rafus12 26.01.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 A kto nam pomoze zaplanowac elewacje? Dom jak z mojego avatara - dziennik budowy w stopce. Dachowka Koramic ceglasta angobowana szlachetna, okna złoty dąb. Kolor elewacji myslimy zeby zrobic kawa z mlekiem. Czy on pasuje do dachu/okien? Jaki kolor cokolu? Jakim kolorem podkreslic okna? Myslelismy o wstawkach z plytek kamiennych na elewacji oraz cokol ale nie wiemy czy to bedzie pasowac Cos takiego: http://www.walmar.net.pl/tryja.html pozdrawiam rafus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 26.01.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Wrzucam zdjęcie mojej elewacji w zimowej czapce, dachu nie widać, będzie na wiosnę ps. widzicie ten meteoryt po prawej stronie? Edytowane 26 Stycznia 2013 przez interona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaitomek 26.01.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Wrzucam zdjęcie mojej elewacji w zimowej czapce, dachu nie widać, będzie na wiosnę [ATTACH=CONFIG]165071[/ATTACH] Bardzo ładna elewacja. Podprzybitka drewno, plastik czy blacha? Jaki macie kolor dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 26.01.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Wrzucam zdjęcie mojej elewacji w zimowej czapce, dachu nie widać, będzie na wiosnę [ATTACH=CONFIG]165071[/ATTACH] Przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 26.01.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Podbitka drewno, świerk pomalowany sadolinem - kolor pinia, elewacja kolor "kobalt" caparol, na dachu dachówka płaska turmalin w kolorze antracytowym (czyli b. ciemny, ale nie czarny). Przyjemnie, tylko te -15 na termometrze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 27.01.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Wrzucam zdjęcie mojej elewacji w zimowej czapce, dachu nie widać, będzie na wiosnę [ATTACH=CONFIG]165071[/ATTACH] ps. widzicie ten meteoryt po prawej stronie? BARDZO ŁADNIE Ja z wielką ochotą zobaczyłabym zdjęcia w ciągu dnia! Podaj jeszcze kolor i z jakiej firmy jest biały tynk:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 27.01.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Iza30, dziękuję już wstawiałam foty w innym wątku, ale jeszcze raz dla Ciebie, w świetle dziennym Tynk silikonowy, producent: caparol, kolor: kobalt (nie jest biały, jest lekkoooooo szary, to widać na styku drzwi garażowe-tynk, ale w słońcu wygląda jak biały). Dachówka braas, model: turmalin, kolor:antracyt. Okna i drzwi: Urzędowski, dąb DB3. Pozdrawiam! Edytowane 27 Stycznia 2013 przez interona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.01.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Iza30, dziękuję już wstawiałam foty w innym wątku, ale jeszcze raz dla Ciebie, w świetle dziennym Tynk silikonowy, producent: caparol, kolor: kobalt (nie jest biały, jest lekkoooooo szary, to widać na styku drzwi garażowe-tynk, ale w słońcu wygląda jak biały). Dachówka braas, model: turmalin, kolor:antracyt. Okna i drzwi: Urzędowski, dąb DB3. Pozdrawiam! [ATTACH=CONFIG]165157[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]165158[/ATTACH] bardzo ladna elewacja, w odslonie nocnej zimowej wyglada jak wizualka czy mozna wiedziec co to za projekt domu i ciekawi mnie czym macie oblozony komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 27.01.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Iza30, dziękuję już wstawiałam foty w innym wątku, ale jeszcze raz dla Ciebie, w świetle dziennym Tynk silikonowy, producent: caparol, kolor: kobalt (nie jest biały, jest lekkoooooo szary, to widać na styku drzwi garażowe-tynk, ale w słońcu wygląda jak biały). Dachówka braas, model: turmalin, kolor:antracyt. Okna i drzwi: Urzędowski, dąb DB3. Pozdrawiam! [ATTACH=CONFIG]165157[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]165158[/ATTACH] Jak to Fighter zobaczy to zaraz pochwali, że na Caparolu - taka ładna elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 27.01.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Wrzucam zdjęcie mojej elewacji w zimowej czapce, dachu nie widać, będzie na wiosnę [ATTACH=CONFIG]165071[/ATTACH] ps. widzicie ten meteoryt po prawej stronie? interona - przepiękny dom, chcemy osiągnąć podobny efekt na Kameralnym 4 z Domy z Wizją - nawet kształtem podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 27.01.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 TAR, kominy obłożone blachą płaską. Tą samą, z której reszta obróbek blacharskich. Pomysł mój, wykonanie dekarzy (trochę zrzędzili... ale zrobili Oczywiście w środku ocieplony wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaszaga 28.01.