TAR 17.06.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 co to za kolorek? bo cos mi monitor przeklamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.06.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 to tynk termoorganiki silikatowy nr TO-PA 001, bardzo jasny chłodny piaskowy, okna w kolorze rynien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 hehe, bo u mnie prezentuje się jako bardzo jasny oliwkowy. fajny, podoba mi się choć ja z tych maniakow bieli z szarościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.06.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 no nie , z oliwką nie ma nic wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.06.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Na moje fotograficzne oko to oba są be. Lepiej wygląda bez tynku. Tyle że fotkę zrobiłeś późnym popołudniem i zafarb z otoczenia może mylić. Zafarbem sie nie za bardzo trzeba przejmowac, bo kolorek nakladany w PS. Faktycznie dach jest nieco bardziej ceglany niz ten "wieczorny". Robilem bez polaryzacyjnego. Jak sie trafi dzionek z rozproszonym oswietleniem to zrobie tak blizej poludnia fotke. Czyli jednak sterowac w kierunku neutralnej szrosci? C http://szkut.com/dom/DomElewacja3.jpg D http://szkut.com/dom/DomElewacja4.jpg Edytowane 17 Czerwca 2013 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 kurka, dalej mi nie lezy tonacyjnie, cieple kolory dachu, drzwi i bramy. możesz pokombinować ze zlamana biela cieplejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.06.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 kurka, dalej mi nie lezy tonacyjnie, cieple kolory dachu, drzwi i bramy. możesz pokombinować ze zlamana biela cieplejsza? No ta wersja D jest wlasnie z lekka domieszka "piaskowego". CZy chodzi o cos takiego? E http://szkut.com/dom/DomElewacja5.jpg A tu masz dom juz z ogrodzeniem z neutralnego strzegomskiego granitu. http://szkut.com/dom/Dom83.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 wg. mnie lepiej a możesz jeszcze rozbielic o ton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 17.06.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Nie bliżej prawdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 ale ten "kolor" bez koloru, który jest teraz jest najlepszy no i biel tez oczywiście. ale jak chcesz koloru to tylko kapeczka dla złagodzenia bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.06.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 wg. mnie lepiej a możesz jeszcze rozbielic o ton? Troche sie boje bieli na elewacji. Chociazby ze wzgledow "higienicznych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.06.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Nie bliżej prawdy? Tu masz "prawdziwe" kolory (chodzi mi o dach) http://szkut.com/dom/Dom82a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 mam biala elewacje, higienicznie nic jej nie doskwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.06.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 mam biala elewacje, higienicznie nic jej nie doskwiera Ja nie mam jeszcze asfaltowej drogi i pewnie w ciagu najblizych lat dokola bedzie jeszcze pare domow sie budowalo. Myslisz, ze zniesie to takia biel bez "szwanku" (czytaj: nie zrobi sie szara)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 tez nie mam asfaltowki, droga szutrowa, dookoła pola i w pobliżu stare domy, w których pali się smieciami poza tym odpowiedni tynk można traktować myjka cisnieniowa. ja mam tynk sisi (silikonowo-silikatowy). na przestrzeni okresu 3-letniego tylko raz go potraktowałam woda z weza jak mi jedna sciane pod okapnikiem ptaki ofajdolily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 18.06.2013 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Pyxis, Ja też mam białą elewację zrobioną 7 lat temu - najblizszy asfalt 2 km Nadal jest biała. Zresztą nie wiem czemu biała miłaby się bardziej brudzić niż kremowa, czy żółta. Słyszałam też opinie, ze na białej widać ślady po owadach? Tego już zupełnie nie rozumiem. A wracając do Twojej elewacji. Złoty dąb to jest bardzo mocny akcent, z ceglastą dachówką masz już dwa mocne ciepłe kolory. Czyli zeby to dalej dobrze wyglądało, to elewacja musi już koloru nie mieć. I na dodatek być w ciepłym odcieniu lub białym, żaden szary. Żaden łososiowy, pomarańczowy. Oczywiście ogrodzenie Ci do tego wcale nie pasuje. Jak wybraleś ceglasto-brązowo to się tego trzymaj - ten szary mur nie do tego domu... Podoba ci się szarawa elewacja i szare ogrodzenie to trzeba było grafitowy dach zrobić. Elewacja tylko biała, jasny krem ,ecru, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 18.06.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 A ja myślę nad kolorem do tego domku http://images50.fotosik.pl/1986/5040cb754b4cc7bcmed.jpg Dach jest kasztan Robena, stolarka złoty dąb....wykończenie podmurówki w kolorze dachu mniej więcej będzie. Myślałam o amazon1 ceresitu, generalnie z ceresitu powinnam wybrać - mam dobrą cenę na tynk barwiony w masie..... W warunkach zabudowy mam kolor jasny pastelowy. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.06.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 wystarczy, ze przeczytasz to co Zuza w poprzednim poscie napisala, tam jest podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 18.06.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Czyli coś takiego, jak colorado1, andalusia1, nevada1 by pasowało......czy nie? Biała w moim lesie chyba za szybko by się brudziła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.06.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Pyxis, Ja też mam białą elewację zrobioną 7 lat temu - najblizszy asfalt 2 km Nadal jest biała. Zresztą nie wiem czemu biała miłaby się bardziej brudzić niż kremowa, czy żółta. Słyszałam też opinie, ze na białej widać ślady po owadach? Tego już zupełnie nie rozumiem. A wracając do Twojej elewacji. Złoty dąb to jest bardzo mocny akcent, z ceglastą dachówką masz już dwa mocne ciepłe kolory. Czyli zeby to dalej dobrze wyglądało, to elewacja musi już koloru nie mieć. I na dodatek być w ciepłym odcieniu lub białym, żaden szary. Żaden łososiowy, pomarańczowy. Oczywiście ogrodzenie Ci do tego wcale nie pasuje. Jak wybraleś ceglasto-brązowo to się tego trzymaj - ten szary mur nie do tego domu... Podoba ci się szarawa elewacja i szare ogrodzenie to trzeba było grafitowy dach zrobić. Elewacja tylko biała, jasny krem ,ecru, itp No to pocieszajace, ze jasna elewacja tez daje rade. A slady po owadach, to moze te w ktorych zginely na elewacji. Widzisz, jakos nie bralem pod uwage bialego koloru elewacji, dlatego tak na sile nieco probowalem cos ciemniejszego. Cos co by mialo wspolny akcent z reszta domu. Bede bardzo powaznie przemysliwal temat "Elewacja tylko biała, jasny krem ,ecru," Co do koloru dachu, to po prostu nie chcialem miec go czarnego ani grafitowego. Jakos mi do tego inny niz ten ceglasty nie pasowal. Ogrodzenie mialo byc caly czas planowane jako klinkierowe. Z takiej samej cegly jak elementy na domku. Jednak poszedlem w kierunku "bezobslugowosci" i zrobilem z litego granitu. Poogladalem taki kilu(nasto) letnie ogrodzenia murowane i jakos odeszla mi ochota na takowe. Licze, ze szare ogrodzenie bedzie pasowalo do szarej kostki wokol domu i jakiejs jasnej elewacji. Dziekuje za konstruktywna krytyke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts