shira3 18.06.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 A colorado1 z ceresitu by było dobre? nie za kolorowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrikava11 18.06.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Shira 3, korzystasz z próbnika czy ze strony ceresit -u? My wybraliśmy savannne 2 mając pod ręką próbnik i dachówkę i podbitkę ............ w wersji wirtualnej to kompletnie 2 różnie kolory. Ale na efekty w rzeczywistości nadal czekamy..... bo teraz z kolei jest za ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 18.06.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 I z tego i z tego.....dlatego mam wątpliwości, który kolor jest realny.....Marzył mi się kolor mleka z odrobiną maleńką kawy....ale nie umiem znaleźć takiego na tym próbniku....to colorado1 wydaje mi się najbardziej podobne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 18.06.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Czy ktos moglby wreszcie napisac jakis artykul o teorii koloru?Zeby skonczyly sie te pytania o wybieranie z ekranu monitora i "czy bedzie jasniejszy czy ciemniejszy" i zalinkowac?Nudny temat... mialem napisac o tym... ale mi sie nie chce... a przydalby sie...Wziac pod uwage zmienne:- struktury powierzchni- wielkosci ogladanej probki- wieku ogladajacego- plci ogladajacego - koloru tla- no i wreszcie raz na zawsze ukrocic wybieranie kolorow z monitora ...Jakis redaktor Muratora moglby wreszcie cos takiego napisac... przydatne.... i zalinkowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.06.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Bez kalibrowanego monitora zadne programy nic nie pomoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luzik- fsl 19.06.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam, Bardzo proszę o pomoc: Zrobiliśmy część ogrodzenia: skałka lubuska - na górę myślałam o 3 deskach poziomych w kolorze orzech /ciemniejsze niż na wizualizacji poniżej/ Nie bardzo wiem czy jak dam na ścianie przy wejściu "a`la klinkier" / wzór wklejam/ czy nie będzie za dużo - proszę mi doradzić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 20.06.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Echhhh Luzik - przekombinowałeś trochę. Masz nowoczesne drewno na elewacji, klasyczne obramowania okien, bardzo ozdobne ogrodzenie i jeszcze chcesz klinkier. Jak Ci się będzie podobać to zrób Ja z kolei usunęłabym wszystko co juz masz na elewacji pomalowała dom na biało i dopiero wtedy byłabym zadowolona Ale każdemu się co innego podoba - i super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yerenia 25.06.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Hej, potrzebuje WAszej pomocy w zakresie elewacji. Musze wybrac kolor tynku i troche nie wiem co zrobic. Ale do rzeczy: nasz domek ma dachowke w kolorze wisniowym, dach dwuspadowy, okna i podbitka zloty dab. Jako glowny kolor wybralismy Caparol Muskat 16. Problem pojawi sie natomiast przy wnece tarasowej oraz boniach na scianie szczytowej. Nie mam teraz dostepu do zdjec swojego domku, ale pogladowo zalaczam projekt z archonu, nasz jest bardzo podobny. Tez bedziemy miec taki pas na scianie szczytowej z boniami i bonia we wnece tarasowej, plus slup przy tarasie - i wlasnie to ma byc w ciemniejszym odcieniu niz Muskat 16. Tylko kompletnie nie mam pomyslu na ten odcien Wstepnie myslelismy o Muskat 12, ale czy to pasuje do kolor dachu? jesli nie taki kolor to jaki? czy ewentulany odcien zimny nie bedzie sie gryzc z cieplym jasnym? Nie wiem jak sie do tego zabrac Wiem tylko, ze nie chce bialej elewacji, chociaz pewnie byloby prosciej cos do niej dobrac.. A moze ten Muskat to zly pomysl? mnie sie juz te kolory mienia w oczach...czy mozecie polecic jasniutki krem z palety Caparola? Edytowane 25 Czerwca 2013 przez Yerenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 26.06.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) No i ja znow po rade, witam wszystkie ludki z dzialu Elewacji Zuzza, nam juz doradzalas, moze jeszcze ostatnie instrukcje. Zalaczam zdjecie najnowsze z ocieplania. Dach jest dachowka ceglasta angobowana, drzwi/okna - zloty dab. Myslimy zeby elewacje zrobic Caparol Havanna 15 - ponizej nieudana symulacja w paincie. Ale chyba to za ciemny kolor - moze wanilia jak ponizej? poradzcie Ludki Edytowane 26 Czerwca 2013 przez rafus12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yerenia 26.06.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 rafus12 - zalacznik sie nie otwiera.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 26.06.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Dzieki Yerenia - poprawilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yerenia 26.06.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Dzieki Yerenia - poprawilem nie ma sprawy:) sama mam problem ze swoja, ale tu radzilabym jasna wanile - lubie takie kolorki:) A czy Havanna 15 nie jest zbyt ciemna? mam wrazenie, ze jasna podkresli kolor dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fioletowafiolka 27.06.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witajcie, ja również borykam się z doborem kolorku do elewacji, do której się pomału szykujemy (chcemy ją zrobić we wrześniu). Wklejam zdjęcie domku jaki mamy Kolorystykę mniej więcej wiemy jaką chcemy -śmietankowy i te odcienie, ale problem mam z detalami, tzn sztukaterią na którą również się zdecydowaliśmy. Czy jest ktoś kto mógłby mi pomóc przy prostej wizualizacji? Przerobiłam już wszystkie programy u producentów tynków, ale za cholerę nie mogę nanieść właśnie sztukaterii. Nawet paint sobie nie radzi bo wizualizacja mojego domku jest pod kontem :/ pomocy !!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yerenia 27.06.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Hej, potrzebuje WAszej pomocy w zakresie elewacji. Musze wybrac kolor tynku i troche nie wiem co zrobic. Ale do rzeczy: nasz domek ma dachowke w kolorze wisniowym, dach dwuspadowy, okna i podbitka zloty dab. Jako glowny kolor wybralismy Caparol Muskat 16. Problem pojawi sie natomiast przy wnece tarasowej oraz boniach na scianie szczytowej. Nie mam teraz dostepu do zdjec swojego domku, ale pogladowo zalaczam projekt z archonu, nasz jest bardzo podobny. Tez bedziemy miec taki pas na scianie szczytowej z boniami i bonia we wnece tarasowej, plus slup przy tarasie - i wlasnie to ma byc w ciemniejszym odcieniu niz Muskat 16. Tylko kompletnie nie mam pomyslu na ten odcien Wstepnie myslelismy o Muskat 12, ale czy to pasuje do kolor dachu? jesli nie taki kolor to jaki? czy ewentulany odcien zimny nie bedzie sie gryzc z cieplym jasnym? Nie wiem jak sie do tego zabrac Wiem tylko, ze nie chce bialej elewacji, chociaz pewnie byloby prosciej cos do niej dobrac.. [ATTACH=CONFIG]197267[/ATTACH] A moze ten Muskat to zly pomysl? mnie sie juz te kolory mienia w oczach...czy mozecie polecic jasniutki krem z palety Caparola? U mnie juz nieaktualne, padlo na Muskat 16 oraz Muskat 14 w ciemniejszej czesci. Zobaczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majros 30.06.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Cze Czy ktoś robił elewacje Caparolem Havanna 15. Prosiłbym o zdjęcia. [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekm1 30.06.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Nasza elewacja. Wykonanie kilka tygodni temu przez "ewbuxxxo". Jesteśmy bardzo zadowoleni ,wyszło bosko Zdecydowaliśmy się na -> Caparol NQG (Nano-Quarz-Gitter Technologie) i było warto bo widać tą jakość. http://img707.imageshack.us/img707/6552/28uc.jpg http://img843.imageshack.us/img843/7245/rffq.jpg http://img15.imageshack.us/img15/7960/1kfb.jpg http://img826.imageshack.us/img826/1038/dnv9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majros 01.07.2013 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Janekm1 a jaki to kolor elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majros 01.07.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Czy na pewno Ginster 85? Bo na wzorniku kolor lekko wpada w "brudną zieleń" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.07.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 tak mi sie kojarzy, Piotrek ostatnio w NQG Palazzo240 stosowal i wlasnie Ginster85. Moze inwestor sie wypowie, pewnie wie najlepiej. Palazzo240 bylo na innej budowie, wiec droga eliminacji mi ten ginster85 wyszedl, ale faktycznie, na wzorniku jakos nie bardzo mi to na ten kolor wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekm1 02.07.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Potwierdzam "ginster85" , właśnie sprawdziłem na opakowaniu. Generalnie na próbniku to inaczej trochę wygląda,a jak pomalowałem na ścianie 3 różne próbki to też inaczej wyglądały Na całej powierzchni każdy kolor się inaczej prezentuje niż na małym kawałku papieru.. do tego dochodzi zaciennienie czy słońce. Najważniejsze ,że kolor wyszedł dokładnie taki jak chcielismy .Chociaż jak wróciłem do domu i zobaczyłem cały żółty jak żarówka dom to się przestraszyłem.... no ,ale sie okazało ,że to tylko podkład był ( właśnie może to przez to też odcień jest trochę inny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts