Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A kto nam pomoze zaplanowac elewacje? :)

Dom jak z mojego avatara - dziennik budowy w stopce.

Dachowka Koramic ceglasta angobowana szlachetna, okna złoty dąb. Kolor elewacji myslimy zeby zrobic kawa z mlekiem. Czy on pasuje do dachu/okien?

Jaki kolor cokolu? Jakim kolorem podkreslic okna? Myslelismy o wstawkach z plytek kamiennych na elewacji oraz cokol ale nie wiemy czy to bedzie pasowac :( Cos takiego: http://www.walmar.net.pl/tryja.html

pozdrawiam

rafus

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iza30, dziękuję :) już wstawiałam foty w innym wątku, ale jeszcze raz dla Ciebie, w świetle dziennym :) Tynk silikonowy, producent: caparol, kolor: kobalt (nie jest biały, jest lekkoooooo szary, to widać na styku drzwi garażowe-tynk, ale w słońcu wygląda jak biały). Dachówka braas, model: turmalin, kolor:antracyt. Okna i drzwi: Urzędowski, dąb DB3. Pozdrawiam!

DSC_0131.jpgDSC_0121.jpg

Edytowane przez interona

Iza30, dziękuję :) już wstawiałam foty w innym wątku, ale jeszcze raz dla Ciebie, w świetle dziennym :) Tynk silikonowy, producent: caparol, kolor: kobalt (nie jest biały, jest lekkoooooo szary, to widać na styku drzwi garażowe-tynk, ale w słońcu wygląda jak biały). Dachówka braas, model: turmalin, kolor:antracyt. Okna i drzwi: Urzędowski, dąb DB3. Pozdrawiam!

[ATTACH=CONFIG]165157[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]165158[/ATTACH]

bardzo ladna elewacja, w odslonie nocnej zimowej wyglada jak wizualka :D czy mozna wiedziec co to za projekt domu i ciekawi mnie czym macie oblozony komin.

[ATTACH=CONFIG]165157[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]165158[/ATTACH]

Jak to Fighter zobaczy to zaraz pochwali, że na Caparolu - taka ładna elewacja :)

Witam!

Chciałam pokazać swój domek bo wiem że niewiele jest projektów w takim kolorze. Tynk sylikonowy w rzeczywistości kolor ciepłobordowy, którego szukałam baaaaardzo długo. Belki drewniane ale niestety podbitka już plastikowa bo białe opaski wokół okien wyciągnęły cała kasę z portfela. Wokół domu najprawdopodobniej wiosną powstanie taras (od frontu od schodów węższy pod okna tarasowe szerszy)

http://imageshack.us/a/img534/2295/zima2013taras.jpg

http://imageshack.us/a/img594/6125/zima2013.jpg

http://imageshack.us/a/img18/7682/jesie2012.jpg

http://imageshack.us/a/img405/8/jesie2012noc.jpg

WITAM zIELI, MAM PYTANIE W KWESTII TECHNIKI WYKONANIA ŚCIAN SZCZYTOWYCH , CHODZI MI CZY TO PO PROSTU ZWYKŁE BONIE ZROBIONE Z CIENKIEGO STYROPIANU CZY INNA TECHNIKA, CZY MACIE JAKIEŚ ODSTĘPY POMIEDZY PANELAMI, MOGŁABYM POPROSIĆ O ZDJĘCIE ZBLIZONE . BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA POMOC, JESTEM WŁAŚNIE NA ETAPIE TYNKÓW ZEWNĘTRZNYCH I CHCIELIBYŚMY UZYSKAC PODOBNA STRUKTURĘ NA JEDNYM FRAGMENCIE ŚCIANY ELEWACYJNEJ.

JJANICKA

Na wiosnę planujemy wrócić do dokończenia elewacji

ale cały czas zastanawiamy sie nad kolorami wrzucam parę zdjęć

będzie łatwiej zrozumieć o czym mówimy

[ATTACH=CONFIG]159117[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]159118[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]159119[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]159120[/ATTACH]

więc planujemy tak całą elewacje chcemy zrobić w bardzo jasnym zółtym a bonie które są na elewacji w delikatnym szarym

a cokół będzie w kolorze ciemnym (czarnym)czy to będzie wyglądać dobrze

a i jeszcze jedna sprawa czy bonie które są na ścianie szczytowej z oknami zostawić na takiej wysokości czy zrobić je do samej góry

wykonawca proponuje zostawić tak jak jest tłumaczy to tym że okna są nie symetrycznie i bonie do samej góry będą dziwnie wyglądały

na jednej będzie za duży skos reszta boni będzie do samej góry.

Zuzza

widzę że znasz się na tym może możesz coś doradzić

czekamy na uwagi

WITAM zIELI, MAM PYTANIE W KWESTII TECHNIKI WYKONANIA ŚCIAN SZCZYTOWYCH , CHODZI MI CZY TO PO PROSTU ZWYKŁE BONIE ZROBIONE Z CIENKIEGO STYROPIANU CZY INNA TECHNIKA, CZY MACIE JAKIEŚ ODSTĘPY POMIEDZY PANELAMI, MOGŁABYM POPROSIĆ O ZDJĘCIE ZBLIZONE . BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA POMOC, JESTEM WŁAŚNIE NA ETAPIE TYNKÓW ZEWNĘTRZNYCH I CHCIELIBYŚMY UZYSKAC PODOBNA STRUKTURĘ NA JEDNYM FRAGMENCIE ŚCIANY ELEWACYJNEJ.

JJANICKA

tak jest to cienki (bodajże 2cm) styropian przyklejony na styropian zasadniczy

pomiędzy paskami jest wstawiona plastikowa listwa też chyba 2cm

jeśli będziesz mieć jeszcze pytania to śmiało

DSC08820.jpgDSC08821.JPGDSC00091.jpg

Hej! Melduję się po urlopie z nowymi siłami :-)

Rafus poszukam coś dla Ciebie w przyszłym tygodniu.

Interona - pięknie! Też mi się bardzo podoba!!

Agaszaga, wczoraj widziałam dom o identycznych kolorach: w Bukowinie Tatrzańskiej, zaraz przy drodze na Łysą Polanę ;-) Naprawdę przemyślana kompozycja - gratulacje :-)

A dla wszystkich dodałam trochę nowych zdjęć: czerwone dachy i ciemne okna.

Do poniedziałku!