showme 12.10.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 a to nasz dom http://imageshack.us/a/img827/7470/dsc0159yg.jpg wogóle powiedzcie mi czy ktoś jeszcze teraz tynkuje dom czy nie jest już za późno ze względu na pogody? mi wykonawcy dopiero mają ocieplać w przyszłym tygodniu i zastanawiam się czy w tym roku jeszcze tynkować czy zostawić na wiosnę?choć z prognoz wygląda że zapowiada się całkiem ładnie na przyszłe dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 12.10.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 mój kolega właśnie tynkuje - tynkiem webera silikonowo silikatowym ale może nad morzem jest cieplej a nasz tynk jest mineralny firmy Dryvitt typ Sandlblast, pomalowany farbą silikonową tegoż producenta w kolorze nr 630 Grey Frost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himalaya 15.10.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 [ATTACH=CONFIG]139964[/ATTACH] Tutaj nasza elewacja z drewna egzotycznego. Fantastiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
showme 16.10.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 A oto moja elewacja! http://images40.fotosik.pl/1831/1a3fccb7ee85d1f2m.jpg http://images48.fotosik.pl/447/213559b2d3aada93m.jpg http://images49.fotosik.pl/1651/0e663c6d7b47d04cm.jpg właśnie czegoś takiego szukam biały z szarością jaki to jest tynk, kolor i jaka struktura? chciałabym baranka 1mm ale Pani w sklepie powiedziała, że wszyscy biorą baranka 1,5mm:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 16.10.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 nie wszyscy biorą 1.5! my mamy 1.2 i wygląda super! po pomalowaniu farbą jeszcze się "wygładził". Na kominie mamy 1.5 i widać różnicę.nie słuchaj pani w sklepie!! mają 1.5 to wciska 1.5 , już lepiej porozmawiaj ze swoim wykonawcą, jakie ma doświadczenia z materiałami, zawsze można się jakoś dopasować do jego preferencji i doświadczeń i mieć świetnie zrobione bo na przykład w danym materiale pan tynkarz ma wprawę i doświadczenie - to przekłada się na jakość wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.10.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Ja proszę o radę. Też będziemy za chwilę robić elewację biało-szarą ,szare miały być bonie,biała reszta (kolory te same co u Lukusa Greinplast silikonowy 0110 i na boniach 0230 )ale wykonawca za ich wykonanie trochę sobie policzył i zastanawiamy się po prostu żeby takie bonie "namalować" czyli po prostu takie paski:/ I tu moja gorąca prośba-czy ma Ktoś z Was taka elewację z namalowanymi boniami i czy mógłby pokazać?Będę wdzięczna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 16.10.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 iza , a dużo policzył? bo to jest jednak dodatkowa robota i musi być zrobiona dokładnie! nasz doliczył 20zł za metr bieżący i powiem Ci że nie żałuję ani złotówki, bo efekt jest znakomity! z malowanym tak był nie było , jednak co 3D to 3D , nadaje to charakteru elewacji! jak chcesz to dziś wieczorem wkleję zbliżenie na bonie trójwymiarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 16.10.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Ja mam malowane ramki wkoło okien i uważam, że są ok. Ponadto w okolicy wszyscy ogrzewają się węglem, więc ramki wystające po pewnym czasie byłyby zapewne uroczo brudne. Więc to rozwiązanie jest ok. Ale boni sobie niestety malowanych nie wyobrażam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.10.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) iza , a dużo policzył? bo to jest jednak dodatkowa robota i musi być zrobiona dokładnie! nasz doliczył 20zł za metr bieżący i powiem Ci że nie żałuję ani złotówki, bo efekt jest znakomity! z malowanym tak był nie było , jednak co 3D to 3D , nadaje to charakteru elewacji! jak chcesz to dziś wieczorem wkleję zbliżenie na bonie trójwymiarowe 50 zł za m2 za samą robociznę :/Masakra jakaś... BARDZO CHĘTNIE ZOBACZĘ ZDJĘCIA!! Ja mam malowane ramki wkoło okien i uważam, że są ok. Ponadto w okolicy wszyscy ogrzewają się węglem, więc ramki wystające po pewnym czasie byłyby zapewne uroczo brudne. Więc to rozwiązanie jest ok. Ale boni sobie niestety malowanych nie wyobrażam! też mi chodzą po głowie,właśnie w tym szarym kolorze,ale to jednak zawsze bonie chciałam mieć:/ A tak przedstawia się moja chatka.To dosyć stare zdjęcia-okna w złotym dębie,drzwi również,jest też grafitowo szara kostka wokół. Może doradzicie jak go "pokolorwać" Edytowane 16 Października 2012 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 16.10.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Ja proszę o radę. Też będziemy za chwilę robić elewację biało-szarą ,szare miały być bonie,biała reszta (kolory te same co u Lukusa Greinplast silikonowy 0110 i na boniach 0230 )ale wykonawca za ich wykonanie trochę sobie policzył i zastanawiamy się po prostu żeby takie bonie "namalować" czyli po prostu takie paski:/ I tu moja gorąca prośba-czy ma Ktoś z Was taka elewację z namalowanymi boniami i czy mógłby pokazać?Będę wdzięczna:D Witam! Na życzenie domek ze sztucznymi boniami. W miejscu boni tynk jest gładki, reszta to baranek. Są kilka mm głębsze niż reszta. Kosztowały 5 zł/m. Edytowane 16 Października 2012 przez Asia** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 16.10.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Asiu, bardzo ładnie kształtuje Ci się podjazd do domu. Czy można wiedzieć co to za projekt (domu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.10.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam! Na życzenie domek ze sztucznymi boniami. W miejscu boni tynk jest gładki, reszta to baranek. Są kilka mm głębsze niż reszta. Kosztowały 5 zł/m. Oj nie powiem,bardzo ładnie wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 16.10.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Asiu, bardzo ładnie kształtuje Ci się podjazd do domu. Czy można wiedzieć co to za projekt (domu)? Dzięki za miłe słowa. Projekt domu jest indywidualny, bo w tamtym czasie nie mogliśmy znaleźć nic z salonem od przodu- czyli w naszym przypadku od południa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.10.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Iza 50 zl to nie jest dużo. Ja płacę 55 zl i u nas wszystkie ekipy podobną kwotę chciały. Z tym, że domyślam się że masz do zrobienia wszystko tzn ocieplenie i tynki. Emi pięknie wam wyszło. Może gdzieś w okolicy wypatrzę wasz domek Co do boni to ja mam w tych miejscach podwójny baranek. Samego malowania nie chciałam bo za płasko mi się wydawało, a klejenie styropianu mi odradzali właśnie ze względu na brud. No i już mi się nie chciało o to z mężem walczyć Ja elewacji domu jeszcze nie mam (jest w trakcie robienia), ale mam na garażu więc co tam pokażę A tu kolor w słońcu (choć tak naprawdę ani na pierwszym ani na drugim odcień nie do końca odpowiada rzeczywistości) Edytowane 18 Listopada 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 16.10.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Pszczółko!!! MNIODZIO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.10.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Anetko dziękuję. Miło usłyszeć pochwałę przy tak kontrowersyjnym - dość ciemnym kolorze. Nam bardzo się podoba. Nawet teściowa pochwaliła. Na żywo wygląda lepiej niż na tych zdjęciach, chociaż mam świadomość niedociągnięć i wiem czego krytyka niektórych może się tyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 16.10.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Jeśli o mnie chodzi mogła by być biała stolarka, ale elewacja jest ładna (taka "moja") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 16.10.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) potwierdzam słowa pszczólki, na naszym terenie tyle kosztuje elewacja czyli ocieplenie plus tynk - plus/minus 50 zł , roboty ekstra płatne ekstra. ładnie pszczółko ! fajny szarak fajny! a ja myślałam że duży garaż zbudowaliśmy, ale Wy nas przebiliście iza! o jakie bonie Ci dokładnie chodzi, takie jakie jakie ja mam i jakie ma pszczółka , takie wokół okien? czy takie jakie ma Asia? takie paski na elewacji? bo wiem, że o obu tych dekoracjach mówi się bonie A tak w ogóle to Asia ma ślicznie pomalowany domek! i nawet nie widać że to bonie są "udawane", rewelacja! ps. rzut szarości w elewacjach się zaczął jeszcze widok z drugiej strony i widoki z bliska Edytowane 16 Października 2012 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.10.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Anetko właśnie o tym mówiłam Emi jeszcze chwila i będziemy przeklinać naszą szarość bo co 2 dom taki będzie Trzeba było dać róż jak na tym naszym znajomym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.10.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Dziewczyny, pomóżcie do diaska dobrać kolor elewacji na mój dom. Częściowy daltonista was o to prosi. Plisss... https://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Dom2#5464706202888943058 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts