IZA30 28.02.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Zuzza super masz te elewacje;) Mnie najbardziej urzekła ta: I znów powróciły mi myśli czy aby nie zrobić takich jasnoszarych boni:/ Edytowane 28 Lutego 2013 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 28.02.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Zuzza super masz te elewacje;) Mnie najbardziej urzekła ta: I znów powróciły mi myśli czy aby nie zrobić takich jasnoszarych boni:/ Fajnie zaplanowane Aż miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 07.03.2013 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Dziś wrzuciłam grafitowe dachy i białe okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 07.03.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Nie znalazłem nigdzie zdjęć z zestawieniem ciemnobrązowego dachu, ciemnych okien i jasnoszarej elewacji. Największy problem to dobranie tynku szarego, który odcień i jakiej firmy wybrać by nie wpadał w zieleń, brąz tylko był typowo szary? Może ktoś ma doświadczenie z odcieniami szarości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 07.03.2013 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Aro, nie znalazłeś, bo nie jest to popularne zestawienie. Brązowy dach potrzebuje ciepłej palety kolorów, do której nie należy szary. Tak samo nie znajdziesz domów z czerwonym dachem i szarą elewacją - to nie bedzie wyglądać dobrze. Szary raczej do grafitowych/czarnych dachów.A do brązowych dachów kremowa/biała elewacja. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 07.03.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Hej, a mi chodzi po głowie zestawienie czarny dach (lub grafitowy nie mogę się zdecydować) i jasnodrewniane okna do tego jakiś jasny śmietankowy tynk i sara kostka. nie widziałam domów z jasnodrewnianymi oknami większość do czarnych dachów daje albo złoty dąb albo ciemne orzechy. Myślę i głowa mi już pęka od tych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 09.03.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Aro, nie znalazłeś, bo nie jest to popularne zestawienie. Brązowy dach potrzebuje ciepłej palety kolorów, do której nie należy szary. Tak samo nie znajdziesz domów z czerwonym dachem i szarą elewacją - to nie bedzie wyglądać dobrze. Szary raczej do grafitowych/czarnych dachów. A do brązowych dachów kremowa/biała elewacja. Pozdrawiam! No zgadzam się, tyle że ja mam nie do końca brązową, lecz czarnobrązową angobowaną : http://www.roben.pl/produkty,monzaplus-dachowka-sredzka-falista-plus.xml?widok=obrazek_3 Wychodzi mi że do takiego dachu (czterospadowy) najlepiej będzie się prezentować elewacja jasnoszara, cokół ciemnoszary. W projekcie mam jeszcze trójkąty u szczytu 2 lukarn w drewnie oraz minimalna ilość tego samego drewna pomiędzy okienkami przy wejściu. Z tego względu nie ma już mowy o wielu kolorach tynku czy jakiś ozdobnikach. Szukam tylko odcienia tej szarości. Musi kontrastować z ciemnym dachem i oknami w orzechu, no i z tym drewnem które ma nawiązawać do brązu drzwi i okien (deski brąz ale nieco jaśniejszy niż okna). Powinien to być więc jasnoszary, ale nie chcę przesadzić by znowu nie przechodził w biel i za 2 lata elewacja nie wyglądała na brudną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 11.03.2013 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Johana, coś tam przypadkiem wynalazłam z jasnymi oknami dla Ciebie. Aro, rzeczywiście do brązowego koloru to tej dachówce daleko Ja bym ją nazwała czarnoczarnoczarnoczarnoczarnobrązowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deresz 11.03.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Trochę kamienia w forumowym domu: http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/185561.jpg i dalej moje ulubione zestawienia: http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/185562.jpg http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/185563.jpg http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/185564.jpg Zuza nic eis nie wyświetla rzeczywiście tu wstawiałaś zdjęcia? Czy po tak długim czasie już ich tu nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 12.03.2013 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Niestety wszystkie moje stare zdjęcia z tego wątku przepadły. Nie korzystałam przez dłuższy czas z serwerów na których były umieszone i zostały wykasowane... Na szczęście większośc z nich mam i staram się na po trochu wrzucać na mojego bloga. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 13.03.2013 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dziś wrzuciłam czerwone dachy i ciemne okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszeczek 14.03.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Zuzaa gratuluję blogu! Bardzo przydatny U mnie jeszcze fundamentów nie ma (planowane na maj/czerwiec i do zimy chcemy przykryć) a ja już szukam inspiracji na wygląd domu hahah Na dzień dzisiejszy jestem prawie zdecydowana na czekoladowy dach (błyszcząca dachówka, chyba z Robena; słyszalam, ze na tych matowych mech rośnie a wejśćie u nas od płn, będzie), taki głęboki kolor. i do tego jasna elewacja (ecru, złamana biel, może delikatnie wpadający w krem/beż). Nie wiem jakie okna do tego i czy z obramówkami. Styl domu dworkowy, dach dwuspadowy z zadaszeniem nad wejściem i 2 piękne filarki ach W ogóle marzyła mi się dachówka karpiówka kolor ceglasty ale ostatecznie na dzień dzisiejszy zmieniliśmy zdanie... Dobrze ogladać takie wątki jak ten bo człowiek jakoś dojrzewa Co do balkonów (podczytałam) to u nas będą tzw. francuskie (sama barierka), też słyszałam o problemach z odizolowaniem ich czy przeciekaniem, zwlaszcza od zachodu. W pokojach dzieci zastanawiamy się nad tradycyjnymi oknami bez drzwi balkonowych - zobaczymy jeszcze. Teraz mam balkon i używam, ale tylko dlatego, że mieszkam na 2 piętrze (poddasze u teściów) i pranie, kwiaty, zabawa dzieci (jest duży 7 m x 1,5 m). Jak będę miała salon z wyjściem na ogród - na bank nie będę korzystała z balkonów. Większość znajomych używa do suszenia prania wlasnie i widzę ich tyle ile go myją haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś83 15.03.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 witam:) Świetny wątek i bardzo pomocny blog:) zajrzałam tutaj bo szukam inspiracji..mianowicie mam problem z dobraniem koloru elewacji..dach będzie kryty dachówką Roben najprawdopodobniej Piemont Tobago glazurowany..wstępnie miał być Monza Plus antracyt angobowana ale ta pierwsza nadaje się lepiej ponieważ mieszkamy blisko drzew i na starym dachu zalega mech;d a tego chcemy uniknąć.. myślę, że kolor waniliowy, jasny beż bądź ecru byłby trafiony bo okna są ciemny orzech. A może ktoś ma inna wizje? będę wdzięczna za podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dom1719510633 20.03.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 W ciągu ostatnich kilku dni dostałem 2 razy zapytanie na elewację domu o podobnym klimacie. Jak się okazuje takie bryły są chyba modne w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 20.03.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Fajna, Prosta. Skandynawska. Mnie się podobają drewniane fasady 3D . Fotki fasady budynku w Rzeszowie. foto: http://www.stolarnia.tarnobrzeg.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada1984 21.03.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam. Moze mi pomozecie cos dopasowac do mojego domu. Na razie jest w stanie surowym wiec moge wybrac kazdy kolor elewacji. Dom z biura archon:http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6/m447c2b56bac8a Na razie mam tylko 2 kominy z czerwonej cegly klinkierowej z ciemnobrązową(grafitową) fugą między klinkierem. Myslalam o ciemnobrązowej blachodachówce i ciemnobrązowych oknach, drzwiach i bramie garażowej. Ale nie bardzo wiem na jaki kolor wtedy pomalować podbitkę i ogólnie na jaki kolor zrobić elewację i cokoły. Będę wdzięczna za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.03.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Witam. Moze mi pomozecie cos dopasowac do mojego domu. Na razie jest w stanie surowym wiec moge wybrac kazdy kolor elewacji. Dom z biura archon: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6/m447c2b56bac8a Na razie mam tylko 2 kominy z czerwonej cegly klinkierowej z ciemnobrązową(grafitową) fugą między klinkierem. Myslalam o ciemnobrązowej blachodachówce i ciemnobrązowych oknach, drzwiach i bramie garażowej. Ale nie bardzo wiem na jaki kolor wtedy pomalować podbitkę i ogólnie na jaki kolor zrobić elewację i cokoły. Będę wdzięczna za każdą pomoc. a nie lepiej zlecic to komus kto ma wyczucie estetyczne? Projektantowi jakiemus? zaplacic pare zlotych i miec porzadny projekt elewacji? Jezeli masz zmysl estetyczny - sama to zrobisz, jezeli nie to nie szukaj pomocy na forum, bo kazdy ma inny gust i kazdemu co innego sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 25.03.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Z projektantami jest pewien problem-cena...znajomi chcieli wziąć projektantkę wnętrz do nowo wybudowanego domu ale cena ich odstraszyła-18 000zł.(słownie osiemnaście tysięcy)!Nie żeby ich nie było stać,chodziło o zasady-w końcu sami pokombinowali i jest bardzo ładnie i estetycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornela 28.03.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Kochani, potrzebuję zdjęć elewacji z tynkiem silikonowym Greinplast. Proszę pomóżcie. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 28.03.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Greinplast to tylko producent tynku, określ lepiej kolor jaki Cie interesuje, wtedy forumowicze może Ci pomogą. Kochani, potrzebuję zdjęć elewacji z tynkiem silikonowym Greinplast. Proszę pomóżcie. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts