Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam, doradzcie jak wykończyc mój dom, myslałam o jasnych scianach i cokole z tynku mozaikowego brazowego i zrobic taka odwódke z niego przy drzwiach wejsciowych bo mieszkamy na wsi i mamy małe dzieci wiec ryzyko ubrudzenia duze.... bardzo podobaja nam sie płytki klinkierowe nie wiem jak to fachowo sie nazywa sporo tego w sklepach tylko mysle ze ładniej byłoby zeby i ten cokół z tego samego materiału był a to bedzie o wiele wiekszy koszt ..prosze o porady i z góry dziekuje...

mój mąż jest spawaczem i ostatnio zrobił bardzo fajny wieszak moze ktos byłby zainteresowany takim lub innym ? pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]181278[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]181279[/ATTACH]

to w końcu chcesz rady czy po porostu przyszłaś tu coś sprzedać ,bo raczej mam wrażenie,że to drugie

do iza

przepraszam bardzo ze tak to odebrałaś,,,, pisałam chyba już z miesiac temu, założyłam forum jestem tu nowa moze cos zle wpisałam ale nikt mi nie odpowiedział, dlatego teraz wstawiłam tutaj zdjecie....bo otrzymałam odpowiedz ze ciemny tynk sie nagrzewa i peka....takie rzeczy to jak wiem a prosiłam o konkretne kolory i wzory płytek.... a tak od razu kogos oskarżać to ja bym nie mogła tak jak ty...... kazdy z was cos wstawia......

Ja nie mówię o Twoim pytaniu o kolor elewacji tylko o próbie sprzedaży czegoś zupełnie nie związanym z wątkiem .Wpisz sobie na stopce,że coś sprzedajesz.Tu nawet nie chodzi o pojedynczą rzecz,tu próbujesz handlować o czym sama piszesz. Bez urazy ale wstawia to się na allegro...

Witam.

Moze mi pomozecie cos dopasowac do mojego domu. Na razie jest w stanie surowym wiec moge wybrac kazdy kolor elewacji.

Dom z biura archon:

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6/m447c2b56bac8a

Na razie mam tylko 2 kominy z czerwonej cegly klinkierowej z ciemnobrązową(grafitową) fugą między klinkierem.

Myslalam o ciemnobrązowej blachodachówce i ciemnobrązowych oknach, drzwiach i bramie garażowej. Ale nie bardzo wiem na jaki kolor wtedy pomalować podbitkę i ogólnie na jaki kolor zrobić elewację i cokoły. Będę wdzięczna za każdą pomoc.

A może trzymać się tego, co w projekcie? Z tego co widzę na stronie projektu są podane dwie wersje kolorystyczne. Po co zmieniać?

o zebym wiedziala ze to jedno zdjecie wstawione wywoła takie oburzenie twoje to bym nie wstawiła, chciałam sie pochwalic tylko maz nie robi takich rzeczy na zarobek bo ma co robic w pracy a z reszta po co ja ci sie tłumacze... a ze sie sprzedaje rózne rzeczy na allegro to wiem bo mam konto i używam go, a tutak jestem p[ierwszy raz ...wiec kolezanko jesli nie chcesz doradzic co do elewacji tyo nie pisz i chyba nic strasznego tutaj nie zrobiłam wstawiajac zdjecie głupiego wieszaka...a tu taka nagonka...szok

Jestem na forum kilka lat ,ale dawno nie czytałam takich głupot...

koniec dyskusji dla mnie

Edytowane przez IZA30

na stronie jest.... jako spectrum barw

http://www.caparol.pl/desktopdefault.aspx?tabID=4075&alias=pl&lang=pl&ug1=22625&ug2=22638&ug3=30949&ug4=11598

a dlaczego akurat w elektronicznej? wiesz ze to nie odzwierciedla stanu faktycznego?

na stronie jest.... jako spectrum barw

http://www.caparol.pl/desktopdefault.aspx?tabID=4075&alias=pl&lang=pl&ug1=22625&ug2=22638&ug3=30949&ug4=11598

a dlaczego akurat w elektronicznej? wiesz ze to nie odzwierciedla stanu faktycznego?

dzięki

zdaję sobie sprawę ale nie mam możliwości udania się do sklepu

a trzeba wybrać kolor

hei!

wiem że pewnie już to pytanie było zadane setki razy, ale jak najszybciej muszę zdecydować jakie oświetlenie podbitki wybieram i jak często chcę je zamontować. szczerze nie mam pojęcia co zrobić :( jestem zagranica a na odległość trochę mi ciężko. kolor wybrany podbitka też ekipa działa a my nie mamy światełek :(

bardzo proszę o jakąś poradę :(

A! skoro już tu zaczęłam zaśmiecać wątek swoimi postami, to może uda mi się naciągnąć Was na jakąś konsultację i pomoc.

W zeszłym roku kupiliśmy dom - brzydki dom. W zasadzie z zewnątrz nie podoba mi się wcale, wewnątrz zaczął się podobać dopiero po tym, jak go urządziliśmy... ale ma dwie zasadnicze zalety: duża działka i świetna lokalizacja.

no ale do brzegu. nie podoba mi się ten dom. jest absolutnie nie w moim stylu. uwielbiam jasne domy z płaskim dachem, dużymi oknami. tymczasem mam ceglastą dachówkę, masę skosów i... KREMOWE rolety i bramy garażowe. dla mnie porażka, bo zupełnie nie wiem, jak poradzić sobie z elewacją, żeby dom choć trochę nawiązywał do nowoczesności. chciałabym jasno, może z jakimiś panelami - drewnianym, gipsowymi - nie wiem. mam jakąś kolumienkę przed drzwiami wyłożoną ciemnym klinkierem - jestem gotowa to skuć.

podjazdy i opaskę będziemy robić z tradycyjnego granitu. taras jest od północy, więc granit odpada, bo będzie wiecznie zielony, dlatego pewnie skusimy się na jakiś system pseudodrewniany. platforma przed drzwiami wejsciowymi będzie wyłożona kostką granitową. płot - dopasuję do elewacji, ale myślę o połączeniu gabionów, drewna, jakiegoś muru jasnego. no i oczywiście krzewów. bramy garażowej nie będzie. dojdziemy płotem do elewacji, tak żeby podjazd był "otwarty na zewnątrz".

załączam zdjęcia - może komuś wpadnie jakiś pomysł.

IMG_3166.jpg

IMG_3411.jpg

IMG_4091.jpg

Będę wdzięczna za pomoc

Zlobiva, Masz dom o klasycznej bryle i nie uda Ci się w żaden sposób zrobić z niego nowoczesnego z płaskim dachem. ;-) Najgorsze co można zrobić to dodać nowoczesne elementy... Wyjdzie Ci totalny miszmasz.

Wybierz kolor elewacji dokładnie taki jak te bramy i więcej nie trzeba. Granitowa kostka, drewniany taras to będzie naprawdę dobrze wyglądać.

Tylko zapomnij o tych drewnianych panelach...

To jest całkiem ładny dom - nie wiem czemu Ci się nie podoba ;-)

Pozdrawiam :-)

No taki byl moj plan - elewacja w identycznym odcieniu. Choc bez i krem to kolory, ktorych szczerze nie cierpie, to jednak nie widze innego ssonu, zeby uratowac ten projekt. Poprzedni wlasciciele planowali elewacje w ciemnym brązie, ale to juz by byl dla mnie absolutny hardcore!

Nie mam aspiracji, aby robic z tego domu nowoczesna kostke z plaskim dachem. Wiem, ze nie tedy droga. Chcialabym tylko, aby nie byl to kolejny "zolty domek z czerwonym dachem" bo to absolutnie nie moja bajka. Ja jestem estetka i nigdy nie kupuje rzeczy, ktore mi sie nie podobaja. Rzadko ide na kompromis w tej dziedzinie. Ten dom jest wlasnie takim kompromisem. I dlatego mam z nim taki problem. Bo niby wiem, jak mu zrobic dobrze, a jednak to "dobrze" dla niego, nie znaczy "dobrze"dla mnie.

No nic. Pozostane wiec przy kremowej elewacji. Zastanowie sie nan jakims boniowaniem na bryle garazu. Ale co z podbitka? Czy taka w kolorze granitu bedzie ok? I wtedy tak samo wykonczyc ten slup przy wejsciu? Bo ten ciemny klinkier nie pasuje do niczego.