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Witam! Chciałam pokazać swój domek bo wiem że niewiele jest projektów w takim kolorze. Tynk sylikonowy w rzeczywistości kolor ciepłobordowy, którego szukałam baaaaardzo długo. Belki drewniane ale niestety podbitka już plastikowa bo białe opaski wokół okien wyciągnęły cała kasę z portfela. Wokół domu najprawdopodobniej wiosną powstanie taras (od frontu od schodów węższy pod okna tarasowe szerszy) http://imageshack.us/a/img534/2295/zima2013taras.jpg http://imageshack.us/a/img594/6125/zima2013.jpg http://imageshack.us/a/img18/7682/jesie2012.jpg http://imageshack.us/a/img405/8/jesie2012noc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 28.01.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Agaszaga - gratulacje odważnej elewacji. W tej scenerii wygląda bardzo skandynawsko. PIĘKNIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 29.01.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Bardzo odważnie, konsekwentnie, widać, że wiecie, czego chcecie gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 29.01.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 interona, dom z zewnątrz prezentuje się wspaniale! gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaszaga 29.01.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 dziękuję Interona Też masz piękną elewację, a zdjęcie nocą z połyskującym śniegiem wygląda jak pocztówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjanicka 02.02.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 WITAM zIELI, MAM PYTANIE W KWESTII TECHNIKI WYKONANIA ŚCIAN SZCZYTOWYCH , CHODZI MI CZY TO PO PROSTU ZWYKŁE BONIE ZROBIONE Z CIENKIEGO STYROPIANU CZY INNA TECHNIKA, CZY MACIE JAKIEŚ ODSTĘPY POMIEDZY PANELAMI, MOGŁABYM POPROSIĆ O ZDJĘCIE ZBLIZONE . BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA POMOC, JESTEM WŁAŚNIE NA ETAPIE TYNKÓW ZEWNĘTRZNYCH I CHCIELIBYŚMY UZYSKAC PODOBNA STRUKTURĘ NA JEDNYM FRAGMENCIE ŚCIANY ELEWACYJNEJ. JJANICKA Na wiosnę planujemy wrócić do dokończenia elewacji ale cały czas zastanawiamy sie nad kolorami wrzucam parę zdjęć będzie łatwiej zrozumieć o czym mówimy [ATTACH=CONFIG]159117[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]159118[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]159119[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]159120[/ATTACH] więc planujemy tak całą elewacje chcemy zrobić w bardzo jasnym zółtym a bonie które są na elewacji w delikatnym szarym a cokół będzie w kolorze ciemnym (czarnym)czy to będzie wyglądać dobrze a i jeszcze jedna sprawa czy bonie które są na ścianie szczytowej z oknami zostawić na takiej wysokości czy zrobić je do samej góry wykonawca proponuje zostawić tak jak jest tłumaczy to tym że okna są nie symetrycznie i bonie do samej góry będą dziwnie wyglądały na jednej będzie za duży skos reszta boni będzie do samej góry. Zuzza widzę że znasz się na tym może możesz coś doradzić czekamy na uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 02.02.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 WITAM zIELI, MAM PYTANIE W KWESTII TECHNIKI WYKONANIA ŚCIAN SZCZYTOWYCH , CHODZI MI CZY TO PO PROSTU ZWYKŁE BONIE ZROBIONE Z CIENKIEGO STYROPIANU CZY INNA TECHNIKA, CZY MACIE JAKIEŚ ODSTĘPY POMIEDZY PANELAMI, MOGŁABYM POPROSIĆ O ZDJĘCIE ZBLIZONE . BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA POMOC, JESTEM WŁAŚNIE NA ETAPIE TYNKÓW ZEWNĘTRZNYCH I CHCIELIBYŚMY UZYSKAC PODOBNA STRUKTURĘ NA JEDNYM FRAGMENCIE ŚCIANY ELEWACYJNEJ. JJANICKA tak jest to cienki (bodajże 2cm) styropian przyklejony na styropian zasadniczy pomiędzy paskami jest wstawiona plastikowa listwa też chyba 2cm jeśli będziesz mieć jeszcze pytania to śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 02.02.2013 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Hej! Melduję się po urlopie z nowymi siłami Rafus poszukam coś dla Ciebie w przyszłym tygodniu. Interona - pięknie! Też mi się bardzo podoba!! Agaszaga, wczoraj widziałam dom o identycznych kolorach: w Bukowinie Tatrzańskiej, zaraz przy drodze na Łysą Polanę Naprawdę przemyślana kompozycja - gratulacje A dla wszystkich dodałam trochę nowych zdjęć: czerwone dachy i ciemne okna. Do poniedziałku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 03.02.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Dzieki Zuzza - czekam na twoje typy, pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts