jarett 06.09.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 ładny, to by był gdyby podczas budowy proporcji nie stracił, od razu widać, że kolankowa podniesiona i to nie mało Mnie też to poraziło, było naciągnąć troszkę okap to może by się coś uratowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 06.09.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 (edytowane) ładny, to by był gdyby podczas budowy proporcji nie stracił, od razu widać, że kolankowa podniesiona i to nie mało Widziałem gorsze... Można było rzeczywiście dać trochę dalej okapy. W sumie - nic straconego Tysiak-pięć i sie poprawi Edit: sorry, nie da się tak łatwo zmienić, nie pomyślałem, że trzebaby było zupełnie wymienić podbitkę - a to już koszcik jest... Edytowane 6 Września 2011 przez wkwb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 06.09.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 dobrze piszesz "może by coś uratowało" (jakiś jestem uczulony na to kombinowanie z kolankową, a są projekty od początku robione z wysoką kolankową i dobry projektant to zrobi ładnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 06.09.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 dobrze piszesz "może by coś uratowało" (jakiś jestem uczulony na to kombinowanie z kolankową, a są projekty od początku robione z wysoką kolankową i dobry projektant to zrobi ładnie) Poczytaj sobie dzienniki osób, które podniosły ściankę kolankową. Każdy jak jeden mąż pisze "obawialiśmy się zaburzenia proporcji, ale osobiście nie widzę żadnej różnicy". Może rzeczywiście ludzie tego nie widzą, a może to wypierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 06.09.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 masz rację, trafne spostrzeżenie, czytałem i też na to zwróciłem uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 07.09.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 ładny, to by był gdyby podczas budowy proporcji nie stracił, od razu widać, że kolankowa podniesiona i to nie mało dokładnie,ścianka ze 3 pustaki podniesiona MASAKRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.09.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 o kolorach tego drugiego sie nie wypowiem (chociaż.....nudne zestawienie...ale to nie mój dom) ale ta ścianka kolankowa to przegięcie za to domek wkwb kolory ma ....moje pieknie zrobione ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 07.09.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 za to domek wkwb kolory ma ....moje pieknie zrobione ! Koncepcja Żony Część "ciemna" elewacji w koncepcji nie miała aż tak bardzo wpadać w niebieski... trochę inaczej to jednak wygląda na wzorniku, a inaczej na ścianie. Ale w sumie i tak jest całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 09.09.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Kolejna realizacja którą skończyliśmy (pozostał do wykonania jedynie cokół, który będzie w brązowej mozaice): http://img155.imageshack.us/img155/654/bramki2o.jpg http://img189.imageshack.us/img189/898/bramki1.jpg Mam pytanie odnośnie długości parapetów, gdy zastosowano dodatkową grubszą obwódkę styropianową wokół okien. Jak jest prawidłowo: Czy parapety powinny mieć długość jak okno (jak na tych zdjęciach) , czy powinny być przedłużone o tą obwódkę? Wykonawca twierdzi, że powinny być przedłużone i konczyć się z zewnętrzną krawędzią obwódki, gdyż woda i brud będą spływać po obwódce i brudzić ścianę. Ale przeglądając tutaj zdjęcia, na większości widzę, że parapet jest takiej długości jak okno. Jak w końcu jest prawidłowo - jakieś argumenty? Bo jutro musimy zamówić parapety i już sama nie wiem co zrobić, bo bardziej mi się podobają te krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.09.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 moje parapety są szersze od okna po 2-4cm z każdej strony, "wcięte" w obwódkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 09.09.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 moje parapety są szersze od okna po 2-4cm z każdej strony, "wcięte" w obwódkę A nie brudzi Ci się ściana pod tą obwódką?? Długo masz już elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.09.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 nie ma jeszcze wykończonej elewacji, mam biały klej caparola położony dwa lata temu i niezagruntowany do dziś (bo tak wyszło ), nic sie nie brudzi, nie ścieka nie zacieka, bo nie ma prawa, woda z parapetu skapuje na jego końcu, a to co ma ściekać z obwódki po ścianie przy prawidłowo wykonanej obwódce u dołu (delikatny skos i końcówka, kant dolny robi za kapinos) odrywa sie na kancie i spada na ziemię a nie cieknie po ścianie poniżej, kiepawy ten wykonawca gdy nie wie jak to zrobić, uważaj bo zaraz na dole elewacji każe ci parapet robić bo będzie mu ciekło po cokole ze ściany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seaman 12.09.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Hej Zuziaa, nam kamień kładli fachowcy od elewacji. A jesli chodzi o drewno to u nas nie widać gwoździ bo deski zamocowane są na takich specjalnych blaszkach do kupienia w dhl. Zwróćcie uwagę na wzmocnienie tynku pod kamieniem. U nas jest podwójne siatkowanie i większa ilość kołków. Deski malowalismy olejowoskiem Osmo dąb. Załączam końcowy efekt. Jeszcze tylko nie ma balustrad i kominów i niestety jedna rzecz jest do poprawienia a mianowicie wiatrownica - blacha się powyginała Witam Czy to jest deska kompozytowa? Jesli tak lub nie: Prosze o info na temat producenta. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrenias 12.09.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Nie mogę się już doczekać, więc wysyłam na razie jedną część zakończonej elewacji W miejscach, gdzie jest styrodur będzie kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziaaa 12.09.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witaj Orzeszkowa,jestem zafascynowana Twoim domem , bardzo prosze o jeszcze pare informacji , oraz pare zdjec ale strikte elewacji kamiennej ...bo ten łupek to bedzie dla mnie wyzwanie i mam jeszcze jedno pytanie chodzi mi o trójkątne okna ,czy masz na nich rolety zewnetrzne??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 13.09.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 (edytowane) apropo brązowego dachu i elewacji w kremie. Nasza wyszła tak: http://img829.imageshack.us/img829/265/22024210.jpg http://img18.imageshack.us/img18/677/86549580.jpg http://img148.imageshack.us/img148/2567/30577947.jpg Świetny kolor Ci wyszedł! Chyba coś podobnego szukam, ale do czerwonego dachu i okien złoty dąb. Chyba będzie pasował? Zrezygnowałam już z żółtej elewacji, bo w pobliżu nie ma domu z takim kolorem a biały kolor niekiedy jest taki ostry, że aż trudno patrzeć. No i co tu mówić - dla mnie jest to zimny kolor. Zastanawiałam się już nad lekko szarym odcieniem, lub beżowym, ale boję się ryzykować. A ten całkiem fajnie wygląda. Mógłbyś jeszcze dać fotkę, jak w słońcu ten kolor wygląda? I mam pytanie - kompletnego laika - czyli tynk masz firmy Caparol, ale kolor użyłeś z Kabe? Myślałam, że caparol ma tynki barwione w masie? Dostałam ich wzornik kolorów - wprawdzie fachowiec mówił coś o różnych kolorach, ale w zalewie informacji gdzieś to poszło mimo uszu. Edytowane 13 Września 2011 przez Viga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endrju_s 16.09.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 A czy można wiedzieć jakim progrmem robi się projekty elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 27.09.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Moje szarościhttp://img507.imageshack.us/img507/1206/17514684.jpgBy izuniak at 2011-09-16 http://img72.imageshack.us/img72/5206/22514672.jpgBy izuniak at 2011-09-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 03.10.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 proszę o pomoc:wykonawca mnie juz pogania a ja nie mogę się zdecydować czy ma być podbitka czy nadbitka..co macie u siebie?projekt to zręczny c77c http://images39.fotosik.pl/1007/7e50733413e298a0.jpgczy biorąc pod uwagę to ze mój domek będzie w takim stylu - czyli czarny dach, jasna elewacja, stolarka okienna w kolorze złoty dąb i do tego gdzie niegdzie na elewacji panel elewacyjny w kolorze okiendąże do takiego efektu:http://images8.fotosik.pl/2629/ba8525ba413c28d6.jpgpodbitka moze być zrobiona z tych samych paneli elewacyjnych http://www.plastivan.pl/oferta/elewacja-podbitka/beltecto/ które będą przy oknach no i kolor będzie całości zgrany - jaka wysokośc tej podbitki ma być?czy nadbitkę wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrenias 07.10.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Nasza elewacja na tym etapie dobiegła końca, więc w załączeniu przesyłamy kilka fotek. Brakuje jeszcze kamienia elewacyjnego, ale na to przyjdzie nam czekać jakiś czas, ponieważ chcemy to układać samodzielnie z Żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts