb przypomnij sie na PW za okolo miesiac, robie dokladnie tak jak piszesz, brakuje tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sznurka 14.03.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 kurt76 dziękijaki projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 14.03.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Millid - tynk to silikonowy Kabe Armasil T, kolor jak dobrze pamiętam to k10060, ale pewności 100% nie mam.Basiu - dechy to zwykła sosna, najpierw impregnowana a później lazur 3v3 kolor chyba wiśnia (sprawdzona kilka lat temu na płocie, gdzie do dziś dobrze wygląda)PozdrawiamROOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 14.03.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Zima zima zima... nareszcie koniec... http://rootowisko.pxd.pl/gallery/pic163/v2011031422452243257276.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.03.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Basiu - dechy to zwykła sosna, najpierw impregnowana a później lazur 3v3 kolor chyba wiśnia (sprawdzona kilka lat temu na płocie, gdzie do dziś dobrze wygląda) Pozdrawiam ROOT Świetnie dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 16.03.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 hej ROOT boska elewacja.Przemiana niesamowita.Mam pytanie co do deskowania.Piszesz, ze to sosna.Czy deski sa układane na wpust, czy jest między nimi szczelina? A jak z konstrukcją? Masz stelaz a między nim wełnę czy jakoś inaczej odbywał się montaz? I jeszcze jedno....jak połączyłeś od góry drewno z tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 17.03.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 hej ROOT boska elewacja.Przemiana niesamowita.Mam pytanie co do deskowania.Piszesz, ze to sosna.Czy deski sa układane na wpust, czy jest między nimi szczelina? A jak z konstrukcją? Masz stelaz a między nim wełnę czy jakoś inaczej odbywał się montaz? I jeszcze jedno....jak połączyłeś od góry drewno z tynkiem? Witam. Poniżej można zobaczyć więcej: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?70737-ROOTowisko-nasz-domek-pod-lasem./page2 Deski montowane na wpust, ruszt drewniany, wypełniony styropianem, na to wiatroizolacja, później listwa dystansowa (dla zachowania szczeliny wentylacyjnej) i na koniec dechy. Między dechami i tynkiem są wstawione parapety. Pozdrawiam ROOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 21.03.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dzięki ROOT.Zaczynam dumać nad gatunkiem drewna na elewację i zastanawiam się czy sosna na przykład jest wytrzymała na polskie warunki atmosferyczne...Może lepiej pójść w jakiś egzotyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 22.03.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam.Też myślałem o egzotyku, ale 70m2 i kwota do zapłaty za egzotyk spowodowały że wybrałem sosne. Poza tym uważam, że egzotyk aby ładnie wyglądał też będzie co jakiś czas wymagał potraktowania go np. jakimś drogim olejem. Obecne impregnaty, lazury itp są już tak dobrej jakości, że jakoś nie boję się że moją sosenkę coś zje... Udanych wyborów życzę.PozdrawiamROOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika_napieralska 22.03.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam!Mam mały dylemat i proszę o pomoc. Mamy dom parterowy. Zdecydowaliśmy się na ciemno grafitową blachodachówkę, stolarkę w kolorze złotego dębu i taką samą podbiciówkę oraz rolety zewnętrzne. Sen z powiek spędza nam kolor elewacji. Może coś poradzicie? Oglądałam wiele domów ale jakoś nie przemawia do mnie kolor cappucino czy zieleń. Proszę o pomoc.Pozdrawiam.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 22.03.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Nam podoba się szara elewacja, więc taką najprawdopodobniej będziemy mieć. Mamy ciemno szarą dachówkę, białą podbitkę i okna ze szprosami, do tego kiedyś dołączą białe okiennice drewniane. Inspiruje nas zdjęcie w załączniku. Jeśli macie namiary na ciekawy tynk barwiony (szary) to będziemy wdzięczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millid 23.03.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 root wielkie dzięki za odpowiedź :)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 23.03.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 hej, już kiedyś chyba wklejałam, teraz elewacja po drobnej korekcie brakuje jeszcze okiennic, podbitki, trzeba pomalować też drewniane elementy http://img121.imageshack.us/img121/1513/88518097.jpg http://img864.imageshack.us/img864/7673/zimae.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczek16 24.03.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Jestem na etapie tworzenia elewacji, wybrałam kolory na elewację jasny beż a na bonie i słupy jasny brąz. Jak myślicie, czy będzie dobrze wyglądać? teraz jest zagruntowane ale tynk przeze mnie wybrany będzie o 2 tony jaśniejszy niż grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika_napieralska 27.03.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 kobraa bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bedki 27.03.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 witamy co sądzicie o tym pomysle na elewację ? na początek tył i bok elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bedki 27.03.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 (edytowane) a tutaj przód Bedziemy wdzięczni za porady, pomysły, słowa krytyki.. ale nie za wiele tych słów krytyki ;) groszek_elewacja_prz Edytowane 27 Marca 2011 przez Bedki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greentonado 02.04.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Z płytą elewacyjną cedral euronitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo 23 02.04.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 witammam pytanie czy firma Greinplast oraz jej wyroby w zakresie tynków elewacyjnych jest godna zaufania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts