emi601 18.10.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 wiesz, co mi się wydaje? że Twój domek jest najlepszy kolorystycznie taki jaki jest teraz że ten kolor dachu i te drewniane elementy, nadbitka, brązowe okna, ( widziałabym też drewniany taras) świetnie wyglądają w zestawieniu właśnie z kolorem jasnym : biały, prawie biały, brudno biały, kremowy , ale broń boże żółty! - jak zwał tak zwał. jeśli wolisz klimaty klasyczne to elewacja bez bajerów , jeśli ma być ciut nowocześniej, ale zakładam, że nie koniecznie, to ewentualnie jakieś poziome paski na elewacji w ciut ciemniejszym odcieniu, może szare albo beżowe, coś jak wyżej Asia wklejała. Ale kolor zdecydowanie - jakiś odcień białego- taki jest mój typ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.10.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 (edytowane) wiesz, co mi się wydaje? że Twój domek jest najlepszy kolorystycznie taki jaki jest teraz że ten kolor dachu i te drewniane elementy, ( widziałabym też drewniany taras) świetnie wyglądają w zestawieniu właśnie z kolorem jasnym : biały, prawie biały, brudno biały, kremowy , ale broń boże żółty! - jak zwał tak zwał. jeśli wolisz klimaty klasyczne to elewacja bez bajerów , jeśli ma być ciut nowocześniej, ale zakładam, że nie koniecznie, to ewentualnie jakieś poziome paski na elewacji w ciut ciemniejszym odcieniu, może szare albo beżowe, coś jak wyżej Asia wklejała. Ale kolor zdecydowanie - jakiś odcień białego- taki jest mój typ! Teraz jest jasny zielony, ale mi jakoś ten kolor nie leży. Schody frontowe będą z masaranduby a taras z modrzewia. https://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Dom2#5522381960213133986 Edytowane 18 Października 2012 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.10.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Liwko,a masz już jakieś zagospodarowanie terenu,kostka czy coś takiego?Mnie też ten dom podchodzi w tym kolorze jaki jest,no ale skoro Tobie nie pasuje to musisz zmienić.Najbezpieczniej biały czymś złamany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 18.10.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 powiedziałam , że mi się taki podoba taki, jaki jest, bo ja u siebie na monitorze widzę ten kolor jako taki właśnie brudno-biały ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.10.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Liwko,a masz już jakieś zagospodarowanie terenu,kostka czy coś takiego? Mnie też ten dom podchodzi w tym kolorze jaki jest,no ale skoro Tobie nie pasuje to musisz zmienić. Najbezpieczniej biały czymś złamany. Kostka będzie na wiosnę (jak Bozia da pieniążki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.10.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Kostka będzie na wiosnę (jak Bozia da pieniążki). jaka i jaki kolor? czy do elewacji dopiero będziesz dobierał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.10.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 liwko widzialabym kolorki: waniliowy /kremowy /smietankowy czyli jak wszyscy - zlamane odcienie bieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.10.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 liwko widzialabym kolorki: waniliowy /kremowy /smietankowy czyli jak wszyscy - zlamane odcienie bieli Dziewczyny!!! jam facet, rozróżniam 8! kolorów Podajcie jakiś przykład z palety jakiejś firmy To nie jest śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.10.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Liwko,ja sama w innym wątku szukam konkretnego koloru he he . Do Twojego dachu wydaje mi się że musi być ciepły-teraz gapię się w kolornik ceresitu i wydaje mi się ciepły texas 1-earth http://cieplowdomu.com/pliki/Flash/ceresit.swf tylko ja od tego gapienia mam już oczopląs i mogę być nieobiektywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.10.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Liwko,ja sama w innym wątku szukam konkretnego koloru he he . Do Twojego dachu wydaje mi się że musi być ciepły-teraz gapię się w kolornik ceresitu i wydaje mi się ciepły texas 1-earth http://cieplowdomu.com/pliki/Flash/ceresit.swf tylko ja od tego gapienia mam już oczopląs i mogę być nieobiektywna Masakra jakaś, ja nawet nie wiem czy widzę dobrze ten kolor Chyba zrobię jakąś małą imprezkę w domu i zlot czarownic, może coś wyczarują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 18.10.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 zlot dobry pomył! tylko nie zapomnij wypożyczyć z jakiegoś sklepu wzornika kolorów, żeby był materiał do badań ze strony dryvit.pl na przykład kolory nr 102, 386A, 392, 449, 472 A, 522. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.10.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Dobra, nie zawracam wam już głowy. Dla mnie te wszystkie numerki to jeden, ten sam kolor-jasny Trza z paletą na sabat wlecieć. Z resztą na żywca chyba szybciej coś wybierzemy:yes: Dziękuju bardzo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.10.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Liwko nie pękaj,ja tez nie miałam pojęcia że jest tyle kolorów koloru białego Masakra to bardzo delikatnie powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 19.10.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Iza 50 zl to nie jest dużo. Ja płacę 55 zl i u nas wszystkie ekipy podobną kwotę chciały. Z tym, że domyślam się że masz do zrobienia wszystko tzn ocieplenie i tynki. Emi pięknie wam wyszło. Może gdzieś w okolicy wypatrzę wasz domek Co do boni to ja mam w tych miejscach podwójny baranek. Samego malowania nie chciałam bo za płasko mi się wydawało, a klejenie styropianu mi odradzali właśnie ze względu na brud. No i już mi się nie chciało o to z mężem walczyć Ja elewacji domu jeszcze nie mam (jest w trakcie robienia), ale mam na garażu więc co tam pokażę [ATTACH=CONFIG]142475[/ATTACH] A tu kolor w słońcu (choć tak naprawdę ani na pierwszym ani na drugim odcień nie do końca odpowiada rzeczywistości)[ATTACH=CONFIG]142476[/ATTACH] przepraszam, że nie na temat, ale dlaczego ten dach jest przy dole tak wywinięty do góry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 22.10.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 My mamy robić elewacje w przyszłym tyg (tylko kolor)ale większość nam odradza,żeby wstrzymać się do wiosny,że pogoda już się psuje,ze wilgoć,ze na kolor to musi być słoneczna pogoda itp.itd ....Jakie jest wasze zdanie-RYZYKOWAĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 22.10.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Jak jest bardzo słoneczna to też nie jest dobrze.Po pierwszym listopada ma być jeszcze parę dni i nocy na plus.Mam ten sam dylemat,jednak ostatnie zdanie będzie wykonawcy który daje gwarancję na swoje decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 22.10.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Zapowiadają,że ładna pogoda się ponoć kończy:/ I bądź tu mądry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
showme 23.10.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Zapowiadają,że ładna pogoda się ponoć kończy:/ I bądź tu mądry... MAMY TEN SAM DYLEMET Nam wykonawca powiedział, że póki mrozów nie ma można kłaść nie o 8 rano a np o 12. Ponawiam prośbę o zdjęcia Kbae 10020 i 10040 czy ktoś ma taki rynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 23.10.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 MAMY TEN SAM DYLEMET Nam wykonawca powiedział, że póki mrozów nie ma można kłaść nie o 8 rano a np o 12. Ponawiam prośbę o zdjęcia Kbae 10020 i 10040 czy ktoś ma taki rynk? My nie robimy jednak teraz.Poczekamy do wiosny:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 23.10.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Z długoterminowej prognozy wynika,że w listopadzie ma być jeszcze parę ciepłych dni i nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts